آنها می گویند به خصوص طی یک سال و نیم گذشته اوضاع و احوال بازار به دلیل کرونا و گرانی ها خراب بود، اما این قطعی های چند باره و چند ساعته برق در طول روز کار و کاسبی مان را به یکباره خراب کرده است.
یکی از کسبه خیابان رباط اصفهان که فروش تاسیسات آشپزخانه دارد با گلایه از قطعی های مکرر برق به ایسنا، می گوید: برق درست در ساعت اوج کارمان یعنی هفت و هشت شب که زمان رفت و آمد مشتری است می رود، به دلیل شرایط اقتصادی مشتری کم است، اما همین اندک مشتری هم که می آید با قطعی برق، می روند.
مغازه دار دیگری هم می گوید: مشکل عمده ما کرکره های برقی مغازه هایمان است، یا ساعت ۱۲ ظهر به بعد برق می رود که ناچاریم در این گرما کنار خیابان و یا داخل مغازه منتظر بمانیم تا برق بیاید و یا ساعت ۱۱ شب که باید تا ساعت ۱۲ و یک نصف شب منتظر برق باشیم تا کرکره مغازه را پایین بکشیم و تعطیل کنیم.
مرد میانسالی که مغازه خیاطی در مجتمع آزادی اصفهان دارد هم به ایسنا، می گوید: به دلیل کرونا و شرایط اقتصادی مشتری کم است، اما متاسفانه قطعی های چند باره برق در روز کارمان را کساد کرده، اینجا دو کارگر دارم، سفارش ها باید در زمان مشخص تحویل مشتری شود، اما زمانی که برق چند بار آن هم دو ساعت دو ساعت قطع می شود، مگر می توان خوش قول بود.
او اضافه می کند: در این قطعی های پی در پی برق، یکی از چرخ های مغازه خراب شد که برای تعمیر آن حدود دو میلیون تومان هزینه کردم؛ من کاسبم، اگر کار نکنم چطور اجاره مغازه و حقوق کارگر و ... در آخر ماه پرداخت کنم، در حالیکه به خصوص در دو هفته گذشته روزانه ۳ تا ۵ ساعت قطعی برق داشته ایم.
یکی از لوسترفروشان خیابان فردوسی اصفهان نیز با گلایه از قطعی های پی در پی برق به ایسنا می گوید: خاموشی های مکرر به تاسیسات برقی مغازه ام آسیب و خسارت وارد کرده، از سوی دیگر وقتی برق نباشد کار و کاسبی ما هم می خوابد، مشتری نمی تواند لامپ و لوستر و روشنایی خود را انتخاب و خرید کند.
فروشنده دیگری هم به ایسنا می گوید: ما کسبه از قطعی های پی در پی برق دچار خسارت می شویم، اما مغازه های آبمیوه و بستنی فروشی و سوپرمارکت ها بیشتر از همه ما دچار خسارت شده اند و به چشم خود می بینم زمانی که برق قطع می شود چون هر بار خاموشی ها بیشتر از دو ساعت طول می کشد، شیر و بستنی های خود را در جوی آب رها می کنند.
اینجا خیابان چهارباغ خواجو اصفهان است که از قدیم محل تجمع آبمیوه فروشی ها و فست فودی ها است؛ یکی از آبمیوه فروشان و بستنی فروشان این محدوده با گلایه از قطعی های چند باره برق به ایسنا، می گوید: ابتدا کرونا به کار و کاسبی مان آسیب زد و امسال نیز از ابتدای فصل گرما، قطعی های مکرر برق.
او توضیح می دهد: تمام دستگاه های مغازه ما با برق کار می کند، دستگاه آماده کردن بستنی، درست کردن آبمیوه و یخچال ها و ... که به خصوص در دو هفته گذشته در روز بین دو تا سه بار قطعی برق یک ساعته و دو ساعته داشته ایم و در این شرایط نه تنها امکان ارائه خدمات به مشتری نداریم، بلکه بستنی هایمان آب و خراب شد و ناچار به معدوم کردن آن شدیم.
فروشنده یکی از سوپرمارکت های اصفهان نیز با گلایه از قطعی برق به ایسنا، می گوید: بخشی از محصولات این فروشگاه باید در یخچال نگهداری شود که نه یک بار بلکه بین دو تا سه بار برق قطع می شود و این موضوع موجب خرابی برخی محصولات شده، نمی توان جنس خراب به مشتری داد، اما در این شرایط خودمان ضرر کرده ایم.
فروشنده سوپرمارکت دیگری در خیابان بزرگمهر اصفهان هم به ایسنا، می گوید: یخچال مغازه ام از خاموشی ها چند باره برق در روز نیم سوز شده که در این شرایط اقتصادی هزینه تعمیر آن بالاست و ناچار به این کار هستم.
فروشنده یکی از موبایل فروشی های خیابان احمدآباد هم با گلایه از خاموشی های چند باره در روز به ایسنا، می گوید: امروز همه امور با برق است، بخواهم جنس بفروشم برای امتحان آن و تست شارژ آن نیاز به برق داریم، از سوی دیگر اگر مشتری هم بخواهد خرید کند، وقتی برق نباشد، دستگاه های پوز قابل استفاده نیست.
فروشنده دیگری هم به ایسنا می گوید: این قطعی های برق کار و کاسبی ما را از کار انداخته، می گویند کروناست تجمع نکنید، اما هر بار که برق قطع می شود، از گرمای هوا و به دلیل اینکه نمی شود بدون برق، مغازه را بست، در پیاده رو با مغازه داران دور هم جمع می شویم و حرف می زنیم.
فروشنده دیگری هم می گوید: باید چراغ مغازه روشن باشد تا مشتری بیاید، مگر با نور موبایل می توان مشتری جلب کرد، حتی اگر در روز هم برق قطع شود، نور مغازه ها کم است و مشتری برای خرید نیاز به نور دارد تا بتواند انتخاب کند.
اما سخنگوی صنعت برق استان اصفهان درباره گلایه مردم و کسبه از قطعی های مکرر برق، به ایسنا، می گوید: ما مسئولان برق هیچ پاسخی بابت گلایه مردم بابت قطعی های مکرر نداریم و فقط باید عذرخواهی کنیم. اینکه خاموشی ها بی برنامه به مردم تحمیل می شود، شرایط ایجاد کرده و در اختیار مدیران برق استان ها نیست، اما در تلاشیم حداقل خاموشی ها با برنامه و براساس اطلاع رسانی قبلی باشد.
به گفته محمدرضا نوحی، امروز تمام مسئولان استان و مدیر عامل شرکت های توزیع برق استان و شهرستان از شرایط تامین برق مستاصل مانده اند، اما باید توجه داشت که قطعی های برق تنها مربوط به اصفهان نیست و کل کشور دچار خاموشی های بی برنامه است.
او توضیح می دهد: همواره شرکت های توزیع برق استان ها مدیریت مصرف بار را در کشور انجام می دهند، یعنی با خاموشی دادن به مشترکین بخش خانگی مطابق برنامه زمان بندی، میزان کمبود تولید برق در کشور را جبران می کنیم، اما در چند روز اخیر نه تنها خاموشی های زمان بندی شده در کشور جواب نداده، بلکه به دلیل افزایش مصرف برق، رله های فرکانسی نیز وارد عمل شده اند.
سخنگوی صنعت برق استان اصفهان با اشاره به اینکه اکنون پاسخی برای افزایش مصرف برق و به دنبال آن عملکرد رله های فرکانسی و خاموشی های بدون برنامه به مردم نداریم، تصریح می کند: البته ورود رله های فرکانسی پایداری شبکه سراسری برق را حفظ می کند، اما مردم روزانه دو بار و حتی سه بار در روز درگیر خاموشی می شوند که این به جز خجالت و آبروریزی برای صنعت برق چیزی ندارد.
نوحی با اشاره به برنامه زمان بندی خاموشی ها در اصفهان، می گوید: به واقع در خاموشی ها مردم صبوری به خرج می دهند، اما به دلیل افزایش مصرف برق در سطح کشور و عدم تولید نیروگاه های برقابی تولید و مصرف برق برهم خورده است.
به گفته سخنگوی برق استان اصفهان، به دلیل عدم تولید نیروگاه های برقابی، نزدیک ۹ هزار مگاوات تولید برق نداریم، در حال حاضر مصرف شبکه سراسری برق حدود ۶۵ هزار مگاوات و تولید آن ۵۳ هزار مگاوات است که این اختلاف ۱۲ هزار مگاواتی موجب مشکلاتی در تامین برق شده که بخشی از آن به دلیل خروج نیروگاه ها برقابی و بخشی به دلیل افزایش مصرف برق است، اما به طور قطع نمی توان به شکل برنامه ریزی شده کمبود برق را مدیریت کنیم.
او با بیان اینکه حق مردم این نیست که حتی خاموشی های با برنامه هم داشته باشند، اما زمانی که کاهش تولید داریم، ناچار به خاموشی هستیم، تاکید می کند: به طور قطع خاموشی های با برنامه برق را تا شهریور ماه خواهیم داشت، البته خاموش های بدون برنامه نیز با توجه به شرایط موجود و افزایش دمای هوا همچنان ادامه دارد.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان هم درباره گلایه مردم و کسبه اصفهان از قطعی های چند باره برق به ایسنا، می گوید: با توجه به روند افزایشی دمای هوا تا فردا دوشنبه مصرف برق همچنان افزایشی است و اگر مصرف مدیریت نشود و یا بیش از میزان نیاز قطعی برق نداشته باشیم، رله های افت فرکانسی عمل می کنند و خاموشی های بدون برنامه خواهیم داشت.
به گفته مرسل صالحی، همواره با خاموشی های برنامه ریزی شده به دنبال کاهش خسارت به لوازم خانگی مردم هستیم، اما در صورت هر گونه خسارت شهروندان می توانند با سامانه ۱۲۱ تماس گرفته و یا در اپلیکشین برق من و یا از طریق سایت شرکت توزیع برق، مورد خسارت خود را ثبت و پیگیری کنند، همچنین در صورت هر گونه خسارت به لوازم خانگی شهروندان در پی قطعی های برق، موارد فوری بررسی می شود.
انتهای پیام
نظرات