• چهارشنبه / ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400051309398
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مشاور شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه:

ارتباط کافی بین شورای جهانی شهرهای صنایع دستی وجود ندارد

ارتباط کافی بین شورای جهانی شهرهای صنایع دستی وجود ندارد

ایسنا/اصفهان مشاور شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه گفت: هنوز ارتباط کافی بین شورای جهانی شهرهای صنایع دستی شکل نگرفته است و در این باره باید جدی تر باشیم.

جوزف لو، امروز (چهارشنبه-۱۳ مرداد) در سومین اجلاس بین المللی دبیران و شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این مراسم و فعالیت هنرمندان، تولیدکنندگان و تجارتگران، و سیاست‌گذاران و تمام کسانی که این مجموعه را تشکیل داده‌اند، گفت: اینکه بیشتر شهرهای شرکت کننده، از ایران هستند، خوشحال‌کننده و نشان از اهمیت موضوع برای این کشور است و می‌توان امیدوار بود که این شورای جهانی موفقیت‌های زیادی را در این منطقه به دست بیاورد.

به گفته او فعالیت این شورا اولین بار در سال ۲۰۱۴ با اهداف مختلفی آغاز شد و امسال، از بین ۴۷ شهر این شورا، حدود ۱۹ شهر در این برنامه شرکت کردند و نیمی از اعضای فعال این شورا، شهرهای ایران هستند، بنابراین در تلاش هستیم تا اطلاعات بیشتری در مورد این شهرها جمع‌آوری کنیم.

مشاور شورای جهانی صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوسیه، گفت: باید اطلاعات خوبی انتقال بدهیم و حمایت‌های لازم را از شهرهای عضو داشته باشیم، ۱۵ درصد از شهرها اطلاعاتشان را به دست ما رسانده‌اند، اما هنوز ارتباط کافی بین شورای جهانی شهرهای صنایع دستی شکل نگرفته است که در این باره باید جدی تر باشیم.

شهر جهانی صنایع دستی، برای شهرها باید یک الگو باشد

همچنین پویا محمودیان- معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران گفت: این رویداد بزرگ و جشنواره بین‌المللی صنایع دستی، یادبود ماندگاری است که می‌تواند ظرفیت‌های صنایع دستی را ثابت کند و اهمیت این برنامه به حدی است که حتی در شرایط پاندمی کووید ۱۹، بخشی از این برنامه بزرگ، در شرایط آنلاین برگزار شد و امیدواریم پس از پایان کرونا، برنامه به طور کامل و در حضور هنرمندان جهان برگزار شود.

وی افزود: در قالب این جشنواره توانستیم تجربیات ارزشمندی به دست آوریم، موضوعی که بسیار اهمیت دارد ظرفیتی است که شهرها و روستاهای صنایع دستی در برقراری ارتباط با جهان دارند، به عبارت دیگر شهر جهانی صنایع دستی، برای شهرها باید یک الگو باشد.

محمودیان گفت: در شرایط پاندمی آسیب‌های زیادی به هنر صنایع دستی در سراسر دنیا وارد شد، چرا که به دلیل کرونا هیچ بازار، نمایشگاه یا رویداد فیزیکی در این مورد برگزار نشد، از این جهت یک جشنواره تعاملی برای نمایش توانمندی‌های هنری لازم بود و از همین جا می‌توانیم اعلام کنیم که آماده هرگونه همکاری سازنده‌ برای بهبود وضعیت کنونی هستیم.

صنایع دستی نقطه تحول اقتصادی اصفهان

قدرت‌الله نوروزی- شهردار اصفهان نیز گفت: اصفهان شهر زیبای ایران و شهر جهانی صنایع دستی است، شهری که به خاطر همین صنایع دستی عضو شبکه شهرهای خلاق یونسکو در بخش صنایع دستی شناخته شده است.

وی افزود: خوشحالم که این اتفاق نظر در سطوح مختلف برنامه‌ریزان شهر اصفهان حاصل شده که صنایع دستی به طور کلی به عنوان صنایع خلاق می‌تواند به نقطه تحول اقتصادی اصفهان تبدیل شود، از همین جهت بود که با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اولین جشنواره بین المللی صنایع دستی را در اصفهان برگزار کردیم. به هر حال صنایع دستی را فرصتی بزرگ برای اصفهان می‌دانیم و آن را از عناصر هویتی شهر اصفهان قلمداد می‌کنیم.

اصفهان شهر صلح است

همچنین نصیر ملت- نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، در این اجلاس گفت: مفتخریم که مجال میزبانی هنرمندان صنایع دستی، دبیران و شهرداران شهرهای جهان را در سومین اجلاس بین‌المللی‌ صنایع دستی، اجلاسی که در کنار اولین جشنواره صنایع دستی در حال برگزاری است، داریم.

وی افزود: مستندات موجود نشان می‌دهد، ایران درخشش هنری خود را در هیچ برهه تاریخی از دست نداده و امروز وقت آن است تا بار دیگر ارزش‌های فرهنگی و هنرهای سنتی خود را پاس داشته و برگی دیگر از تاریخ هنرمان را رقم بزنیم.

ملت گفت: اصفهان شهر صلح و همزیستی ادیان الهی و عامل اتصال افراد بوده، امروز هم با برگزاری این رویداد، گام موثری برای نزدیکی تمدن‌ها و هنرمندان فاخر سراسر جهان برداشته ایم.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، اظهار کرد: جشنواره صنایع دستی در بخش‌های مختلفی برگزار شد که یکی از این جوایز ارائه مدرک "دست خلاق" به هنرمندان بود و شورای عالی جشنواره ۶ هنرمند با این عنوان را به عرصه جهانی معرفی کرد. در بخش دیگر در ۱۰ رشته صنایع دستی، هنرمندان ملی آثاری به جشنواره ارسال کردند که در مجموع ۶۲۰۰ اثر ارسال شد و با حضور ۱۰۰ داور ملی آثار هنرمندان مورد داوری قرار گرفت و در آخر ۵ اثر خلاقانه در این رشته‌ها و ۵ پیشکسوت بزرگ و برگزیده انتخاب شدند و همای زرین جشنواره را دریافت کردند.

وی ادامه داد: در بخش دیگری از جشنواره بین‌المللی صنایع دستی، چهار مسابقه جنبی دیگر برگزار و در کنار این مسابقات کارگاه‌های تخصصی و نشست‌های علمی با موضوعات مختلف تشکیل شد و همچنین برگزاری نمایشگاه مجازی آثار صنایع دستی هم در دستور کار ما قرار گرفته است تا در آینده با نگاهی کامل‌تر، برنامه‌ریزی جامع و با استفاده از تمام ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی، طی این رویداد، همه هنرمندان بتوانند شرکت کنند و آثار خود را به نمایش بگذارند.

در ادامه این اجلاس، دبیران شهرهای مختلف، از تجربیات حضور خود در این اجلاس گفتند و به تبادل نظر پیرامون مسائل شهری پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha