به گزارش ایسنا، به نقل از یاهونیوز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در کنفرانسی خبری گفت: اولویت اولیه و اصلی ما تخلیه اتباع آمریکایی است. هنگامی که عملیات تخلیه ما آغاز شد، جمعیتی حدود شش هزار آمریکایی در افغانستان وجود داشت که خواستار خروج از این کشور بودند.
آمریکا نخستین عملیات تخلیه خود را در تاریخ ۱۴ اوت آغار کرد و تا به امروز به خروج دستکم ۴۵۰۰ تن کمک کرده است.
بلینکن اشاره کرد که خروج بیش از ۵۰۰ تن از این افراد تنها در روز سهشنبه صورت گرفته است.
وی افزود: وزارت امورخارجه آمریکا مطلع است که تقریبا یک هزار شهروند آمریکایی دیگر همچنان در افغانستان هستند و در طول روز از طریق کانالهای ارتباطی مختلف، تلفن، ایمیل یا پیامک چندین بار با آنها ارتباط برقرار میکند تا متوجه شود که ایا آنها همچنان خواستار خروج از افغانستان هستند یا خیر.
به دلایل بسیار، مقامات معتقدند که تعداد آمریکاییهایی که امیدوارد از افغانستان خارج شوند احمالا کمتر از یک هزار تن است.
بلینکن تصریح کرد: ممکن از برخی ادعا کنند که آمریکایی هستند در صورتی که آمریکایی نیستند. برخی شهروندان آمریکایی ممکن است تصمیم بگیرند که نمیخواهند از افغانستان خارج شوند و برخی دیگر دو تابعیتی هستند و میخواهند در افغانستان بمانند.
بلینکن با لحنی متفاوت نسبت به روز سهشنبه گفت: واشنگتن به کمک به تخلیه آمریکاییها و افغانهایی که خواستار خروج از افغانستان هستند، ادامه خواهد داد حتی اگر این تلاشها تا بعد از ضربالاجل ۳۱ اوت نیز ادامه پیدا کند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که خود ۳۱ اوت را به عنوان ضربالاجلی برای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تعیین کرد، گفته است که دولتش همچنان در حال بررسی برنامههای احتمالی در صورت لازم شدن تمدید این ضربالاجل است.
بلینکن گفت: باید صریحا بگویم که در کار ما برای کمک به تخلیه اتباع آمریکایی باقیمانده که خواستار خروج از افغانستان هستند و همچنین تخلیه افغانهایی که در این سالها کنار ما ایستادند و اکنون خواستار خروج از افغانستان هستند، هیچ ضربالاجلی وجود ندارد. این تلاش هر روز حتی پس از ۳۱ اوت نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: آمریکا گزینههای جدی در رابطه با ادامه مشارکت دیپلماتیک در افغانستان پس از ۳۱ اوت را بررسی میکند و جزئیات بیشتر طی روزهای آتی اعلام خواهند شد.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: ما شدیدا بر آنچه باید برای تسهیل خروج بیشتر افرادی که خواستار ترک افغانستان انجام شود، متمرکز هستیم. این در درجه اول یک تلاش دیپلماتیک، یک تلاش کنسولی و یک تلاش بینالمللی است. دیگر کشورها نیز درست همین احساس را دارند.
بلینکن در سخنان خود همچنین گفت که طالبان قول داده شهروندان آمریکایی و افغانهای در معرض خطر بعد از ضرب الاجل ۳۱ اوت هم افغانستان را ترک کنند. این تاریخ ضرب الاجلی است که آمریکا برای خارج کردن نیروهای آمریکایی تعیین کرده و طالبان با تمدید آن مخالفت کرده است.
او تاکید کرد که تلاشهای آمریکا برای کمک به کسانی که میخواهد این کشور را ترک کنند در این تاریخ پایان نخواهد یافت.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا باید با خواستههای طالبان کنار بیاید گفت که تمرکز دولت بایدن بر خارج کردن شهروندان آمریکایی و سایرین از افغانستان است.
او افزود: "و برای این منظور، باید متوجه باشیم که چه بخواهیم چه نخوهیم، طالبان عمدتا این کشور را کنترل میکند بنابراین مهم است که با آنها کار کنیم تا امکان خروج همه کسانی که می خواهند فراهم شود."
آمریکا 'سقفی برای شمار افرادی که خارج می کند تعیین نکرده'
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در واشنگتن نیز به رسانهها گفت که آمریکا هرگز سقفی برای شمار کسانی که از افغانستان خارج خواهد کرد تعیین نکرده است.
او گفت که دولت جو بایدن برای "خارج کردن حداکثر تعداد ممکن" تلاش میکند و ابزارهایی اضافه بر سازمان برای بررسی پیشینه افراد و پردازش اسناد سفر آنها در کشورهای ثالثی که موقتا به آنها پناه میدهد به کار گرفته است.
ساکی افزود: آمریکا برای اطمینان از فراهم شدن مکانی امن برای کسانی که از افغانستان میگریزند با "طیفی از کشورها" کار میکند و افزود که فکر نمیکند کسانی که از فرآیند بررسی پیشینه عبور نمی کنند به افغانستان مسترد شوند.
او در مورد صدها آمریکایی که تصور میشود هنوز در افغانستان باشند گفت این گمان هست که بسیاری از آنها شهروندی دوگانه دارند "و به دلایل مختلف هنوز آماده ترک این کشور نیستند."
انتهای پیام
نظرات