علی عبدالهنژاد ضمن عرض تسلیت فرارسیدن ایام سوگواری شهادت سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام گفت: مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ۴۰ سلول احیا (دیگ) فعالیتش را از اردیبهشت سال گذشته آغاز کرد و اکنون ۱۵۱ سلول از ۲۵۸ سلول احیا (دیگ) این کارخانه در مدار تولید قرار دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی آلومینیوم جنوب، عبدالهنژاد ادامه داد: در حال حاضر نیز ۱۸۰ هزار تن از ظرفیت اسمی فاز نخست (تولید سالیانه ۳۰۰ هزار تن) مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب تکمیل شده است. این کارخانه از ابتدای دوران راهاندازی تاکنون توانست ۱۳۰ هزار تن فلز پرکاربرد آلومینیوم در قالب شمشهای هزار و ۵۰۰ پوندی و ۴۲ هزار تن بلوک اختصاصی آند را تولید کند.
مدیرعامل شرکت سالکو اضافه کرد: با قاطعیت میتوان گفت که مجتمع سالکو از مدرنترین و پیشرفتهترین مجتمعهای تولید آلومینیوم در خاورمیانه است که محصولات خود را با درجه خلوص بالای ۹۹ درصد روانه بازار داخلی و خارجی کرد و در مقایسه با کارخانههای قدیمی تولید آلومینیوم در کشور، تنها کارخانهای که بلوکهای اختصاصی آند در آن تولید میشود.
عبداله نژاد بیان کرد: در یکسال اخیر موفق شدیم در اوج تحریمهای ظالمانه آمریکا و علیرغم شرایط و محدودیتها در تامین برق، همهگیری کرونا و مهمتر از آن بدون سرمایه در گردش، ۳۰ درصد از تامین آلومینیوم کشور را اکنون در دست بگیریم.
وی اضافه کرد: کارخانه آلومینیوم جنوب بدون دریافت یک ریال تسهیلات سرمایه در گردش، با فاینانس خارجی راه اندازی شد و در سال گذشته، یکهزار و ۸۰ میلیارد تومان از اقساط خود را پرداخت کرد.
علی عبدالهنژاد از راهاندازی اولیه و آزمایشی سالن ریختهگری تولید اسلب و بیلت مجتمع سالکو خبر داد که این محصولات قابلیت صادرات به بازارهای بین المللی دارد.
اشتغالزایی ۱۵۰۰ نفر در مجتمع سالکو
مدیرعامل سالکو نیروی انسانی را مهمترین سرمایه این کارخانه دانست و گفت: هم اکنون ۱۵۰۰ نفر به طور مستقیم در این کارخانه مشغول هستند که قریب به ۹۰ درصد از این نیروها بومی هستند.
وی بیان کرد: دوران رشد شرکت صنایع آلومینیوم جنوب در حال سپری شدن است و امیدواریم با فعالیت دولت سیزدهم که دغدغه افزایش تولید و صادرات را با تکیه بر توان داخلی در اولویت سیاستها و برنامهها دارد، بیش از پیش از تولید ملی حمایت شود و با رفع سایر موانع مجتمع مدرن سالکو و تحقق افزایش ظرفیت تولید، به دوران تکمیلی و طلایی در دولت سیزدهم برسیم.
عبداله نژاد درخصوص راه اندازی نیروگاه برق غدیر و تامین برق این مجتمع گفت: احداث نیروگاه برق در برنامه اولیه کارخانه دیده شده بود که متاسفانه به دلیل تحریم ها متوقف شد. خوشبختانه تاسیسات برق ایجاد شده پاسخگوی برق مصرفی کارخانه است.
او با اعلام برنامه سالکو در استقرار واحدهای صنعتی پایین دست در آلوم شهر منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: منطقه ویژه اقتصادی لامرد واجد بیشترین امتیاز برای تکمیل زنجیره تولید آلومینیوم کشورمان محسوب می شود، از این لحاظ که سرمایهگذاران واحدهای صنعتی پایین دست آلومینیوم با وجود فعالیت چشمگیر و پررونق مجتمع سالکو نیز دغدغه تامین خوراک اعم از مذاب و جامد(شمش) را نخواهند داشت.
عبداله نژاد افزود: سالکو آمادگی دارد که خوراک واحدهای پایین دست را با شرایط سه تا شش ماه، بدون اخذ وجه و به صورت اعتباری تامین کند و با اعطای این مشوق، از تقویت سرمایه در گردش شرکتهای فعال پاییندست و تداوم جهش تولید سایر محصولات آلومینیومی در کشور حمایت کند.
انتهای پیام
نظرات