• یکشنبه / ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400052416736
  • منبع : نمایندگی کردستان

گلایه مردم بیجار از قطعی آب/ منابع آب شرب کاهش یافته است

 گلایه مردم بیجار از قطعی آب/ منابع آب شرب کاهش یافته است

ایسنا/کردستان چند روزی است که شهروندان شهر بیجار علاوه بر قطعی برق با مشکل قطعی و کم فشاری آب مواجه هستند؛ روابط عمومی آبفای شهرستان بیجار از روز سه‌شنبه (۱۹ مردادماه) اعلام کرد که با توجه به افزایش شدید مصرف، افت قابل توجه منابع آبی و تداوم گرما و قطعی برق جهت پیشگیری از قطع طولانی مدت آب شرب اقدام به زمانبندی کردن قطعی آب می‌کند.

برخی از شهروندان بیجاری معتقدند که قطعی آب با برنامه اعلام شده همخوانی ندارد و بعضی اوقات بدون اطلاع قبلی آب قطع می‌شود؛ تعداد دیگری از شهروندان ساکن در آپارتمان‌ها از وصل شدن دیرهنگام و کم فشار بودن آب گلایه دارند و در برخی مناطق شهر نیز عده‌ای به دیر وصل شدن آب شرب اعتراض و اعتقاد دارند که قطعی آب در شهر بیجار عادلانه انجام نمی‌شود و از پاسخگو نبودن اداره آب و فاصلاب گلایه‌مند هستند؛ این در حالی است که برخی از مشترکان از آب شرب برای شستن حیاط، خودرو، دیوار منزل خود و مصارف غیرضروری بدون توجه به کمبود منابع آبی استفاده می‌کنند.

بهزاد مرادی مدیر امور آبفای شهرستان بیجار شنبه (۲۳ مردادماه) در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص جیره بندی آب در شهر بیجار، اظهارکرد: آب شرب شهر بیجار تماماً از منابع آب زیرزمینی که وابسته به نزولات آسمانی است تامین می‌شود؛ کاهش بارندگی بی‌سابقه باعث شد که سطح منابع آب زیرزمینی کاهش یابد و افزایش دما در مردادماه باعث افزایش مصرف شد و امیدواریم با کاهش دما در شهریورماه و کاهش مصرف، مشکل جیره‌بندی آب رفع شود.

وی افزود: تا ۱۰روز گذشته سطح آب منابع آبی و چاه‌ها افت شدیدی نداشت و از این زمان به بعد شاهد افت سطح آب بودیم؛ ضمناً برخی چاه‌ها و منابع آبی در چند مدت اخیر ساعاتی دچار قطع برق شدند و در مواردی همین موضوع نیز باعث مشکل شد.

مدیر امور آبفای شهرستان بیجار گفت: سفره‌های زیرزمینی در طول سال‌های طولانی شکل گرفته است و اکنون به دلیل خشکسالی دو دهه اخیر و برداشت بی رویه از منابع آبی، سطح آب منابع آبی بیجار کاهش پیدا کرده است و بارش‌های سالانه که بعضاً از میانگین بالاتر است نمی‌تواند جبران منابع آبی را انجام دهد.

وی افزود: در حال حاضر تنها راه برون رفت از این شرایط کنترل مصارف غیرضروری است و از مردم درخواست داریم با تذکر و امربه معروف و نهی از منکر به افراد پرمصرف هشدار دهند.

مرادی با اشاره به توپولوژی شهر بیجار و زیرساخت شبکه آبرسانی، عنوان کرد: با توجه به قدمت زیرساخت‌های شبکه آبرسانی و توپولوژی بیجار، امکان رعایت کامل عدالت در جیره‌بندی وجود ندارد و رسیدن آب به مناطق بالادستی نیازمند به تامین آب در قسمت پایین‌دست است و به همین دلیل آب برخی مناطق قطع نمی‌شود و مجبوریم که به همین شکل بهره برداری انجام دهیم.

وی افزود: در برنامه قطعی آب بعضاً اعلام می‌شود که سه ساعت قطعی اعمال می‌شود اما به دلیل آنکه امکان پر شدن سریع شبکه وجود ندارد این زمان بعضی اوقات طولانی می‌شود؛ این امر به این دلیل است که شبکه باید پر شود که باید به شکلی باشد که حجم زیاد آب باعث شکستگی نشود.

مدیر امور آبفای شهرستان بیجار با اشاره به مشکل آب در آپارتمان‌ها، بیان کرد: از سال گذشته سخت‌گیری‌های زیادی برای تامین آب آپارتمان اعمال کردیم؛ طبق اصول نظام مهندسی برای منازلی که مازاد بر سه طبقه دارند لازم است که تاسیسات تامین فشار آب توسط سازنده ساختمان تامین شود و این مورد از تعهدات امور آبفا خارج و لازم است که نظام مهندسی بر این موضوع نظارت کند.

آب شرب ۲۰ روستای بیجار به شکل تانکر سیار تامین می شود

وی افزود: منابع آبی شهرهای شرق استان کردستان محدود است و به همین دلیل به منابع زیرزمینی پناه می‌بریم و امیدواریم آبرسانی از طریق سد سیازاخ تسریع شود؛ در حال حاضر به طور میانگین آب شرب ۲۰ روستا فقط به شکل تانکر سیار تامین می‌شود.  

مرادی ادامه داد: تمامی فرآیند تامین آب شرب شهر و روستا با نظارت مرکز بهداشت و نظارت دانشگاه علوم پزشکی صورت می‌گیرد و در تمامی روستاها کلر توزیع می‌شود. 

مهرداد همت زاده مسئول روابط عمومی آبفای شهرستان بیجار نیز به ایسنا گفت: بیشترین مصرف آب در مردادماه است؛ یکی از وظایف آبفا انتقال آب بود و در گذشته به دلیل کم بودن قطر لوله‌ها در موارد قطعی آب دچار مشکل می‌شدیم؛ در دو سال گذشته بخشی از خط انتقال آب از صلوات آباد به بیجار بعد از ۱۴ سال افتتاح و بخشی از شبکه انتقال آب اصلاح شد و در سریع‌ترین زمان ممکن امکان انتقال آب از منابع آبی را به بیجار داریم.

وی افزود: ما مخالف جیره‌بندی هستیم اما چاره ای نداریم  و باید آب به مناطق بالادستی هم برسد.

همت زاده‌ مسئول سامانه ارتباطات مردمی ۱۲۲ در پایان خاطرنشان کرد: هم‌اکنون ۷۰ درصد حوادث در شهرستان بیجار از طریق سامانه ۱۲۲ به ما اعلام می‌شود؛ مردم هرگونه اتفاقات از قبیل شکستگی کنتور و رخدادها و گزارش مصرف بی‌رویه و انتقادات خود را از طریق سامانه ۱۲۲ به صورت ۲۴ ساعته به همکاران ما اعلام کنند و اکیپ‌های ما در طول شبانه روز آماده خدمت‌رسانی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha