• شنبه / ۶ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400060604253
  • خبرنگار : 71641

در بازدید خاندوزی از گمرک فرودگاه امام چه گذشت؟

در بازدید خاندوزی از گمرک فرودگاه امام چه گذشت؟

وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز از گمرک فرودگاه امام خمینی و بخش‌های مختلف آن بازدید کرد که دستورهایی از سوی وی برای تعیین تکلیف داروهای دپو شده، تغییر رویه رجیستری گوشی همراه و تعیین تکلیف کالاهای متروکه و تملیکی مطرح شد.

به گزارش ایسنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز (شنبه) از گمرک فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) بازدید کرد که رئیس کل گمرک ایران و معاون فنی و امور گمرکی گمرک نیز حضور داشتند. 

در ابتدای این بازدید، خاندوزی از بخش رجیستری تلفن‌ همراه مسافران ورودی به کشور بازدید کرد و از نزدیک در جریان نحوه رجیستری گوشی تلفن همراه مسافران قرار گرفت.

در حین بازدید از این قسمت، مسئولان این بخش اعلام کردند که سیستم مربوطه برای رجیستری گوشی همراه قطع و دچار اختلال شده که باعث شده است برخی نتوانند این عمل را انجام دهند.

در این بین، یکی از مسافرانی که منتظر رجیستری گوشی خود بود، از معطل شدن در این زمینه به خاندوزی گلایه می‌کرد که در این رابطه معاون فنی گمرک گفت: تقریبا روزی ۳۵ نفر به بنده مراجعه می‌کنند که سیستم قطع بوده و یا گمرک محلی نمی‌تواند گوشی آنها را رجیستر کند.

در ادامه مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک بیان کرد: در صورتی که این کار ساده شود می‌توان در کسری از دقیقه اطلاعات گوشی و سیمکارت را ثبت و بدون معطلی آن را هماهنگ کرد. 

وی همچنین تاکید کرد که برای رجیستری گوشی همراه چندین سازمان نقش دارند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گمرک، وزارت اقتصاد بخشی از آن‌هاست. 

کاربر سیستم نیز به مسأله دیگری در این رابطه اشاره کرد و گفت: زمانی که به دنبال رجیستری هستیم به دلیل آنکه سایر اطلاعات گذرنامه و سایر موارد ثبت نشده، نمی‌توان نسبت به رجیستری اقدام کرد و بعضاً ۴۸ ساعت طول می‌کشد. 

وزیر اقتصاد با ابراز نارضایتی از این مسأله خواستار رفع این مشکل و تسهیل فرآیند رجیستری گوشی‌های تلفن همراه مسافران شد. 

در ادامه بازدید، خاندوزی از اقلام دارویی متروکه و همراه مسافر در انبارهای گمرک بازدید کرد که در این رابطه میراشرفی_رئیس کل گمرک ایران دلایل عمده متروکه شدن این کالاها، نداشتن مجوز ترخیص، ورود بدون هماهنگی و ثبت سفارش و ... را اعلام کرد که باعث شده دو سوم کالاها ماندگاری نداشته باشند و ترخیص نشوند. 

وجود ۳۱۳۰ تن کالای بلاصاحب و متروکه در گمرک 

آنطور که مسئولان گمرک می گفتند، در حال حاضر معادل ۳۱۳۰ تن کالای بلاصاحب و متروکه در گمرک وجود دارد که مقدار کمی از آن‌ها بلاصاحب است که ستاد اجرایی مسئول آن‌هاست و مقدار بیشتری از آن‌ها مرتبط با سازمان اموال تملیکی است که بیشتر ابن موارد نیز وسایل و لوازم مسافرتی هستند. 

علاوه بر این، در حال حاضر تمام اموال تملیکی مربوطه تا پایان سال ۱۳۹۸ حکم تخلیه آن‌ها از سوی گمرک صادر شده است که سازمان اموال تملیکی باید اعلام آمادگی کند تا برای انتقال اقدام شود.

از سوی دیگر، اکنون تقریبا ۳۵۰۰ قبض برای انتقال کالاهای متروکه در گمرک وجود دارد که این کالاها بالای هفت تا هشت سال یا به طور متوسط سه تا چهار سال است که متروکه شده‌اند.

همچنین براساس اعلام مسئولان مربوطه، زمان‌بر بودن فرآیند اموال تملیکی موجب شده است تا ۲۰ درصد از ظرفیت انبارهای گمرک در اشغال کالاهای متروکه است که در این رابطه رئیس کل گمرک بیان کرد: این کالاها بیشتر چمدان و فاقد ارزش تجاری هستند که سازمان اموال تملیکی نیز آن‌ها را در اولویت قرار نمی‌دهد. 

وزیر اقتصاد در واکنش به این موضوع گفت: اینکه نیروی انسانی و ساختار کم است نباید مانع باشد بلکه با استفاده از روش‌ها و اصلاح فرآیندها و هوشمندسازی بتوان با کمترین هزینه و زمان کالاها را تعیین تکلیف کرد این توجیه برای تأخیر کردن قابل قبول نیست. بنابراین، در تعیین تکلیف کالاهای متروکه اولویت اول،دوم یا سوم معنی ندارد و باید تعیین تکلیف آن‌ها سهلوت و سرعت یابد. 

در بازدید از بخش انبارهای عمومی گمرک نیز اعلام شد که معادل ۳۴۰۰ تا ۳۵۰۰ کالا مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت (اقلام دارویی) وجود دارد که قرار شد این کالاها تا دوشنبه هفته آینده از سوی این دو وزارتخانه تعیین تکلیف شوند. 

معاون فنی و امور گمرکی گمرک در این رابطه توصیخ داد: وزارت جهاد کشاورزی ۱۱۳ ردیف از این کالاها را بررسی کرده و به صاحبان کالاها ابلاغ کرده است تا تعیین تکلیف شود. 


علاوه بر این، مسئولان گمرک کشور اعلام کردند که در بین این اقلام، واکسن‌های دامی و بذرهایی وجود دارد که فصلی هستند و با گذشت زمان دیگر کارایی ندارند؛ بنابراین نیاز به هماهنگی بین مراجع ذی‌ربط در این زمینه بیش از پیش حس می‌شود. 

سه اقدام گمرکی خاندوزی در بازدید امروز 


 در این زمینه وزیر اقتصاد دستور داد تا فهرستی از این کالاها تهیه شود تا در اولین  جلسه هیئت دولت این مسائل را مطرح کند که ظرف یکی دو هفته آینده هر دو وزارتخانه کالاهای مرتبط با خود را تعیین تکلیف کنند.
 
در آخر، جمعی از مسئولان گمرک در جلسه‌ای به بیان چالش‌ها و مسائل موجود در گمرک پرداختند و وزیر امور اقتصادی و دارایی سه دستور برای رفع آن‌ها مطرح کردند که یکی از آن‌ها تغییر  سازوکار رجیستری و پرداخت گمرکی‌ها به شکل برخط است و مقرر شد تا با تشکیل کارگروهی در رابطه با حذف عملیات رجیستری در مبادی ورودی گمرک و انجام کاملا غیر حضوری آن تصمیم نهایی اخذ شود.

دومین اقدام گمرکی خاندوزی در بازدید امروز، تعیین تکلیف داروهای بدون مجوز دپو شده در گمرک بود که با رایزنی وزیر اقتصاد و وزیر بهداشت قرار تا ترخیص این اقلام از گمرک سرعت بگیرد. 

از سوی دیگر، وزیر اقتصاد در راستای تسریع و سهولت در ترخیص کالاها از گمرک از رئیس کل بانک مرکزی خواست تا برخی از داده‌های ارزی را به صورت برخط منتقل کند. 

در رابطه با تعیین تکلیف کالاهای متروکه و تملیکی نیز مقرر شد تا نتیجه برگزاری جلسه با رئیسی سازمان اموال تملیکی در این زمینه اعلام شود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha