محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با ذبح دام نیابتی، اظهار کرد: امسال نیز همانند سال گذشته، ذبح دام بهصورت نیابتی انجام میشود و افراد برای ادای نذر خود، هزینه خرید دام را به هیئت امنای حسینیه اعظم و زیبنیه اعظم سپرده و ذبح دام در مکانهایی که با هماهنگی شهرداری و هیئت امنای مساجد مشخص شده، انجام میشود.
وی با بیان اینکه امسال نیز با توجه به شیوع کرونا، ذبح بهصورت هیئتی انجام میشود، افزود: برخی از افراد اصرار دارند حتما ذبح دام نزدیک حسینیه اعظم و زینبیه اعظم زنجان انجام شود که با حضور ناظران شرعی و بهداشتی با رعایت اصول بهداشتی انجام شده و پس از جمعآوری، لاشه به کشتارگاهها منتقل میشود.
این مسئول در رابطه با حضور ناظران شرعی و بهداشتی بر نحوه ذبح دام، تصریح کرد: ۱۱ ناظر شرعی، ۴۰ ناظر بهداشتی در قالب ۲۰ اکیپ ثابت و سیار از ساعت ۸ صبح در زنجان و شهرهای تابعه مشغول نظارت بر نحوه شرعی و بهداشتی ذبح دام هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان در رابطه با افرادی که در خانه اقدام به قربانی دام میکنند، گفت: این افراد برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک انسان و دام باید حتما در هنگام ذبح دام از دستکش، چکمه و ماسک استفاده کرده و باید برای جلوگیری از ورود خونآبه به جوی شهر، ذبح دام را نزدیک چاه انجام دهند.
حاجکاظمی در رابطه با معایب ذبح دام در خیابان، اظهار کرد: در ذبح دام به این روش با توجه به اینکه شکم و روده بلافاصله خارج نمیشود، میکروبهای موجود در آنان تا زمانی که دام ذبح شده به کشتارگاه منتقل شود، جذب گوشت شده و باعث میشود گوشت کیفیت لازم را نداشته باشد.
وی با بیان اینکه ذبح دام نباید جلوی کودکان انجام شود، خاطرنشان کرد: ذبحکنندگان دام باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک انسان و دام اعم از تب کریمه کنگو، سیاه زخم و غیره از تماس مستقیم با دام جلوگیری کنند.
انتهای پیام
نظرات