• پنجشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400050704603
  • خبرنگار : 50403

امام جمعه سردرود تاکید کرد

لزوم تبیین ارتباط غدیر و عاشورا در بین مردم

لزوم تبیین ارتباط غدیر و عاشورا در بین مردم

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه سردرود گفت: باید ارتباط بین عاشورا و غدیر را به درستی بین مردم تبیین کرده و بگوییم که عامل اصلی واقعه عاشورا، بی توجهی به جریان غدیر در فاصله زمانی حیات حضرت علی(ع)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) بود که اگر این کم توجهی صورت نمی‌گرفت، شاید امام معصوم به قربانگاه شهادت نمی‌رفت.

حجت الاسلام و المسلمین جلیل جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت واقعه غدیر خم اظهار کرد: غدیر بر اساس آموزه های دینی ما جزو اعیاد بسیار مورد توجه است و به دلیل نگاه جامعی که به مباحث کلان جهان اسلام دارد، اهمیت آن در کنار مبعث، عید قربان و فطر مطرح می‌شود و شاید غدیر از مبعث  نیز مهمتر باشد چرا که تکمیل کننده جریان مبعث است.

وی افزود: تاکید ما بر اهمیت دادن به غدیر به این جهت است که جانشینی امام معصوم برای پیامبر خدا، عصاره و تکمیل‌کننده‌ی راه ۱۲۴ هزار پیامبر است که به تعبیر دیگر، امام معصوم جانشین تمام انبیای الهی در روی زمین است‌.

وی در مورد اهمیت ترویج غدیر گفت: اگر میخواهیم فرهنگ غدیر رونق داشته باشد باید در محافل علمی و رسانه ها که به نوعی اقناع کننده عموم مخاطبین هستند، به ضرورت غدیر پرداخته شود.

امام جمعه سردرود ادامه داد: همان گونه که اهمیت جریان عاشورا مورد توجه عموم مردم است و مردم به صورت داوطلبانه برای برگزاری مراسم های محرم و عاشورا و ترویج فرهنگ عاشورایی اقدام کرده و آن را به صورت برجسته در جامعه اجرا می‌کنند، در مورد غدیر نیز زمانی که عموم مردم بر اهمیت موضوع پی ببرند، سعی خواهند کرد آموزه های غدیر را در فرهنگ عمومی جامعه پیاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید از طریق پژوهشهای علمی و حتی در قالب های هنرمندانه به عموم مردم رسانده شود که جانشینی برای پیامبر خدا برای این است که در راس مدیریت جهان اسلام یک انسان معصوم قرار گیرد و جامعه‌ی اسلامی با اهداف، انگیزه ها و اقدامات او ترسیم و تنظیم شود.

حجت الاسلام جلیلی گفت: همان طور که پیامبر اکرم(ص) فرموند«پدران به فرزندانشان و حاضرین به غایبین برسانند»، ما نیز می‌توانیم از طریق شبکه سازی اهمیت غدیر را بازگو کنیم.

وی ادامه داد: یکی از راه های دیگر برای ترویج این امر، برگزاری جشن های خیابانی و یا جشن های خانگی است به طوری که خانوادهها در داخل خانه با نیت غدیر برای اعضای خانه جشن کوچکی برپا کنند و کارهایی را در آن روز در جهت خدمت به خانواده انجام ‌دهند.

حجت الاسلام جلیلی افزود: انحرافی که در این مسیر اتفاق افتاد، ابتدای انحرافی بود که در جهان اسلام رخ داد و عامل اصلی تمام بلایا و سختی هایی که به خصوص از بُعد تفرقه دامن‌گیر جهان اسلام شد، کم توجهی به جریان غدیر است. 

وی اضافه کرد: یکی از سیره های دائمی  امیرالمومنین(ع) دستگیری از مستمندان و رفع مشکل فقرا و نیازمندان بود و ما اگر می خواهیم غدیر را احیا کنیم، با تاسی از این سیره امام، به نیازمندان کمک کنیم.

امام جمعه سردرود در مورد اطعام نیازمندان در این روز اظهار کرد: اطعام یکی از مصادیق  شعار غدیر است، اما چون  ممکن است عده ای در طول سال غذای گرم و مناسب نداشته باشند و با توجه به وضعیت معیشتی موجود جامعه بهترین روش این است که نیازمندان واقعی را شناسایی کرده و ابتدا این افراد را اطعام کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین جلیلی در مورد پیام اصلی غدیر گفت: نگاه جامعی که اسلام نسبت به همه ابعاد حیات بشر دارد، ایجاب می کند که نسبت به دنیا و آخرت افراد توجه شود لذا پیام اصلی غدیر تاکید پیامبر اکرم (ص) به دنیا و آخرت مردم است و بنابراین دین اسلام صرفا برای برنامهریزی آخرت مردم نیامده بلکه برای این دنیای مسلمانان نیز برنامه ریزی می کند.

وی ادامه داد: ارتباط بین خلق و خالق باید به صورت برنامه ریزی شده و سازماندهی شده برقرار شود که این امر تنها  از طریق امامت قابل ارتباط است که به نوعی ناظر بر نیاز های روحانی و معنوی مردم است .

وی در پایان متذکرشد: همان طور که خداوند در قرآن کریم می‌فرماید«الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا» اسلام از طریق این نگاه به یک دین جامع تبدیل می‌شود وگرنه اگر با نگاه تک بعدی تنها به سوی بعد روحانی انسان بنگرد و از دنیای انسان و نیازهای اجتماعی مردم غافل شود، معلوم است که این دین یک دین ناقص خواهد بود که اسلام چنین نیست و یک دین کامل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha