• یکشنبه / ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400051712239
  • خبرنگار : 71610

براساس گزارش آمریکایی

آینده امارات در خطر است

آینده امارات در خطر است

یک مرکز تحقیقات امنیتی و اطلاعاتی آمریکایی در یادداشتی نوشت که استراتژی‌های مختلف محلی در امارات در زمینه مقابله با "کووید -۱۹" می‌تواند منجر به تضعیف طرح دولت فدرال در این کشور شود و دادن اولویت به ابوظبی در طول بحران‌های مختلف انتقاد و اعتراض دیگر امارت‌ها نسبت به رفتار تبعیض‌آمیز با آنها و بی‌ثبات شدن این کشور را به همراه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، مرکز تحقیقات امنیتی و اطلاعاتی "استراتفور" آمریکا (نزدیک به دستگاه اطلاعات آمریکا) یادداشتی را تحت عنوان "مقابله با کووید -۱۹، ابوظبی خود را در اولویت قرار می‌دهد"، منتشر کرد و نوشت که استراتژی‌های مختلف محلی در امارات در زمینه مقابله با "کووید -۱۹" می‌تواند منجر به تضعیف طرح دولت فدرال شود و همچنین ممکن است منجر به استخدام جمعیتی شود که تاکنون عمدتا در سیاست غایب بوده‌اند.

در این یادداشت آمده است: همه گیری "کووید -۱۹" اولین فوریت اضطراری ملی واقعی در امارات از سال ۱۹۷۱ بود. این نشان می‌دهد که امارت‌های هفتگانه در کشور با این بحران به طور برابر برخورد نکرده‌اند. در ابتدا، هنگامی که اولین موج ویروس در منطقه خلیج (فارس) در بهار ۲۰۲۰ وارد امارات شد، از رویکرد قرنطینه شدید پیروی کرد. اما در پاییز، دبی و امارت‌های شمالی مرزهای خود را بر روی گردشگران باز کردند و اقتصاد آنها تا حد زیادی به حالت عادی بازگشت.

امارت ابوظبی با استفاده از ذخایر خود برای حمایت از اقتصاد، کنترل‌ها و محدودیت‌های سخت مرزی را حفظ کرده است. این تفاوت در استراتژی‌های "کووید -۱۹" ایده امارات درباره دولت را تهدید کرد، زیرا شهروندان نمی‌توانند آزادانه وارد پایتخت شوند و محدودیت‌های مرزی میان ابوظبی و دیگر امارت‌ها برای اولین بار در چند دهه گذشته همچنان پابرجاست.

نکته قابل توجه این است که امارات طی چند دهه اخیر یک پروژه هویت ملی را با هدف متحد ساختن هفت امارت خود، خانواده‌های حاکم، خانواده‌ها و قبایل مختلف در یک دولت ملی اتخاذ کرده است.

این طرح هویت ملی در ابتدا برای جلوگیری از تجزیه امارات به کشورهای مستقل در سال‌های اولیه تاسیس این کشور، به ویژه پس از امتناع قطر از پیوستن به فدراسیون در سال ۱۹۷۲، طراحی شد. از آن زمان به بعد این پروژه مجدداً مورد بازبینی قرار گرفت تا بر ویژگی‌های ملی و ساخت شهروندانی از نظر اقتصادی رقابتی، ضد اسلامگرایان و جهادگرایان، ضد ایرانی و از نظر سیاسی سازگار با دولت تاکید شود.

به احتمال زیاد ابوظبی به شهروندان و ساکنان خود در شرایط اضطراری ملی آینده، اعم از اپیدمی‌ها، بلایای طبیعی، جنگ‌ها یا بحران‌های اقتصادی که وحدت ملی را تضعیف می‌کند، اولویت می‌دهد. ثروت ابوظبی، با پشتوانه ذخایر قابل توجه نفتی و صندوق ثروت ملی به ارزش حدود ۹۰۰ میلیارد دلار، به آن اجازه می‌دهد تا از تعاملات تجاری و گردشگری که امارت‌های دیگر برای حفظ تداوم اقتصاد خود در مواقع بحران به آن وابسته هستند، فاصله بگیرد.

با تغییرات آب و هوایی، امارات در برابر بلایای طبیعی دشوارتر از جمله طوفان و زلزله آسیب پذیر است. پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که تا ۳۵ درصد جمعیت این کشور تا سال ۲۱۰۰ تحت تأثیر افزایش سطح دریا قرار خواهند گرفت.

از بحران مالی سال ۲۰۰۸ و پیامدهای مالی همه گیری "کووید -۱۹" مشخص است که اقتصاد امارات نیز به شدت به عملکرد اقتصاد جهانی وابسته است. در عین حال، تهدید مداوم جنگ با ایران، چه از سوی ایالات متحده و چه از سوی اسرائیل ، ممکن است خسارتی را در سراسر این کشور ایجاد کند.

در طول بحران مالی سال ۲۰۰۸، ابوظبی از هزینه‌های خود در این امارت برای حفظ اقتصاد خود استفاده کرد و این در حالی بود که به برخی از مشاغل کوچک در دبی اجازه سقوط داد. امارت‌های شمالی نیز تا بهار عربی در سال ۲۰۱۱ کمک‌های کمتری دریافت کردند.

دادن اولویت به ابوظبی در هنگام بلایا، سطح انتظارات ساکنان این امارت را بالا برده و توقع خواهند داشت که در مواقع اضطراری در آینده بلافاصله مورد محافظت قرار بگیرند و همچنین ساکنان دیگر امارت‌ها ممکن است به طور فزاینده‌ای از رفتار تبعیض آمیز ابوظبی در طول بحران انتقاد کنند.

در سایر امارت‌ها نیز انتقاد از سیاست‌های ابوظبی، به ویژه در میان ساکنان قدیمی و شهروندان جدید، ممکن است فضای سیاسی کشور را بیش از پیش بی‌ثبات کند و ابوظبی را ناگزیر به تغییر استراتژی سیاسی خود برای اطمینان از تسلط بر سیستم فدرال این کشور کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۷ ۲۲:۲۱

نه جانم.آینده امارات به دلیل صهیونیستی شدن بیش ازپیش ساکنان وسیاستمداران اون درخطراست. هرروزبرتعدادیهودیان این کشوراضافه میشه وسیاستهای دولت مرکزی هم به سمت رژیم غاصب صهیونیستی است ودرواقع سگ صهیونیستهاشدن. تاچندسال دیگرمثل فلسطین بدبخت میشن مردم محلی. امریکاهم این می دونه ازهمین الان داره زمینه چینی می کنه وربطش میده به کووید19 تا مردم محلی وکشورهای عرب منطقه وزیاد توفکرعلاج نباشند.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۱:۴۷

الان امارات مردم ش در بهشت زندگی میکنند و ما کجا هستیم .خجالت داره ... بعد تو میگی اسراییل دبی رو مثل فلسطین میگیره .چی میزنی تو

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۳:۰۹

صهیونیستی شدن دیگر چه صیغه ای هست. مردم مسلمان دبی دارن زندگیشون رو میکنن واسراییلی ها هم تو زندگی‌شون می‌کنند واحتیاجی به دبی و شارجه و مکه وقطر ندارند. شما ها هم به فکر کشور خود باشید که از ترکیه و آذربایجان بسیار عقب افتاده شدیم.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۳:۲۲

تو معلومه از این ساندیس خورایی چرا انقدر خودتون رو زدید به ...

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۴:۴۷

این شعارهای تو خالی و حرفهای صد من یک غاز مفت نمی ارزه. یک نگاه به سطح رفاه امارات کن و یک نگاه به و ضع اسفناک اقتصادی و کرونا در کشور خودمون. هر دوتا ش حاصل مدیریته و سیاسته ، یکی خوب و دیگری بد. امیدوارم به راه راست هدایت بشی.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۸:۳۴

فازت چیه خدایی

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۹ ۰۰:۴۸

ضدانقلا ب - نجبا - اصلاحی - غربی - ساندیس خوار - بهایی - فلانی وووو ۲ هزار سال پیش تمام شبه جزیره عرب مال ایران بود در بی لیاقتی هخامنشیان تصرف شد و ۵۰ سال پیش فقط بحرین مانده بود که شا هنشا ه به اعراب بخشش فر مو دند - حا لا بکو بید سر همدگر - چه بشود - صد سال است که کشور را می چا پند و پول ها را بردند کانادا - ترکیه را آباد کردند حالا بگم بگم می‌کنید؟ بروید بخوابید اصلا به شما چه - شکر کنید که چند سا عت برق هست تا بیت کوین استخراج بکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۷ ۲۳:۵۶

اینده ایران هم با این ابرتورم هم در خطره

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۰:۴۷

خودتون رو بسازید، چکار به امارات دارید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۱:۲۸

اونا یاید مثل دولت خودمون به مردمشون یارانه 50 تومنی بدن تا مردم ازشون راضی بشن

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۳:۲۸

چکار دولت امارات دارید ایکاش هم دولت ما مثل امارات بفکرملتش باشه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۵:۴۱

ولی به نظر بنده شما اول برا مردمت آمپول بزن بعد راجب ابوظبی حرف بزنید. ده روز ۶هزار نفر دارن از دنیا میرن آیا شما خجالت نمی کشید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۶:۰۳

ولمون کن بابا؛ امارات سیخی چنده؟ بچسب به مملکت خودمون که مردم دارن به فنا می رن

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۷:۰۴

چکار اونا داریم ..ماخودمون هزارتا مشکل داریم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۹:۴۲

اهالی این یک خبر بود خود تحقیری بس!!!!! فقط منتظر می مانین خبری پخش بشه گیر بدید به کشورتون !!!! بله درست تحلیل کرده یا نه فقط این را نظر بده؟؟؟؟؟ خود تحقیری آفت مردم ایران خسته شدیم، فقط خود تحقیری نکنید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۰۹:۴۲

ما چیکار به الامارت دارم معیشت مردم خرابه با یارانه ۴۵ هزار تومانی

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۰:۳۰

خیلی زرنگی سری بزنید به بیمارستانهای خودمون ببینیدجرم ملت چیه اونوقت بریدامارات

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۴:۵۳

اگه سواد داری که فکر نمیکنم داشته باشی نوشته مرکز تحقیقات امریکا

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۱:۰۷

یا خدا اول ایرانو ببینین بعد امارات و مسخره کنین صد در هزار از کشور ما بهتره اینارو نگا خودشونو نمیبینن ملتمون داره سر به نیست میشه بعد میگن امارات

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۱:۱۱

سلام من یه از کار افتاده ۶۶درصدبا سن ۴۳سال که از تامین اجتماعی باز نشسته شدم،ماهی سه میلیون و هشتصد و پنجاه هزار تومان حقوق میگیرم،از حقوقی که میگیرم یک میلیون و نیم بع اجاره خونه،دویست هزار تومان به بیمه تکمیلی،وبه طور متوسط ماهی هفتصد هزار تومان به دارو ودکترم پرداخت میکنم،از حقوق من یک میلیون وچهارصد برای من میمونه با سرپرستی چهارنفر پول اب برق تلفن وخرج خردوخوراک به قران الان کفش پای دخترم رو میزنه الان چند ماه هست میگه واسم کفش بخر نمیتونم وندارم که بخرم،چکار به امارات داریم ما؟؟؟وفتی خودمان داریم هر روز شرمنده بچه هامون میشیم شما رو بخدا قسم میدم کدوم مسولی با شرایط من زندگی میکنه؟یا اصلأ میتونه زندگی کنه؟؟کمی به فکر ملت خودمون باشیم

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۱:۴۷

خیلی مردی،کلاه خودتو سفت بگیر بادنبره،به ماچه اینده امارات درخطره،

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۲:۳۲

اگه امارات میافتاد دست ایران چه خوب میشد. شهرشون خیلی قشنگه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۳:۱۱

چقدر وسخره است نه حالا کشور گل بلبل ما روز به روز در حال پیشرفت معنوی اقتصادی اجتماعی است حالا شما نگران امارات نمی خواهد باشید کشوری که ۴۲ سال پیش تکه شهری در بیابان بود امروز ببینیدش حالا ۴۲ سال پیش کشور با الان مقایسه کنید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۷:۳۰

شماها که می گید به فکر کشور خودمون باشید و نگران جان مردم هستید چطور وقتی بخاطر کرونا تعطیلی ۶ روزه اعلان میشه جاده های شمال شلوغ تر میشه .یا نصف مردم تو بازار شلوغ ول میچرخن و ماسک ندارن؟ گناه بقیه چیه؟ بعضی ها فقط شعار میدن خیلی از این مشکلات مقصر مردم هستند

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۶:۲۹

هیچوقت نفرین نکردم امادلم شکسته... خیلی دلم میخوادامارات سقوط کنه وشیوخ خوش گذران به درک واصل بشوند. یک زمانی 50سال پیشترهاعددی نبودن.... اماحالاپول پارومیکنن بیسوادهاوخوشی های نامعقول خدایا ثروت رااز شون بگیربجاش ایمان بهشون بده.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۰ ۱۲:۵۳

به این میگن حسادت. یعنی میخوای بهشون ایمان بدی موهاشون را بگیری؟

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۶:۵۵

بهتره شما به حال کشور ویرانه خودمون افسوس بخورید.که ارزش پولش حتی از افغانستان هم پایین تره با این همه منابع که دست یه سری دزد و اختلاس گرو...افتاده که حتما ایرانی نیستن وفقط به فکر منافع همه به جز هم وطنانشون هستن.حتی همین امارات رو که می‌بینید خودش در کمینه بعد شما از تجزیه این کشور میگید.با یه سفر به اونجا خ چیزها دستگیرتون میشه.واقعا در خوابید؟

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۷:۱۰

تو برو لقمه خود گاز بزن کم پشت سر خلق خدا ساز بزن

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۷:۳۳

آقای خبریx،شرف و انسانيت و غيرتي كه إماراتيها دارن : تو از اون بويي نبردي.

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۱۹:۴۳

بابا ای کاش شما مثل امارات بودید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۱۸ ۲۲:۴۹

این اراجیف چیه خداوکیلی!!!؟ خودتون باورتون میشه!؟ اقتصاد ویران ایران رو هیچ حرفی نمیزنید درباره ش!!!