هادی زرینی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در کل کشور با کمبود کادر پرستاری مواجه هستیم و حجم بالای بیماران به علت پاندمی کرونا، به مرور زمان باعث فرسودگی کادر پرستاری خواهد شد.
زرینی با بیان اینکه پرسنل ما از نظر روحی، روانی و جسمی وضعیت مطلوبی ندارند، تصریح کرد: متأسفانه اقدام مؤثر و چشمگیری برای کنترل بیماری، مانند واکسیناسیون سراسری و عمومی شکل نگرفته تا حداقل در یک بازه زمانی، زنجیره بیماری قطع شود و همکاران ما نفس بکشند.
وی با اشاره به کاهش زمان کاری کارمندان، مطرح کرد: همکاران ما خسته هستند و آیتمهای انگیزشی برای آنها ایجاد نشده به عنوان مثال؛ ادارات در روزهای پنج شنبه تعطیل شدند، دورکاری و تغییر ساعات کاری هم برای آنها در نظر گرفته شده اما هیچ یک از این موارد، شامل حال کادر پرستاری نشده است.
رئیس نظام پرستاری استان همدان ادامه داد: اضافه کاری، پاداش کرونا و تبدیل وضعیت نیروها طبق قولهایی که دادند عملی نشده اما همکاران ما با تمام توان تلاش میکنند تا خدمات با کیفیتی را حتی در اورژانس شلوغ این روزهای بیمارستانها، ارائه بدهند.
زرینی با اشاره به کمبود نیروی پرستار در استان، بیان کرد: نتایج آزمون استخدامی که در بهمنماه سال گذشته برگزار شد، تازه اعلام شده و حتی اگر این افراد استخدام شوند هم نیرویی به ما اضافه نمیشود چون همان نیروهای طرحی و شرکتی هستند که استخدام شدند مگر اینکه با این کار جایگاه شرکتیها خالی شود و بتوانند دوباره نیرو جذب کنند.
وی ادامه داد: مجموع کادر پرستاری ما در بخش دولتی و خصوصی چهار هزار و 700 نفر در استان هستند و میانگین تعداد پرستاران ما در استان، به ازای هر تخت 1.4 پرستار است در صورتیکه میانگین خاورمیانه 2.5 پرستار به ازای هر تخت است و در ایران نیز بهصورت میانگین 1.8پرستار به ازای هر تخت، وجود دارد.
رئیس نظام پرستاری استان همدان، با اشاره به افزایش درخواست بازنشستگی پیش از موعد پرستاران در همدان، بیان کرد: افزایش درخواستها بهدلیل فرسودگی پرستاران است و تا زمانیکه ما بهصورت سالانه تعداد پرستار مورد نیاز را استخدام نکنیم، مشکلی حل نخواهد شد.
زرینی در رابطه با فوقالعاده ویژه پرستاران که قرار بود از دیماه 99 پرداخت شود، گفت: فقط نیروهای رسمی، پیمانی و طرحی فوقالعاده ویژه را دریافت کردند و با وجود نامه وزارت بهداشت، هنوز به پرستاران شرکتی پرداخت نشده است.
وی با اشاره به افزایش تمایل مهاجرت در پرستاران، اظهار کرد: ما در تربیت پرستاران سرآمد هستیم اما به علت جذابیتهای شغلی که در برخی کشورها برای پرستاران ایرانی وجود دارد، میل به مهاجرت در این گروه زیاد است و الان تعداد درخواست برای مهاجرت در استان، زیاد شده است.
رئیس نظام پرستاری استان همدان ادامه داد: استانداردهای کاری و حقوق مناسب در کشورهایی مانند؛ کانادا، استرالیا، آلمان، کشورهای حوزه اسکاندیناوی و کشورهای حوزه خلیج فارس باعث شده پرستاران ما تمایل به مهاجرت و زندگی در این کشورها را داشته باشند.
زرینی در پایان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تا کنون، هشت نفر از کادر پرستاری استان برای مهاجرت درخواست دادند و پنج نفر نیز مهاجرت کردند.
انتهای پیام
نظرات