غلامرضا ذاکری در گفتوگو با ایسنا در خصوص احیای قناتها، اظهار کرد: این امر شامل لایروبی، مرمت و بازسازی است که همهساله احیای آنها در دستور کار قرار میگیرد، هزینههای مربوطه از اعتبارات ملی و استانی تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه ۸۴۱ رشته قنات در چهارمحال و بختیاری وجود دارد افزود: براساس میزان اعتبار در هر شهرستان، احیای چند قنات مدنظر قرار میگیرد.
ذاکری یادآور شد: از ابتدای سالجاری تاکنون، احیای قناتهای مربوط به سال گذشته صورت گرفته، بهطوری که در هر شهرستان شش تا هفت قنات احیا شده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اعتبار مربوط به احیای قناتها در سالجاری هنوز واصل نشده است، اظهار کرد: برای احیای قنوات استان در سالجاری حدود سه میلیارد اعتبار ملی درنظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: در شرایط بارندگی مناسب، حدود ۱۷ درصد از اراضی چهارمحال و بختیاری از طریق قناتها مشروب میشوند و این قناتها بهطور متوسط ۹۰ میلیون متر مکعب آبدهی در هر سال دارند.
ذاکری با اشاره به اینکه قناتها جزو آثار باستانی در هر استان محسوب میشوند، ادامه داد: همچنین باتوجه به اینکه قناتها از منابع آبدهی مناسب در چهارمحال و بختیاری هستند، لازم است احیای آنان بهصورت جدیتر در دستور کار قرار بگیرد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص اثرات احیای قنات، توضیح داد: اجرای طرحهای بازسازی و مرمت قناتها و لایروبی آنها، موجب جلوگیری از تخریب قنوات، احیای دوباره آن، استفاده بهینه از آب، کاهش هدررفت آب و انتقال صحیح آب میشود.
وی با اشاره به آسیبپذیر بودن قنات نسبت به چاههای عمیق در مقابل سیل و زلزله، اضافه کرد: بیتوجهی به مرمت قناتها موجب خشکی آنان میشود، اما امروزه باتوجه به بروز خشکسالی، احیای قناتها میتواند روشی مقرون بهصرفه و راهبردی برای تامین آب باشد.
ذاکری خاطرنشان کرد: بلندترین قنات چهارمحال و بختیاری، قنات اسدآباد سفیددشت با ارتفاع حدود هفت کیلومتر و قدیمیترین قنات استان قنات لاقدمبه واقع در سامان است.
انتهای پیام
نظرات