• یکشنبه / ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400051006413
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

گفت‌وگو با خالق اسباب بازی‌های چوبی؛

وقتی اسباب بازی چینی جای خلاقیت بومی را در دست بچه‌های ایران می‌گیرد

وقتی اسباب بازی چینی جای خلاقیت بومی را در دست بچه‌های ایران می‌گیرد

ایسنا/خراسان جنوبی اکنون با وجود کارآفرینان برجسته در حوزه اسباب بازی و خلق ابداعات در این حوزه، آن چنان که باید از سوی مردم و مسئولان حمایت لازم صورت نمی‌گیرد.

تولید اسباب بازی‌های کودکان تجارتی پرسود و خاموش است؛ موضوعی که با کمی حمایت از سوی مسئولان مربوطه علاوه بر کمک به تولید و اشتغال اهداف فرهنگی و هم به خوبی دنبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، سالانه ۱۲ هزار اسباب بازی چوبی تولید و روانه بازار می‌شود؛ اسباب‌بازی‌هایی که اگه جای خودش را در سبد خرید خانواده‌ها پیدا کند سلامت و امنیت را برای کودکان ما به ارمغان می‌آورد.

از استفاده از رنگ‌های خوراکی تا وسایل دورریز 

جراحی، یک تولید کننده اسباب بازی چوبی در بشرویه است که همواره تلاش کرده طرح‌های بدیعی را در نوازش چوب و دستگاه‌ها بسازد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ۴ سال پیش  برای فرزندم اسباب بازی چوبی ساختم و پس از دیدن ذوق و شوق او، تصمیم گرفتم اسباب بازی‌های دیگری برای کودکان تولید کنم.

وی اکنون با راه اندازی بزرگ‌ترین کارگاه اسباب بازی چوبی استان در بشرویه برای ۱۰ نفر شغل ایجاد کرده است.

جراحی گفت: در حال حاضر با کمک تیم کاری خود، پرتنوع ترین تولیدکننده اسباب بازی هستیم که بیش از ۱۲۰ مدل اسباب بازی تولید می‌کنیم.

وی با بیان اینکه اسباب بازی‌های چوبی با دوام تراست و خلاقیت کودک را شکوفا می‌کند، ادامه داد: ضایعات اسباب بازی نیز دور ریخته نمی‌شوند و محصولات کاربردی و آموزشی با آنها ساخته می‌شود.

این تولیدکننده اسباب بازی اظهار کرد: متناسب با سنین مختلف رنگ‌های مختلفی استفاده می‌کنیم؛ به طور مثال برای کودکان زیر ۳ سال از رنگ‌های خوراکی استفاده می‌شود.

حمایتی که از مردم و مسئولان نمی‌بینیم 

جراحی ادامه داد: آن چنان که باید به این حوزه توجه نشده و اکنون اسباب‌بازی‌های کشورهای دیگر بیشتر در دستان کودکان ایرانی است تا اسباب‌بازی‌های ساخت داخل؛ در حالی که اسباب‌بازی‌های داخلی بیشتر با فرهنگ، ذوق، علاقه و شخصیت بچه‌های ایران هماهنگ است.

وی افزود: آن چنان که باید از این حوزه که باید به عنوان صنعت شناخته شود، حمایت نشده و شاید این درد مشترک تمام تولیدکنندگان باشد.

این تولیدکننده بیان کرد: من که کاری منحصر به فرد را در استان آغاز کرده‌ام باید حمایت بی اندازه نیز شوم تا به بن بست نرسم، اما گاهی نه از سوی مردم؛ نه از سوی مسئولان حمایت و کمک و تشویق لازم صورت نمی‌گیرد.

اسباب بازی‌هایی که حمایت نمی‌شوند 

نرگس غنچه، رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بشرویه نیز گفت: اسباب بازی چوبی به رشد حسی کودک کمک می‌کند و باعث می‌شود کودک ارتباط بهتری با محیط اطرافش برقرار کند.

وی افزود: تاکنون اهمیت استفاده از این اسباب بازی‌ها آن گونه که باید در کشور ما در کانون توجه نبوده است.

بازی‌ها و افزایش خلاقیت کودک 

‌فاطمه حسینی‌فر، مدیر مجموعه شهر قصه بیرجند و کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی نیز به ایسنا گفت: کودک در بازی‌های گروهی یاد می‌گیرد از حق خودش دفاع کند و همچنین تعامل و ارتباط اجتماعی با دیگران را تمرین می‌کند.

وی افزود: یادگیری کودک بستگی به اسباب بازی‌هایی دارد که والدین در اختیار او می‎‌گذارند و اسباب بازی‌ها باید علاوه بر آموزنده بودن، برای خود کودک هم جذاب باشند.

مدیر مجموعه شهر قصه بیرجند بیان کرد: انتخاب اسباب بازی مناسب با سن کودک نقش مهمی در پرورش خلاقیت و هوش کودک دارد، پس  اتاق فرزند خود را با اسباب بازی های نامناسب شلوغ نکنید تا کودک تمرکز داشته باشد.

حسینی فر ادامه داد: اتاق کودک را نباید با اسباب بازی‌های بسیار زیاد شلوغ کنیم چرا که کودک دچار سردرگمی می‌شود؛ حتی گاهی دیده شده که باعث عدم تمرکز کودک می شود. اگر کودک شما اسباب بازی زیادی دارد سعی کنید به صورت دوره‌ای مقداری از اسباب بازی‌های را از جلوی دست کودک برداشته و بعد از چند ماه آنها را جایگزین اسباب بازی های قدیمی کنید تا کودک لذت ببرد.

وی یادآور شد: بازی‌ می‌تواند حس‌ احترام‌ به‌ دیگران، مهربانی‌ و خلوص‌ را در کودک‌ پرورش‌ دهد و حس‌ نوآوری‌ را در او شکوفا کند.

بازی‌ها و اسباب بازی‌ها نقش سازنده‌ای در شخصیت کودکان دارند؛ وقتی حمایت لازم برای تولید این شخصیت سازها وجود ندارد چگونه می‌توان انتظار تغییر شرایط و تربیت براساس فرهنگ بومی را داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha