در واقع در زمان دولت نهم، پانزده مرکز استان احداث پروژه تالار مرکزی خود را با متراژ و امکانات کم و بیش مشابه کلید زدند. ارومیه، یاسوج، رشت، بوشهر، کرمان، ساری، بندرعباس، خرمآباد، سنندج، زنجان، قم، اردبیل، گرگان، یزد و اراک، شهرهایی بودند که برای ساخت این طرحهای مهر ماندگار انتخاب شدند ولی بیشتر این استانها در به سرانجام رساندن این پروژه چندان موفق نبودند.
به گزارش ایسنا، مهرماه سال ۹۸ بود که مدیرکل ارشاد استان مرکزی از تلاش این اداره کل برای افتتاح این پروژه تا پایان دولت دوازدهم سخن گفت، ولی امروز که دولت سیزدهم بر صندلی مدیریت کشور تکیه زده، نگاهی به این پروژه نشان می دهد که سریال راه اندازی این پروژه بزرگ فرهنگی شهر اراک، هنوز به قسمت پایانی نرسیده است.
تالار مرکزی اراک مانند ۱۴ تالار مشابه خود در ایران با زیربنای ۱۴ هزار متر مربع دارای یک سالن آمفی تئاتر ۷۰۰ نفره، یک سالن موسیقی با ظرفیت ۴۰۰ صندلی و یک سالن گالری با متراژ ۵۰۴ متر مربع است. اتاق های حاشیه ای مانند رختکن، اتاق گریم و اتاق آموزش هم دارد، اما هنوز پای هیچ هنرمندی به این تالار نرسیده چون همچنان از اتمام این پروژه خبری نیست.
جالب اینجاست که مهدی حقیقی مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در سالهای ۹۴ و ۹۵ ، نگران نحوه اداره این تالار بود و گفته بود: "خدا رحم کند به مدیری که در دوره افتتاح و راهاندازی تالار مرکزی اراک مسئولیت اداره کل فرهنگ و ارشاد استان را برعهده دارد. مشخص نیست پس از اتمام این مجموعه چه کسی میخواهد نیروی انسانی آن را تامین و هزینههای آن را پرداخت کند. تالار به این بزرگی به جز نیروهای کارشناس و مربی حداقل۲۰ نیروی خدماتی نیاز دارد".
گویی حقیقی فکرش را هم نمی کرد که فقط کار اتمام این پروژه به قرن ۱۴ بکشد!
به گزارش ایسنا، حالا در سال ۱۴۰۰، مدیرکل ارشاد استان مرکزی میگوید، اتمام این پروژه همچنان گرفتار تامین منابع مالی است.
حجت الاسلام دانشی در اینباره به ایسنا گفت: از ۴۰۰ میلیارد ریال وعده داده محمدباقرنوبخت معاون رییسجمهور وقت و رییس وقت سازمان برنامه و بودجه، فقط ۱۰۰ میلیارد ریال آن تحقق پیدا کرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرارداد تجهیز یکی از این سالنها را به مزایده گذاشت که قرارداد آن تیرماه منعقد شده است، بر این اساس این تالار در بهمنماه افتتاح میشود.
وی اظهار کرد: یک بخش بلک باکس نیز به تالار اضافه شده است و تمامی بخشهای متعدد و متنوع تالار شامل نگارخانه، بلک باکس، رستوران، کتابخانه، کارگارهای مختلف آموزشی و کلاسهای آموزشی متنوع تکمیل شده و با تکمیل سالن موسیقی، تالار مرکزی به استثنای سالن آمفی تئاتر به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی توضیح داد: سالن آمفی تئاتر نیز در صورت تخصیص اعتبارات لازم توسط دولت جدید تا پایان سال ۱۴۰۱ تکمیل خواهد شد.
۵۰ میلیارد دیگر تا تکمیل نهایی نیاز است
به گزارش ایسنا، سعید ملکیاری سرپرست نظارت تالار مرکزی اراک نیز اظهار کرد: تاکنون مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان صرف ساخت و تکمیل این تالار شده و ۲۲ میلیارد تومان نیز در حال حاضر برای تکمیل سالن موسیقی صرف شده که از این ۲۲ میلیارد ۱۰ میلیارد را سازمان برنامه و بودجه و مابقی آنرا وزارت فرهنگوارشاد پرداخته است. برای تکمیل این سالن مبلغ ۲۵ میلیارد تومان دیگر مورد نیاز است که وزارتخانه قول پرداخت آنرا داده است.
وی ادامه داد: برای تکمیل سالن آمفی تئاتر و بهره برداری کامل از تالار مرکزی جمعا حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیارد تومان مورد نیاز است که در حال حاضر بدلیل کمبود اعتبارات در دستور کار قرار نگرفته است، اما اگر دولت جدید همیاری و همکاری لازم را به عمل آورد در سال آینده این سالن نیز تکمیل خواهد شد و به بهره برداری میرسد.
براساس این گزارش، حتی اگر پروژه احداث این تالار در بهمن ماه سال جاری به اتمام برسد، سریال ساختش به قسمت پایانی نخواهد رسید و کار تکمیل نهایی پروژه تا ۱۴۰۱ و چه بسا بیشتر( در صورت عدم تامین منابع برای تکمیل آمفی تئاتر) به درازا خواهد انجامید.
یکی از معضلات احداث پروژه های عمرانی در کشور ما و بویژه در استان مرکزی به درازا کشیده شدن این پروژه هاست که حتی در مواردی برخی از آنها را علیرغم تحمیل هزینه های مادی و معنوی بسیار به استان و کشور، از دور خارج کرده که پروژه ۵۵ متری اراک یکی از شاخص ترین آنهاست یا هزینه های ساخت و فشار روانی نیمه کاره ماندن را برای استان و مردمش چندین برابر کرده است که نمونه های چنین پروژه هایی در استان ما کم نیست و از جمله آنها می توان به پروژه کتابخانه مرکزی و بیمارستان ولیعصر اشاره کرد.
حال در قرن جدید باید منتظر ماند و دید بالاخره چشم اصحاب فرهنگ و هنر استان مرکزی به تالار مرکزیاش روشن خواهد شد یا خیر؟
انتهای پیام
نظرات