• سه‌شنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400060201400
  • خبرنگار : 71623

برنج تایلندی، رتبه اول افزایش قیمت در تیر ماه

برنج تایلندی، رتبه اول افزایش قیمت در تیر ماه

آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که از بین انواع برنج، ‌گوشت و شکر که وضعیت قیمت آن‌ها در تیرماه امسال منتشر شده، قیمت تمام کالاها بین ۲۷ تا ۷۹ درصد نسبت به تیر ماه سال گذشته افزایش داشته و بیشترین افزایش قیمت مربوط به برنج تایلندی بوده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار بیشترین افزایش قیمت در تیر امسال مربوط به برنج تایلندی بوده که قیمت آن با ۷۹.۳ درصد افزایش از حدود ۸۹۰۰ تومان در تیر سال ۱۳۹۹ به نزدیک ۱۶ هزار تومان در ماه مشابه سال جاری رسیده است.

افزایش ۳۹ درصدی قیمت برنج ایرانی 

در این میان از بین سایر انواع برنج، برنج طارم اصل، هاشمی و پاکستانی به ترتیب۳۹.۴، ۳۹ و ۲۷.۴ درصد افزایش یافته و به حدود ۳۶ هزار و ۷۰۰، ۳۵ هزار و ۷۰۰و ۲۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است.

گفتنی است که اواخر خرداد ماه دبیر انجمن واردکنندگان برنج از طرح موضوع کاهش حذف دوره ممنوعیت واردات فصلی برنج خبر داده بود و گفته بود که علت طرح آن ذخیره کم برنج خارجی است و با توجه به اینکه واردکنندگان نیز تمایلی به واردات برنج برای دوره ممنوعیت ندارند، ممکن است کشور با کمبود برنج خارجی مواجه شود.  

امسال ممنوعیت فصلی از ابتدای مردادماه تا پایان آبان‌ماه اعمال خواهد شد و طبق اعلام وزارت صمت، تنها برنج‌هایی که قبل از ۳۱ تیرماه دارای قبض انبار و اعلامیه ورود و همچنین ثبت سفارش باشند امکان اظهار و ترخیص دارند و خارج از آن به بعد از ممنوعیت می رسد. اما در تازه‌ترین مکاتبه گمرک ایران با وزارت صمت وضعیت واردات برنج و ذخایر آن با توجه به اعمال ممنوعیت فصلی واردات و بلاتکلیفی کشتی‌های حامل برنج برای ورود به ایران مورد تاکید قرار گرفته و خواستار بازنگری در تاریخ ممنوعیت فصلی واردات این کالا جهت جلوگیری از کمبود برنج یا افزایش قیمت آن در ماه‌های آتی شده است.

شکر در رتبه دوم افزایش قیمت

رتبه دوم بیشترین افزایش قیمت به شکر می‌رسد که قیمت آن در تیر امسال ۶۱.۶ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است؛ به‌طوری‌که قیمت هر کیلوگرم شکر سفید از ۸۳۰۰ تومان در تیر سال قبل به ۱۳هزار و ۴۰۰ تومان در ماه مشابه امسال رسیده است.

البته مشاهدات میدانی نشان می‌دهد قیمت شکر نیز در بسته‌های ۹۰۰ گرمی در مغازه‌ها به ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان هم رسیده است. در این رابطه معاون بازرسی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اوایل امسال علت افزایش قیمت شکر را رو به اتمام بودن ذخایر شکر وارد شده با ارز دولتی عنوان کرد و گفت که با توجه به اینکه شکر در حال حاضر با ارز نیمایی وارد می‌شود دیگر مشمول نرخ گذاری تثبیتی نیست.  

افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت مرغ

قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در تیر ماه با افزایش ۵۷.۶ درصدی به حدود ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. قیمت این محصول در ماه مشابه سال قبل نزدیک به ۱۷ هزار تومان بوده است.

البته اخیرا قیمت این محصول به ۴۰ هزار تومان هم رسیده و این در حالی است که نرخ مصوب مرغ ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است و چون ارز دولتی به نهاده‌های تولید اختصاص یافته مرغ باید با همین قیمت مصوب در دسترس همگان باشد.

اواخر سال گذشته نیز وضعیت نابسامانی در بازار مرغ حاد بود که باعث ایجاد صف‌های طولانی برای دریافت مرغ به قیمت تنظیم بازار در شرایط کرونایی شد. این در حالی است که نهاده‌های دام و طیورهمچنان ارز دولتی دریافت می‌کنند و مرغ به قیمت مصوب باید در دسترس عموم مردم باشد. اما در شرایطی که وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید تولید مرغ به اندازه نیاز کشور بوده و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و تقصیر را به گردن وزارت صمت انداخته که وظیفه نظارت بر بازار و برخورد با گرانفروشی را دارد، مسئولان وزارت صنعت معدن تجارت (صمت)  می‌گویند قرارگاه ساماندهی مرغ مسئول تامین و توزیع این کالاست؛ بنابراین این وزارتخانه مسوولیتی در این رابطه ندارد که بخواهد اظهارنظر کند. از طرف دیگر گزارش‌هایی از کمبود مرغ در بازار نیز منتشر شده است.

گوشت قرمز چقدر گران شد؟

در این میان قیمت هر کیلو گوشت گوساله و گوسفندی با ۴۹.۹ و ۳۴.۴ درصد افزایش در تیر امسال  به حدود ۱۱۶ و ۱۲۷ هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب حدود ۷۷ و ۹۵ هزار تومان بوده است.   

بر این اساس کمترین کاهش قیمت در تیر امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل مربوط به برنج پاکستانی بوده است.

کدام کالاها طی یک ماه گران شدند؟

بررسی قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه نیز نشان می‌دهد قیمت همه اقلام یاد شده در تیر امسال نسبت به ماه قبلش به جز برنج گوشت گوسفندی و گوساله با ۰.۳ و ۰.۱ درصد کاهش،  بین ۰.۶ درصد (برنج پاکستانی) تا ۷.۷ درصد (برنج تایلندی) افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha