به گزارش ایسنا، امسال را می توان سال تاریخی کم بارش کشور نامگذاری کرد چراکه میزان بارش ها در طول ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است، در تهران نیز شاهد کاهش ۳۷ درصدی بارندگی ها بودیم موضوعی که مشکلات زیادی را برای کشور و حتی پایتخت در راستای تامین آب به وجود آورد. آنطور که مسوولان اعلام کردند ذخیر برفی تهران تقریبا صفر بوده و در شرق استان تهران پایین بودن ذخیره برفی موجب آسیب پذیر شدن سدهای ماملو و لتیان شده است، حجم ذخایر سدهای تهران در سال گذشته حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب بوده اما اکنون این عدد به ۸۰۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است یعنی نسبت به سال قبل حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب کسری آب شرب سدهای تهران را داریم.
ضمن اینکه امسال به دلیل گرمای زودرس و افزایش دما میزان مصرف مردم نیز افزایش یافته، دو عامل کرونا و گرما باعث شده که میزان مصرف در استان تهران به ویژه شهر تهران افزایش یابد، در حال حاضر حدود سه میلیون ۵۰۰ هزار مترمکعب مصرف آب شرب شهر تهران است.
آنطور که بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران به ایسنا گفته میزان مصرف نسبت به سال قبل در حد دو تا سه درصد افزایش یافته و یکی از نقاط امیدواری ما این است که بیش از این میزان افزایش مصرف نداشته باشیم. البته باید گفت که از اسفند سال ۱۳۹۸ به دلیل شیوع بیماری کرونا افزایش مصرف شهر تهران سیر صعودی بالایی پیدا کرد، قبل از شیوع این ویروس عمدتا در اول خرداد این میزان مصرف وجود داشت اما از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا کنون هیچ روزی میزان مصرف کمتر از سه میلیون نبوده و به طور کلی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد مصرف آب شرب در تهران به دلیل ویروس کرونا افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد مشترکان کمی بیش از الگو مصرف دارند و ۲۰ درصد مشترکان جز مشترکان پرمصرف هستند و حدود پنج درصد نیز فوق العاده مصرف بالایی دارند، اظهار کرد: در تهران روزانه سه و نیم میلیون مترمکعب و در سال حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می شود، به عبارت دیگر ۱۷ تا ۱۸ درصد آب کل کشور در شهر تهران مصرف می شود، اگر مردم صرفه جویی نکنند هر اتفاقی ممکن است بیفتد.
به گفته مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران تهرانیها تا ۳۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری آب مصرف میکنند.
افزایش ۷۰ میلیون لیتر آب به ازای هر یک درجه افزایش دما در پایتخت
او همچنین به تازگی اعلام کرد: هر یک درجه افزایش دمای هوا، ۶۰ تا ۷۰ میلیون لیتر مصرف آب شرب را در تهران افزایش خواهد داد. در مقایسه با سال گذشته امسال تهران دو تا سه درجه افزایش را ثبت کرده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴۳۵ میلیون مترمکعب آب شرب در شهر تهران مصرف شده است، گفت: این رقم گویای این مطلب است که مصرف آب شرب در تهران، هیچ روزی کمتر از سه میلیون مترمکعب نبوده است.
بختیاری با اشاره به مصرف ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعبی آب در شهر تهران در روزهای اخیر گفت: صنعت آب روزهای سختی را سپری میکند و آبفای استان تهران با تمام ظرفیت درحال خدماترسانی و تامین و توزیع آب است و تا امروز در شهر تهران حتی یک ساعت نیز قطعی آب نداشتیم.
به گفنه وی هم اکنون میزان پرشدگی مخازن سدهای تهران حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب است و این درحالی است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۸۰ میلیون مترمکعب بوده است.
انتهای پیام
نظرات