• پنجشنبه / ۴ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400060402779
  • خبرنگار : 50199

مسئول آزمایشگاه کرونای استان مازندران:

مازندران هنوز گرفتار سویه "لامبدا" نشده است

مازندران هنوز گرفتار سویه "لامبدا" نشده است

ایسنا/مازندران مسئول آزمایشگاه کرونای استان مازندران گفت:مازندران هنوز گرفتار سویه "لامبدا" نشده است.

 محمدرضا حق شناس در گفت‌وگو با ایسنا بااشاره به امکان سویه های جدید کرونا در مازندران اظهار کرد: در برخی کشورها مانند آمریکای جنوبی سویه جدید لامبدا مشاهده شده و در ترکیه هم شنیده های غیرمستند وجود دارد اما در ایران تاکنون مشاهده نشده و به تبع آن مازندران نیز تا کنون درگیر این سویه نشده است.

وی در پاسخ به اینکه گفته شده کرونای  لامبدا اروپایی موجب مرگ نوجوانان می‌شود، خاطرنشان کرد: در سویه دلتا کرونا درصد مرگ و میر افزایش داشت اما اینکه بگوییم درصد مرگ و میر کرونا دلتا  به دلیل قوی تر بودن جهش ژنی بوده جمله نادرستی است.

مسئول آزمایشگاه کرونای استان مازندران تصریح کرد: دلتا کرونا به دلیل سرایت بیشتر به تبع آن مرگ و میر بیشتری را نیز به دنبال داشت و حال در مورد لامبدا اگر منظور این باشد که در نوجوانان مرگ و میر بیشتر از بیشتر از مسن ها است چنین چیزی  درست به نظر نمی‌رسد چون سویه لامبدا سرایتی بیش از دلتا دارد ممکن است مرگ و میر بیشتری داشته باشد اما اینکه در سنین پایین‌تر عنوان شده، چون جوانان و نوجوانان در مسافرت ها و دورهمی ها بیشتر حضور دارند و زدن ماسک را نیز کمتر رعایت می کنند به این دلیل ابتلای آنها بالا می‌رود.

 حق شناس ادامه داد: همچنین افراد مسن بیشتر رعایت می‌کنند و در منازل هستند ضمن اینکه افراد مسن و بالای ۵۰ و ۶۰ سال نیز  واکسینه شدند که شدت ابتلا و وخیم بودن آن  و میزان مرگ و میر نیز کاهش یافته است.

وی خاطر نشان کرد: هر سوشی که پدید می آید ما نگران جهش های آن هستیم،  دلتا و لامبدا از جمله های سویه‌های پر سرایت است که بیماری زایی را نیز بیشتر می‌کند و سرایت لامبدا احتمالا بیشتر از دلتا است.


مسوول آزمایشگاه کرونای استان مازندران با اشاره به اینکه هرچندواکسن برای همه‌ی سویه موثر است، تاکید کرد: اما احتمال اینکه واکسن‌های موجود برای سویه  لامبدا درصد ایمنی کمتری ایجاد کند نیز وجود دارد.

 حق شناس گفت: در هر صورت افرادی که واکسینه شده اند درصد بستری و فوتی کمتری داشته، در نتیجه رعایت پروتکل ها و واکسیناسیون در راستای کاهش زنجیره انتقال و قطع زنجیره موثر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha