• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400060906566
  • خبرنگار : 71658

ظهور سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی

ظهور سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی

متخصصان ژنتیک از پیدایش سویه جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی و هفت کشور دیگر خبر دادند.

به گزارش ایسنا، تیمی از متخصصان ژنتیک به سرپرستی "پنی مور"، ویروس شناسِ "انستیتو ملی بیماری‌های واگیردار در آفریقای جنوبی" از پیدایش سویه جدید نگران کننده ای از ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ که دارای بسیاری از ویژگی های مشابه با سایر گونه ها از جمله آلفا، بتا و گاماست، خبر دادند.

به گفته آنها، سویه جدید که فعلا "C.1.2" نام گرفته است در سراسر آفریقای جنوبی و همچنین هفت کشور دیگر در قاره های آفریقا، آسیا و اقیانوسیه ظاهر شده است.

هرچند آنها هنوز مطمئن نیستند که این جهش ها باعث خطرناک تر شدن این سویه شده باشد اما این جهش، تغییراتی را ایجاد می کند که باعث افزایش قابلیت انتقال ویروس و کاهش سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس شده است.

محققان افزودند: جهش های بیشتر لزوماً سویه ها را خطرناک تر نمی کنند و برخی جهش ها می توانند ویروس را تضعیف کنند و اثرات مخرب سویه دیگر را از بین ببرند.

این متخصصان در گزارشی اعلام کردند: ما در حال ارزیابی تأثیر این سویه ویروس کرونا بر خنثی سازی آنتی بادی موجود در بدن در اثر ابتلا یا واکسیناسیون علیه سارس کووید ۲، ویروس عامل کووید ۱۹ در آفریقای جنوبی هستیم.

آنها افزودند: این نوع در موج سوم شیوع کووید ۱۹ در آفریقای جنوبی از مه ۲۰۲۱ به بعد شناسایی شده است و در هفت کشور دیگر در قاره های اروپا، آسیا، آفریقا و اقیانوسیه نیز شناسایی شده است با این حال خیلی زود است که این گونه جدید به عنوان سویه مورد توجه سازمان جهانی بهداشت تعیین شود و بنابراین هنوز نام یونانی برای آن تعیین نشده است.

ماریا ون کرخوو، سرپرست فنی سازمان جهانی بهداشت در حوزه کووید ۱۹ نیز در این رابطه گفت: تعداد بسیار کمی از افراد مبتلا به کروناویروس در جهان مبتلا به سویه C.1.2 هستند.

او در اکانت توئیتر خود گفت: تا به امروز حدود ۱۰۰ مورد از ابتلا به C.1.2 در سطح جهان گزارش شده که اولین گزارش ها از ۲۱ مه سال جاری (۲۰۲۱) در آفریقای جنوبی بوده است و تا کنون هنوز سویه دلتا، سویه غالب در جهان است.

به گزارش سی ان ان، برخی از سویه های ویروس کرونا از جمله آلفا و دلتا به سرعت در سراسر جهان گسترش یافته و به سویه غالب در نقاط مختلف جهان تبدیل شده اند در حالی که سویه های دیگر از جمله بتا و گاما بطور منطقه ای گسترش یافته اند و سایر سویه ها نیز نگران کننده به نظر می رسیدند در حالی که فقط باعث شیوع پراکنده این ویروس در سطح جهان شده اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha