• یکشنبه / ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400051711753
  • خبرنگار : 50405

یک نماینده سابق مجلس:

عوامانه است که تصور کنیم پلتفرم‌های خارجی حاضر به پذیرش قوانین ما می‌شوند

عوامانه است که تصور کنیم پلتفرم‌های خارجی حاضر به پذیرش قوانین ما می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی یک نماینده سابق مجلس گفت: این بسیار عوامانه است که ما تصور کنیم پلتفرم‌های بین‌المللی که میلیاردها نفر را تحت پوشش خود دارند، موافقت کنند که در کشور ما تحت قوانینی که ما به آنان اعلام می‌کنیم، فعالیت کنند. این هرگز رخ نخواهد داد و اتفاقی که می‌افتد این است که مردم ما از خدمات این پلتفرم‌ها محروم خواهند شد.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا به ارزیابی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی پرداخت و اظهار کرد: هدف طراحان این طرح رفع خلاءهای قانونی در فضای مجازی، حمایت از تولیدات داخلی، صیانت از حقوق کاربران و فراهم ساختن زیرساخت‌های نرم‌افزاری در کشور عنوان شده است.

وی با بیان این‌که این طرح بیمار متولد شده است، عنوان کرد: این طرح به جای ایجاد نشاط در جامعه، باعث به وجود آمدن بیم و نگرانی شد؛ چراکه بسترهای لازم برای مطرح کردن آن فراهم نشد و کار فرهنگی لازم صورت نگرفت و در شرایطی این طرح در مجلس مطرح شد که مردم با مشکلات بسیار جدی در حوزه اقتصاد و معیشت مواجه بودند و احساس کردند که مجلس انقلابی که می‌خواست در کوتاه مدت پاسخگوی نیازهای مهم و اولویت‌دار آنان باشد، حال دارد به طرحی می‌پردازد که از نظر آنان دارای اولویت نیست.

این عضو اسبق کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به سرانجام نخواهد رسید، ادامه داد: حتی اگر این طرح به سرانجام هم برسد، قابلیت اجرایی شدن در جامعه را نخواهد داشت. نطفه این طرح در درون مجلس گذاشته نشده است و دستپخت افراد و شرکت‌هایی در خارج از مجلس هست، که هرچند ممکن است در این زمینه تخصصی داشته باشند، اما با فضای حاکم بر جامعه آشنایی کامل ندارند.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه مخالفان این طرح بیشتر از موافقان آن هستند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در حوزه فضای مجازی با خلاء قانونی چندانی مواجه نیستیم. ما در کشور شورایی به نام شورای عالی فضای مجازی داریم که حدود ۱۰ سال قدمت دارد و تا کنون از کارایی لازم برخوردار نبوده است؛ چراکه اگر از کارایی لازم برخوردار بود، ما امروز نیازمند چنین طرحی نبودیم.

آرین‌منش بیان کرد: اشکالات عمده‌ای که از سمت مردم به این طرح وارد می‌شود، این است که این طرح محدودکننده دسترسی مردم به شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های پرطرفدار نظیر اینستاگرام، واتساپ و غیره می‌باشد و نوعی مداخله در حریم خصوصی مردم به حساب می‌آید و مردم تصور می‌کنند این طرح با آزادی‌های آنان مقابله خواهد کرد و محدودکننده شاهراه‌های بین‌المللی فضای مجازی است و نه تنها از حقوق کاربران در فضای مجازی صیانت نخواهد کرد، بلکه موانعی را بر سر راه کسب و کار مردم ایجاد خواهد کرد.

وی با ابراز این عقیده که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی دارای فضایی فرهنگی نیست و فضایی امنیتی دارد، اضافه کرد: یعنی غلبه مسائل امنیتی بر مسائل فرهنگی در این طرح روشن است و هدف آن تسلط حاکمیت بر فضای مجازی است که مردم آن را نمی‌پسندند. هرگاه که دولت‌ها در راستای محدودسازی تکنولوژی عمل کرده‌اند، شکست خورده‌اند. چنانچه ما هنوز قانون منع استفاده از گیرنده‌های ماهواره‌ای را در کشور داریم، اما اجرای این قانون هیچ‌گاه تاثیرگذار نبوده است و این یعنی شکست کامل این قانون. تکنولوژی هر روز بیشتر در حال پیشرفت است و امکان کنترل فیزیکی بر آن وجود ندارد.

نماینده مردم مشهد در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در همین سال‌های اخیر هم ما دیدیم که با فیلتر کردن تلگرام، حدود ۵۰ میلیون از کاربران این پیام‌رسان به سمت استفاده از فیلترشکن‌ها حرکت کردند و نه تنها استفاده از تلگرام محدود نشد، بلکه گسترش استفاده از فیلترشکن‌ها نیز آثار نامطلوبی را به دنبال داشت.

آرین‌منش تصریح کرد: هم‌چنین نکته‌ دیگری که وجود دارد، این است که چرا مجلسی که در ابتدا شعار شفافیت را مطرح می‌کرد، اکنون طرحی را  که به مردم مربوط می‌شود را به صورت غیر علنی بررسی کرده است و این طرح را اصل هشتاد و پنجی کرد. طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، در موارد بسیار ضروری مجلس می‌تواند اختیارات خود را به یک کمیسیون واگذار کند. حال سوال این است که چه ضرورت و فوریتی وجود داشت که اصل ۸۵ در این زمینه اعمال شود و این طرح به صورت محرمانه و بدون حضور رئیس مجلس که خود بر آن انتقاداتی داشت، مطرح شود؟

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: حتی برخی از مسئولین کشور نیز در مورد عدم ضروری بودن این طرح اظهار نظر کرده‌اند. به طور کلی به نظر من این طرح بیمار متولد شد و من فکر نمی‌کنم به سرانجامی هم برسد.

وی در خصوص مشکلاتی که این طرح در حوزه اقتصادی، علمی و غیره می‌تواند برای مردم به وجود آورد، اظهار کرد: این طرح هم برای دانشجویان و پژوهشگرانی که می‌خواهند از اینترنت و فضای مجازی استفاده‌های علمی کنند، محدودیت ایجاد می‌کند و هم برای کسانی که در فضای مجازی کسب و کار دارند، مشکل‌آفرین خواهد شد. یعنی این طرح محدودکننده است، نه توسعه‌دهنده و بر خلاف نامی که بر روی آن گذاشته‌اند و به وسیله آن می‌خواهند از حقوق کاربران فضای مجازی صیانت کنند، کاربران فضای مجازی خودشان مشتاق چنین حمایتی نیستند.

آرین‌منش با اشاره به قسمتی از این طرح که شرط فعالیت پلتفرم‌های خارجی در کشور را ثبت در درگاه خدمات پایه‌ کاربردی و معرفی نماینده‌ای قانونی و پذیرش تعهدات ابلاغی کمیسیون عنوان کرده است، گفت: این بسیار عوامانه است که ما تصور کنیم پلتفرم‌های بین‌المللی که میلیاردها نفر را تحت پوشش خود دارند، موافقت کنند که در کشور ما تحت قوانینی که ما به آنان اعلام می‌کنیم، فعالیت کنند. این هرگز رخ نخواهد داد و اتفاقی که می‌افتد این است که مردم ما از خدمات این پلتفرم‌ها محروم خواهند شد.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی با بیان این‌که مسائل فرهنگی، راهکارهای فرهنگی طلب می‌کند، ادامه داد: ما نمی‌توانیم با استفاده از فشار و اعمال محدودیت، از شکل‌گیری فساد در فضای مجازی جلوگیری کنیم، بلکه راهکار این مشکل در دست نهادهای فرهنگی و آموزشی است که روش صحیح استفاده از فضای مجازی را آموزش دهند و سطح سواد رسانه‌ای مردم را ارتقا دهند. با زور و اعمال محدودیت نمی‌توان مردم را نسبت به فسادهایی که در فضای مجازی وجود دارد، مصون داشت. اگر ما استفاده از فیلترشکن را جرم اعلام کنیم، باید حدود ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را جزو مجرمین قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha