• جمعه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400052215663
  • خبرنگار : 71531

۶ دستور وزیر بهداشت برای تشدید طرح شهید سلیمانی و مقابله با پیک پنجم کرونا

لزوم توسعه کلینیک‌های سرپایی و بستری موقت استان‌ها/کاهش ۳ ساله سن واکسیناسیون

لزوم توسعه کلینیک‌های سرپایی و بستری موقت استان‌ها/کاهش ۳ ساله سن واکسیناسیون

وزیر بهداشت در نامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور دستوراتی را برای مقابله با کرونا در پیک پنجم و در جهت تشدید اجرای طرح شهید سلیمانی صادر کرد.

به گزارش ایسنا، در متن نامه دکتر سعید نمکی خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی آمده است: «پیرو جلسه ویدئو کنفرانس با فرماندهان محترم بسیج و سپاه سراسر کشور و تشدید طرح شهید سلیمانی لازم است موارد زیر مورد توجه قرار گیرد:

۱- بزرگترین عامل در ایجاد موج جدید کم ­توجهی به پروتکل ­ها و عادی­ انگاری اوضاع در سراسر کشور بود. اینجانب در مکاتبات مکرر این موضوع را گوشزد نمودم و از روسای محترم دانشگاه ­ها و دانشکده ­های علوم پزشکی خواستم که به طور مستمر هفتگی و روزانه موارد را منعکس نمایند. هرگونه چشم پوشی و عدم ایستادگی در مقابل شکستن پروتکل ­ها بی ­تردید بر وخامت اوضاع خواهد افزود. لذا با استفاده از ظرفیت همکاران بسیج نظارت بر اجرای شیوه­ نامه ­ها اولین رسالت همکارانمان در سراسر کشوراست.

۲- مراکز سرپایی و بستری موقت توانست در موج چهارم و همچنین موج جدید به میزان قابل توجهی از وخامت حال بیماران و نیاز به تخت بکاهد لذا توسعه این مراکز با استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح، شهرداری ها و دیگر دستگاه هایی که امکاناتی در دسترس دارند از ضروری­ ترین امور در مدیریت بیماریست. ضروریست تا پایان وقت اداری شنبه 23 مردادماه سال جاری تعداد کلینیک های سرپایی و بستری موقت استان و برنامه توسعه آنها اعلام شود.

ضمناً بطور واضح اعلام فرمائید که در آن دانشگاه / دانشکده تزریق به‌موقع داروی ضد ویروس تزریقی تا چه میزان بر کاهش بار بیماران بستری تأثیر گذاشته است.

۳- افزایش تست ­ها و قرنطینه اجباری از روز نخست در مکاتبات متعدد ذکر شده و در فاز جدید نیز با کمک همکاران بسیجی ادامه یابد. تدارک تست کماکان از طریق هیئت امنای صرفه جویی ارزی انجام خواهد گرفت.

۴- در صورت نیاز به اکسیژن بیشتر سریعاً اعلام گردد. معاون محترم درمان و هیات امنای صرفه جویی ارزی جهت تأمین اکسیژن و بقیه مایحتاج به شکل قرارگاهی شبانه روز آماده دریافت نیازها می باشد.

۵- معاونین محترم درمان و غذا و دارو در سراسر کشور مکلف به نظارت بر مصرف داروهای ضد ویروس و گران قیمت دیگر از قبیل آنتی ­بادی ­های منوکلونال تجویز شده، صرفاً در مراکز بیمارستانی هستند. مصرف بی­ رویه و غیر کنترل شده علاوه بر تحمیل هزینه می­‌تواند عوارض متعدد دیگری داشته باشد که حائز اهمیت است.

۶- شتاب تزریق واکسن با همت عزیزان رو به افزایش است، لذا باتوجه به سرعت تأمین واکسن، کلیه استان ها می­‌توانند علاوه بر استمرار واکسیناسیون گروه ­های هدف قبلی، با کاهش سه سال سن واکسیناسیون و همچنین مشاغل پرخطر تعیین شده نسبت به ثبت ­نام و شروع واکسیناسیون آنها اقدام نمایند. اضافه شدن گروه ­های جدید باید با افزایش مراکز تجمیعی و استفاده از ظرفیت گروه­ های واکسیناتور و همراهی عزیزان بسیج، هلال ­احمر، دانشجویان رشته ­های علوم پزشکی، نیروهای مسلح، شهرداری­ ها، سازمان­ های مردم نهاد و ظرفیت ­های موجود در سازمان ­های صنفی، شغلی و اجتماعی توأم باشد تا موجب تراکم جمعیت در مراکز نشود.

توفیق عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha