بیمارانی که مبتلا به انواع سرطان مبتلا هستند وضعیت درمانی مطلوبی ندارند و با توجه به شرایط ویژه مراقبتی از این افراد، نیاز به ایزوله بودن و یا رعایت شدید مراتب بهداشتی در اتاق های آنها، با پر شدن بیمارستان ها از بیماران کرونایی، به مشکلات زیادی بر خورد کردهاند.
هرچند گفته شده که بخش زنان زایمان برای این بیماران در نظر گرفته شده اما این بیماران حساسیت زیادی داشته و نیاز به بخش ایزوله دارند و با توجه به سیستم ایمنی پایین آنها، اینکه آیا بیمار در بخش زنان زایمان بیمارستان امام بستری شود مشکلاتی خواهند داشت یا خیر و راهکار آن چه خواهد بود جای بحث دارد.
در همین خصوص، چندی پیش، دکتر محمد اسلامی جویباری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، فوق تخصص فوق تخصص خون و سرطان بالغین و رییس انجمن علمی هماتولوژی و انکولوژی ایران طی یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده بود، با انتقاد از برخی تصمیمهای مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اظهار کرد: حدود ۱۷ ماه از شیوع کووید۱۹ میگذرد و سیستم بهداشت و درمان، همچون روز اول که اطلاعات بسیار کمی راجع به این پاندمی داشتیم، رفتار می کند. در ابتدا بیماران مبتلا به سرطان زیادی را از دست دادیم، چون برآوردی از گستردگی بیماری، درمانهای لازم و تختهای بیمارستانی نداشتیم.
وی گفت: اولین اقدام آن روزها تخلیه مرکز جامع سرطان مازندران و اختصاص آن به کووید۱۹ بود. به نقل از وزیر محترم بهداشت، هیچ بیمار مبتلا به کووید۱۹ بدون تخت نماند، ولی در این میان، بیماران مبتلا به سرطان زیادی بی تخت ماندند یا به بخشی منتقل شدند که فاقد حداقل استانداردهای لازم برای مراقبت از این بیماران و درنتیجه، آمار بالای مرگ و میر در این گروه بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد:هنوز در پیک پنجم بیماری، علیرغم همه توصیه ها، مذاکرات و مکاتبه گروه انکولوژی با مسئولین مربوطه، باز هم اولین اقدام، تخلیه مرکز جامع سرطان و انتقال بیماران به سایر بخش ها است.
اسلامی با اشاره به اینکه شاید از دید بعضی از متولیان سلامت همچنان ابتلای به سرطان، معادل پایان زندگی است تاکید کرد: شاید اکنون که کووید۱۹ در مرکز توجه رسانه ها می باشد، بی تخت ماندن بیمار مبتلا به سرطان اهمیت کمتری داشته باشد.
وی گفت: حال که به مرحله ای رسیدیم که سایرکشورهای دنیا باید از ما درس راهکار کنترل کووید۱۹ را بیاموزند، با افتخار به دنیا اعلام کنیم که ما به قیمت سرگردانی بیماران مبتلا به سرطان، آنقدر جا فراهم کردیم که هیچ بیمار مبتلا به کووید۱۹ معطل تخت بیمارستانی نمی ماند تا آنها هم بیاموزند که نیازی به جدا کردن و حفظ بخش های سرطان با قوانین قرنطینه سخت گیرانه در طی همه گیری کووید۱۹ نیست و به راحتی می توان این بیماران را تحت هر شرایطی و در هر بخشی درمان کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: مرکز جامع سرطان، با زحمت و پیگیری رییس محترم وقت دانشگاه علوم پزشکی مازندران و معاون فعلی درمان وزارت بهداشت جناب آقای دکتر جان بابایی به منظور بهبود کیفیت ارایه خدمات درمانی سرطان ساخته و تجهیز شد. با تبدیل این مرکز که تنها بخش بستری درمان سرطان در سطح دانشگاه علوم پزشکی مازندران است، به بخش کرونا، بیماران مبتلا به سرطان یا باید در این شرایط راه پایتخت را برای پیدا کردن تخت در پیش بگیرند و یا منتظر بمانند تا شاید تخت بستری در هر بخشی با هر شرایطی پیدا شود و البته باید شبی هم دست برآرند و دعایی بکنند که این تاخیر تاثیری بر روند درمان نخواهد گذاشت و یا در طی بستری مبتلا به کووید۱۹ نخواهند شد.
بستری بیماران آنکولوژی در بخش زنان بیمارستان امام خمینی ساری در بحران کرونا
سیمین بابایی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اینباره در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هر بخشی که به بیماران مبتلا به سرطان اختصاص داده شود حتما تمهیداتی برای مراقبت این بیماران جهت جلو گیری از ابتلا به کرونا در نظر گرفته شده و ایزوله میشود.
وی افزود: با توجه به افزایش بالای بیماران کرونایی چاره ای جز استفاده موقت از برخی بخش های ساختمان مرکز جامع سرطان بیمارستان امام( ره) ساری نداریم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: انتقال بیماران آنکولوژی به بخشی دیگر بیمارستانها از جمله بیمارستان امام ساری تا زمان عبور از موج پنجم کرونا کاریست که مجبور به انجام آن هستیم.
بابایی افزود: البته بخش زنان مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ساری که برای بستری بیماران سرطانی فراهم شد، تمیزترین و ایزوله ترین بخش ممکن بود.
وی با تاکید بر ایزوله کردن بخش زنان بیمارستان امام ساری، ادامه داد: در کل این طبقه و بخش زنان هم از نظر هتلینگ و هم از نظر بستری بیماران تمیزترین بخش بیمارستان بوده و کم خطرترین جای ممکن بود که امکان انتقال موقت بیماران سرطانی وجود داشت.
انتهای پیام
نظرات