• چهارشنبه / ۳ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۰:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400060301828
  • خبرنگار : 71600

برنامه های اردوغان برای اقتصاد ترکیه

برنامه های اردوغان برای اقتصاد ترکیه

رییس جمهور ترکیه از هدف گذاری برای تبدیل ترکیه به اقتصاد یک تریلیون دلاری خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان- ریس جمهور ترکیه- اعلام کرد پس از انجام امور تسویه، ذخایر طلا و ارز بانک مرکزی از ۱۱۵ میلیارد دلار عبور خواهد کرد. وی که در جمع نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه سخن می گفت، با اشاره به بهبود محسوس وضعیت کسری حساب جاری ترکیه افزود: در ماه گذشته کسری حساب جاری ما تنها ۱.۲۷ میلیارد دلار بود و این روند در ماه های آتی ادامه خواهد داشت.

پیشتر بانک مرکزی ترکیه در بیانیه ای اعلام کرده بود حجم ذخایر طلا و ارز این کشور تا پایان ماه ژوئن  به ۹۷.۷ میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه قبل ۵.۷ میلیارد دلار افزایش یافته است.

طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، ۵۵.۶ میلیارد دلار از ذخایر ارزی این کشور به شکل اسکناس بوده که نسبت به ماه قبل ۸.۹ میلیارد دلار بیشتر شده است. ذخیره طلا نیز با ۲.۳ میلیارد دلار کاهش به ۴۰.۵ میلیارد دلار رسیده است.  

اردوغان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه اقتصاد ترکیه به تدریج در حال بازگشت به سطوح قبل از آغاز کرونا است نیز افزود: حجم تولید ناخالص داخلی ترکیه در آینده از یک تریلیون دلار عبور خواهد کرد. لازم به ذکر است که طبق اعلام مرکز آمار ترکیه، حجم تولید ناخالص داخلی این کشور در سال قبل ۷۱۷.۱ میلیارد دلار خواهد بود.  

رکورد ذخایر طلا و ارز ترکیه در سال های اخیر مربوط به دسامبر سال ۲۰۱۳ بوده است که طی آن این کشور ۱۳۶ میلیارد دلار ذخایر طلا و ارز شامل ۲۱ میلیارد دلار طلا در اختیار داشت. ماه گذشته و به دنبال بحران ارزی که منجر به سقوط ۱۴ درصدی ارزش پول ملی این کشور شد، بانک مرکزی مجبور شد بخش بزرگی از ذخایر ارزی خود را به بازار تزریق کند اما با بهبود تدریجی وضعیت، روند تقویت ذخایر ارزی مجددا آغاز شده است.

هنوز نسبت به سال قبل ذخایر طلا و ارز ترکیه حدود ۱۲ درصد کمتر است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha