• شنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400053020291
  • خبرنگار : 71635

در آستانه روز پزشک مطرح شد

روزهای سختِ نبرد و مدافعانی که «تشویقی» ندارند...

روزهای سختِ نبرد و مدافعانی که «تشویقی» ندارند...

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به مشکلات پزشکان بویژه روزهای سخت آنها در پاندمی کرونا، بر لزوم برنامه‌ریزی برای تربیت دو تخصص پزشکی داخلی و عفونی برای مدیریت شرایط اپیدمی کرونا در روزهای آتی تاکید کرد.

دکتر جلیل کوهپایه‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با تبریک روز پزشک و با اشاره به فعالیت سخت پزشکان در پاندمی کرونا، گفت: در این مدت پزشکان فشار زیادی متحمل شدند و در عین حال دچار آلودگی به کرونا و حتی شهادت بر اثر این بیماری نیز شدند. امروز که در مورد پزشکان صحبت می‌کنیم باید بدانیم اقشاری در جامعه هستند که در این مدت کنار مردم بودند و باید به مشکلات و کمبودهای آنان فکر کرد. در مدت اخیر پزشکان فعال در بیمارستان‌های دولتی_دانشگاهی به دلیل اینکه در فیلد تخصصی خود قرار نداشتند خیلی از درآمدهای خود را از دست دادند و معیشت آنها دچار مشکل شده است. از طرفی در سایر مراکز نیز مراجعات مردم کاهش یافته است و این هم سبب فشار معیشتی به پزشکان شده است.

تعرفه‌هایی که واقعی نیست

وی با تاکید بر لزوم واقعی شدن تعرفه‌های درمانی، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر سعی شد که این تعرفه‌ها بهتر شده و به قیمت تمام شده خود نزدیک شود اما، به هر دلیل این مهم رخ نداد.

طرح نیروی انسانی و تعهدات طولانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به طرح و تعهد نیروی انسانی، اظهار کرد: اغلب پزشکان تازه فارغ‌التحصیل شده ما به دلیل داشتن تعهدات طولانی به رغم اینکه سال‌های زیادی از جوانی خود را هم مشغول تحصیل بودند ممکن است نتوانند به موقع تشکیل زندگی دهند تا زندگی متعارفی داشته باشند و امیدواریم قوانین و مقررات این تعهدات زیاد به نوعی کاسته شود که این افراد هم از زندگی روزمره خود باز نمانند.

وی افزود: پزشکانی که در دانشگاه‌ها به عنوان عضو هیئت علمی فعال هستند علی‌رغم افزایش دریافتی‌هایی که در سال‌های قبل طی ۲ فقره داشتند ولی در مقایسه با وزارت علوم و سایر هم‌ترازهای خود در این موضوع، شرایط برابری ندارند و باید به این امر توجه شود.

لزوم بازچیدمان پزشکی خانواده

کوهپایه‌زاده، گفت: باز چیدمان پزشکی خانواده و نظام ارجاع در کشورمان بسیار مهم است تا از این طریق بهره‌برداری از پزشکان عمومی کشور به طریقه درستی صورت گیرد. این جامعه به سمت تخصص‌گرایی و فوق‌تخصص گرایی کشیده شده است در حالی که پزشکی خانواده امر مهمی‌ بوده و نیازمند توجه بیشتر است تا با افزایش عملکرد پزشکان عمومی در نظام پزشکی خانواده، سلامتی بیشتری برای مردم و شرایط بهتری برای پزشکان عمومی فراهم شود.

از بیکاری تا پُر کاری برخی رشته‌های پزشکی در دوران کرونا

وی در ادامه بیان کرد: در موضوع کرونا بیشتر تخصص‌های داخلی، عفونی، بیهوشی و ریه فعال هستند و در دیگر رشته‌های پزشکی خیلی مشکلی نداشتیم و حتی کرونا باعث بیکاری در برخی از رشته‌ها شد. بهم ریختگی مراجعات در کووید۱۹ سبب شد بار زیادی بر دوش برخی پزشکان بویژه پزشکان طب اورژانس بیاید و زحمت زیادی داشته باشند. در نتیجه اکنون کمبود متخصص در رشته‌هایی که در درمان کرونا نقش دارند وجود دارد و چون نمی‌دانیم این شرایط تا چه زمانی ادامه خواهد داشت سعی می‌کنیم با پزشکان عمومی و سایر علاقه‌مندان به کمک، از این شرایط عبور کنیم؛ اما اگر قرار باشد برنامه ریزی انجام شود باید برای بیماری‌های واگیر بر تربیت متخصصین عفونی یا داخلی بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم تا مشکلات‌مان در آینده کاهش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار کرد: ما در یک سال و نیم اخیر چند فقره مجوز استخدام داشتیم که حدود ۲۳۰۰ نفر در گروه پزشکی، پرستاری و... استخدام شدند و از این تعداد حدود ۱۵ نفر یا کمی بیشتر پزشک هستند. البته پزشکانی به شکل قراردادی یا تعهد خدمتی هم جذب شدند.

وضعیت پرداخت مطالبات پزشکان

امسال تشویقی نداشتیم

وی درباره وضعیت پرداخت مطالبات پزشکان در مراکز دولتی_ دانشگاهی، تاکید کرد: عقب‌ترین مطالبه در اوایل امسال است و خیلی از بیمارستان‌ها هم تا تیرماه پرداختشان صورت گرفته است و وضعیت پرداختی‌های ما به پزشکان نسبت به میانگین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خوب است. از طرفی سال قبل وزارت بهداشت پرداختی‌های متمرکزی تحت عنوان تشویقی برای پزشکان فعال در بخش کرونا درنظر گرفت که چند ماهی توانستیم آن را پرداخت کنیم، اما از سال ۱۴۰۰ پرداخت تشویقی از این طریق نداشتیم و فقط دانشگاه از طریق منابع خود و کمک وزارتی یک ماه به صورت علی‌الحساب به کسانی که در بخش بهداشت و درمان در خط مقدم ارائه خدمات نظام سلامت بودند تشویقی داده است؛ البته امیدواریم مثل سال قبل این تشویقی‌ها به دانشگاه برسد که بتوانیم به موقع به کادر درمان تقدیم کنیم.

وی درباره معوقات بیمه‌ها نیز گفت: خوشبختانه در ماه‌های اخیر با پیگیری وزارت بهداشت و استانداری محترم بیمه‌ها مقداری از معوقات خود را پرداخت کردند و با تاکیدات رئیس جمهور در روزهای اخیر امیدواریم مابقی مطالبات هم از طریق بیمه‌ها وصول شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha