• یکشنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400052417173
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

تعطیلی حمل‌ونقل عمومی مشهد در تعطیلات ۶ روزه

تعطیلی حمل‌ونقل عمومی مشهد در تعطیلات ۶ روزه

ایسنا/خراسان رضوی شورای اسلامی شهر مشهد تعطیلی ناوگان حمل‌ونقل عمومی در تعطیلات پیش رو را تصویب کرد.

سومین جلسه علنی ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد امروز، ۲۴ مرداد ماه، در تالار شهر برگزار شد. از جمله دستورکارهای این جلسه بررسی لایحه «همکاری با ستاد مقابله با کرونای استان جهت پیشگیری و درمان بیماری کرونا» بود که با قید دو فوریت به تصویب رسید. در جریان بررسی این طرح پیشنهاد کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مبنی بر تعطیلی ناوگان حمل‌ونقل عمومی در تعطیلات پیش رو با هشت رأی موافق، سه رأی ممتنع و سه رأی مخالف به تصویب شد.

بر این اساس، با توجه به تعطیلی روزهای ۲۵ تا ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ از سوی ستاد ملی کرونا، شهرداری مشهد مکلف است نسبت به تعطیلی کلیه خدمات قطارشهری در این ایام اقدام کند. همچنین فعالیت‌های اتوبوسرانی در روزهای ۲۷ تا ۳۰ مرداد ماه تعطیل خواهد بود. فعالیت اتوبوسرانی در روزهای ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه نیز باید به دو بازه حداکثر سه ساعته کاهش پیدا کند. بر اساس این مصوبه استمرار تعطیلی یا کاهش ساعت فعالیت بعد از شنبه، ۳۰ مرداد ماه، به تشخیص شهرداری مشهد و با هماهنگی ستاد کرونا خواهد بود.

ایمان فرهمندی، رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد در دفاع از این مصوبه، اظهار کرد: با توجه به شرایط بحرانی شهر نیاز است که ناوگان حمل‌ونقل عمومی تعطیل شود. ستاد کرونای استان با کاهش شدید ظرفیت سرویس‌دهی حمل‌ونقل موافقت کرد، اما با تعطیلی موافقت صورت نگرفت. نظر بنده تعطیلی کامل حمل‌ونقل عمومی است؛ چراکه با کاهش ظرفیت حمل‌ونقل ازدحام بیشتر و خطر انتقال بیماری نیز افزایش پیدا می‌کند.

بیش از ۱۰۰ اتوبوسران مشهدی درگیر کرونا هستند

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ اتوبوسران مشهدی درگیر کرونا هستند و متأسفانه چند نفر از آنان در دو هفته گذشته فوت کردند. با توجه به این شرایط باید فکر جدی برای این موضوع کرد. اگر حمل‌ونقل عمومی شهر تعطیل نشده و زنجیره انتقال شکسته نشود، ممکن است اتفاقات بدتری رخ دهد. 

حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در خصوص این پیشنهاد، گفت: این پیشنهاد بر خلاف مصوبه ستاد مقابله با کرونا است و ممکن است فرمانداری مشهد با آن مخالفت کند.

همچنین بر اساس بخش‌های دیگر این مصوبه، به شهرداری مشهد اجازه داده شد تا با توجه به شرایط بحرانی و وضعیت اضطراری حاکم بر شهر مشهد ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹، نسبت به در اختیار قرار دادن فوری امکانات و ظرفیت‌های قابل تخصیص مدیریت شهری به صورتی که موجب صدمه به مأموریت‌های روزمره شهرداری نشود، به ستاد مقابله با کرونای استان خراسان رضوی، به منظور مقابله با این ویروس در طول دوره موج اقدام کند.

در اختیار قرار دادن کارکنان و پرسنل شهرداری با هدف انجام مأموریت‌های مورد نیاز و مدیریت شرایط بحرانی، در اختیار قرار دادن امکانات و اماکن متعلق به شهرداری از جمله سوله‌های مدیریت بحران، سالن‌های ورزشی، فرهنگسراها به‌ ویژه در مناطق حاشیه شهر و... به منظور امور مربوط به پیشگیری و درمان بیماری کرونا از قبیل واکسیناسیون، بستری بیماران و... و اختصاص تا سقف مبلغ ۵۰ میلیارد ریال، جهت هزینه‌کرد مستقیم در موضوعات مرتبط با پیشگیری و درمان بیماری کرونا و یا به صورت پرداخت به ستاد مقابله با کرونای استان یا اشخاص حقوقی مورد تأیید ستاد از جمله موارد این مصوبه بود. 

همچنین ستاد کرونای استان خراسان رضوی باید با پیگیری شهرداری و پس از سپری شدن موج فعلی و دوره موج گزارش هزینه کرد مبلغ اختصاص یافته یعنی تا سقف مبلغ ۵۰ میلیارد ریال را به شورای اسلامی شهر ارائه کند.

بستری روزانه ۲۰۰۰ بیمار کرونایی در مشهد

حسینی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با حضور در صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص این لایحه، عنوان کرد: موج پنجم کرونا نسبت به موج‌های قبل درگیری بیشتری ایجاد کرده است. سویه دلتای کرونا ۱۴۰ درصد قدرت سرایت دارد و ابتلاء یک نفر، کل خانواده را گرفتار می‌کند. دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها ۲۵ درصد متولی اقدامات بهداشت و درمان بوده و دیگر ارگان‌ها مثل شهرداری نیز در این امر درگیر هستند. 

وی افزود: روزانه در مشهد ۲۰۰۰ نفر بیمار کرونایی بستری می‌شوند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها هستند. در موج‌های گذشته شورای شهر پای کارآمد. در موج‌های گذشته تعداد بستریان به ۱۴۰۰ نفر در روز می‌رسید که اکنون ۲۰۰۰ نفر شده است. ما در مشهد به ۱۰۰ تخت مراقبت‌های ویژه در حوزه درمان نیاز داریم. این روزها کمتر از ۱۰ هزار کیت آزمایشگاهی داشتیم که میزان هشدار است. هر تخت مراقبت‌های ویژه نیاز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد. برای تأمین این مبلغ از استانداری نیز پیگیری می‌کنیم. هر کمکی که شورای شهر داشته باشد به کاهش مرگ و میر کمک خواهد کرد. بیشتر فوتی‌ها جوانان هستند. 

آمار ۱۳۰ نفر فوتی کرونا در مشهد دروغ نیست

مهدی قلیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه، بیان کرد: روز گذشته ۷۷۰ نفر در مشهد بستری شدند و ۷۹ نفر در اثر کرونا فوت کردند. با موارد تست منفی آمار ۱۳۰ نفر فوتی در روز دروغ نیست. در زلزله سفید سفید که تنها سه کشته داشت، همه ارگان‌ها به کمک آمدند. نیاز است در این بحران‌ نیز همه ارگان‌ها به کمک دانشگاه بیایند. میانگین سنی فوتیان در این موج بسیار کمتر است.

وی ادامه داد: ۱۸ ماه است که نیروهای دانشگاه به صورت دو شیفت کار می‌کنند. ما با این تعداد نیرو نمی‌توانیم خدمت خوبی به مردم بدهیم. بسیاری از سازمان‌ها اعلام کردند که به ما کمک می‌کنند، اما بسیار کم بود و از ما انتظار داشتند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در فروردین ماه ۱۳۹۹، شهرداری اطلاع‌رسانی وسیعی برای هشدار به مردم انجام داد که باید دوباره تکرار شود. در غیر این صورت شرمنده مردم می‌شویم. برای مدیریت واحد به صورت نقدی برای واکسیناسیون و افزایش تخت‌ها به دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمک کنید. به نظم‌دهی مراکز واکسیناسیون حوزه بهداشت کمک کنید تا بار در بیمارستان‌ها کمتر شود. ما در این هفته نیز باید چند مرکز ۱۶ ساعته را ۲۴ ساعته کنیم. 

وی اضافه کرد: خانه‌ای در شهر سراغ ندارید که عزیزی از دست نداده باشد. به فاصله ۲۰ روز در یک خانواده مشهدی چهار نفر فوت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha