به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس گفته که اگر لازم باشد تا امنیت هم در کشورش و هم در روسیه تضمین شود، از نیروهای روسی برای حضور در بلاروس دعوت میکند اما این را هم گفته که در حال حاضر ضرورتی برای انجام این کار نیست.
لوکاشنکو همچنین تاکید کرد که بدون حضور نیروهای مسلح دیگر کشورها با اعتراضات سال گذشته میلادی علیه دولت مینسک روبرو شد و ادامه داد: اگر لازم باشد تردیدی در حضور نیروهای روسی در کشور ندارم.
وی ادامه داد: بلاروس قادر است به سرعت ۵۰۰ هزار سرباز ارتش را مستقر کند و اگر این تعداد کافی نباشد، تمامی نیروهای مسلح روسیه را به بلاروس میآورم.
این اظهارات از سوی لوکاشنکو در حالی مطرح شد که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه گفته بود که مسکو هیچگونه درخواست رسمی از سوی مینسک برای استقرار نیروهای روسی دریافت نکرده و نتها زمانی این اقدام صورت میگیرد که درخواست رسمی دریافت شود.
روسیه و بلاروس روابط نزدیک نظامی و دفاعی دارند. دو ایستگاه ارتباط راداری روسیه با زیردریاییهای مستقر در اقیانوس اطلس، هند و پاسیفیک در بلاروس مستقر هستند. در سپتامبر، دو کشور قرار است مانورهای مشترک نظامی در مقیاس بزرگ برگزار کنند.
تاکنون، دولت لوکاشنکو در مقابل تلاشهای روسیه برای بسط و گسترش حضور نظامی روسیه در بلاروس مقاومت کرده و درخواستها برای افتتاح یک پایگاه هوایی و استقرار نیروهای بیشتر در این کشور را رد کرده است.
اما در بحبوحه سیاسی در بلاروس پس از انتخاب مجدد لوکاشنکو به عنوان رئیس جمهوری این کشور در اوت ۲۰۲۰ که با اعتراضات گسترده همراه شد، روسیه به همسایه خود وعده کمک نظامی داد و وامی به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار برای کمک به اقتصاد بیمار این کشور اختصاص داده است.
لوکاشنکو با چندین ماه اعتراضات گسترده به نتیجه انتخابات روبرو شد که به گفته اپوزیسیون با تقلب همراه بود و دولتهای غربی هم با صحه گذاشتن بر این "تقلب"، از اپوزیسیون حمایت کرده و تحریمهایی را علیه مینسک وضع کردهاند.
اظهارات لوکاشنکو به عقیده یک تحلیلگر سیاسی بلاروسی تلاشی شفاف برای زهر چشم گرفتن از غرب است.
این تحلیلگر گفت: او برای نخستین بار است که تهدید کرده نیروهای روسی را در بلاروس مستقر میکند. کرملین اما هیچ عجلهای برای طرفداری از چنین ابتکارعملهایی ندارد.
انتهای پیام
نظرات