حجتالاسلام و المسلمین ابوالفضل احمدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در زمان شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: امروزه یکی از اصلیترین دغدغههای موجود در جامعه بیماری کرونا است، مسئولان، دستگاههای اجرایی متعدد و مردم باید در این شرایط به وظایف خود عمل کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری افزود: جایگاه این ستاد سیاستگذاری است و جایگاه اجرایی و میدانی ندارد، اما در راستای مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر میتواند مطالباتی داشته باشد و گروههایی که در زمینه سلامت فعالیت دارند، میتواند اقدامات مطالبهگرانه داشته باشند، اما داشتن برنامههای اجرایی در حیطه کاری ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیست.
وی ادامه داد: به مناسبت دهه امر به معروف و نهی از منکر و به دلیل وخامت شرایط شیوع بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری بیانیهای از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر صادر شد که برای کمک به پرسنل درمانی و جلوگیری از وقوع فاجعه در استان از مردم تقاضا شود پروتکلهای بهداشتی را با دقت بالایی رعایت و افراد از برگزاری مراسمات خودداری کنند.
احمدی عنوان کرد: در صورت اطلاع ستاد امر به معروف و نهی از منکر از برگزاری مراسم و تجمعات در چهارمحال و بختیاری و پنهان ماندن این موضوع از نهادهای بهداشتی و نظارتی امکان ورود ستاد درخصوص امر به معروف و نهی از منکر به این تجمعات وجود دارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: مواردی از برگزاری مراسمات وجود داشت که ستاد امر به معروف و نهی از منکر از برگزاری آنها اطلاع کسب کرد، اما قبل از ورود این ستاد نیروهای انتظامی و بهداشت تذکر و برخورد لازم را انجام دادند و بنابراین ستاد امر به معروف و نهی از منکر ورود پیدا نکرد، اما در صورتیکه سایر نهادها از برگزاری مراسمی اطلاع نداشته باشند این ستاد برای انجام امر به معروف و نهی از منکر و دادن تذکر لازم اقدام میکند.
وی اضافه کرد: طی روزهای اخیر و در پی افزایش شمار مرگ و میر و ابتلا به بیماری کرونا در چهارمحال و بختیاری ستاد امر به معروف و نهی از منکر تلاش بسیاری برای تماس با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد داشت که در صورت نیاز این ستاد هر مطالبه و کمکی به کادر درمان لازم است انجام دهد، اما متاسفانه ستاد امر به معروف و نهی از منکر موفق به برقراری ارتباط با رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نشد.
احمدی یادآور شد: مردم باید توجه داشته باشند در صورتیکه افراد شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نکنند و منجر به ابتلای فردی به بیماری شوند، این موضوع نوعی حقالناس محسوب میشود، همچنین اگر به دلیل رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی توسط یک نفر، شخصی به بیماری کرونا مبتلا شود و جان خود را از دست بدهد فرد در مرگ این شخص شریک است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: بنابراین افراد باید بدانند اگر موجب گسترش بیماری کرونا در جامعه شوند حقالناس است، متاسفانه برخی افراد مبتلا به بیماری کرونا با وجود اینکه به بیماری خود آگاهی دارند، اما به دلیل اینکه حال عمومی نسبتا خوبی دارند در جامعه حضور پیدا میکنند و یا برخی افراد از ماسک استفاده نمیکنند و موجب گسترس بیماری و گرفتار شدن افراد دیگری میشوند، این نوعی حقالناس است.
وی با اشاره به شرایط وخیم بیماری در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر شرایط مناسبی در استان وجود ندارد و آمار ابتلا، بستری و مرگ و میر بسیار افزایش پیدا کرده و به همین دلیل مراکز درمانی و کادر درمان نیز با شرایط بسیار سختی روبه رو است.
احمدی تاکید کرد: هر حرکت و کاری که منجر به افزایش آمار ابتلا به بیماری کرونا و تلفات ناشی از آن شود، مانند رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی و یا مهیا کردن بستر رعایت نشدن موارد بهداشتی مانند برگزاری عروسی، مراسم ترحیم، دورهمی و سایر تجمعات حقالناس است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری، گفت: همچنین اگر در رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا کوتاهی صورت بگیرد و یا افرادی که وظیفه توزیع دارو را برعهده دارند به درستی به وظیفه خود عمل نکنند و در مجموع هر موردی که منجر به وارد شدن خسارت به سایر افراد باشد موجب مدیون شدن اشخاص است.
وی افزود: مردم باید سختی کار پرستاران و پزشکان را در نظر بگیرند، زیرا از زمان شیوع ویروس کرونا که حدود یک سال و نیم از آن میگذرد کادر درمان در خط مقدم مبارزه با این بیماری حضور دارند و علاوه بر افرادی که در این راه به شهادت رسیدند که از نخبگان ایران بودند، عدهای نیز از لحاظ جسمی، روحی، خانوادگی و ... دچار آسیبهای جدی شدند، بنابراین تمامی افراد و اقشار جامعه باید در رعایت موارد بهداشتی دقت بیشتری داشته باشند.
احمدی ادامه داد: افرادی که در زمینه تامین دارو فعالیت دارند نیز باید به درستی به وظایف خود عمل کنند، همچنین سازمانها و نهادهای نظارتی نیز وظیفه جدی در این راستا دارند که با نظارت صحیح اجازه ندهند افرادی از شرایط اضطراری موجود سوءاستفاده کنند و با ایجاد بازار سیاه برای برخی داروها و یا فروش داروها و واکسنهای تقلبی به جان مردم ضربهای وارد کنند، بنابراین هر کوتاهی امروز و در شرایط کنونی از سوی مردم، مسئولان و ... که منجر به خسارت به یک فرد شود، حقالناس است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: در حال حاضر یکی از مصادیق اولویتدار در مسئله امر به معروف و نهی از منکر در خصوص رعایت موارد و پروتکلهای بهداشتی است و دادن تذکر در مورد موارد بهداشتی نوعی تکلیف محسوب میشود، در اسلام حفظ جان، مال و آبرو مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و این موضوع نشاندهنده میزان اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی است، زیرا اگر شخصی جان مردم را به خطر بیندازد مرتکب منکر شده و همه افراد جامعه وظیفه دارند به این شخص تذکر بدهند.
وی اضافه کرد: بنابراین انجام امر به معروف و نهی از منکر در شرایط امروز برای تمامی افراد جامعه یک تکلیف است، حتی افرادی که با دقت به موارد بهداشتی پایبند هستند، نیز نباید رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی توسط سایر افراد را نادیده بگیرند و وظیفه امر به معروف و نهی از منکر برعهده آنها است.
احمدی یادآور شد: حضور در مجلسی که منجر به تایید یک منکر باشد حرام است و اگر افراد در جلسهای حضور پیدا کنند که این جلسه بستر رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی را فراهم کرده باشد، حتی اگر خود این افراد موارد بهداشتی را رعایت کنند، به این دلیل که حضور آنها یک عمل منکر و گناه را تایید میکند بنابراین مرتکب گناه شدهاند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحال و بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: در مبانی دین اسلام تاکید بسیار زیادی بر مسئله حقالناس شده و در برخی مسائل حقالناس در مقایسه با حقالله مقدم بیان شده است و بنابراین باید مردم در شرایط کنونی بسیار دقت داشته باشند مرتکب عملی نشوند که حقالناس بر گردن آنها باشد، زیرا چنین گناهانی تنها در صورت رضایت شخص مورد نظر بخشیده میشود، اما با رعایت نکردن موارد بهداشتی فرد نمیتواند به صورت دقیق از افرادی که موجب آسیب رسیدن به آنها شده است اطلاع پیدا کند و رضایت آنها را به دست آورد.
انتهای پیام
نظرات