• شنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1400050200857
  • خبرنگار : 71541

5G دانلود یک فیلم سینمایی را در چند ثانیه ممکن می‌کند

5G دانلود یک فیلم سینمایی را در چند ثانیه ممکن می‌کند

برای ما که در ایران با مشکل دانلود و سرعت مواجه هستیم، می‌شود 5G را اینطور تعریف کرد که می‌توان یک فیلم سینمایی را در کمتر از چند ثانیه دانلود کرد، اتفاقی که از سال گذشته در ایران هم آغاز شده و دولت آینده هم باید به سرعت با توسعه کاربردهای این فناوری و ایجاد بازار مناسب، به جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه کمک کند.

به گزارش ایسنا، پس از اینکه در سال‌های گذشته با ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه در دنیا مواجه بودیم، چند سالی است که صحبت از 5G یا همان نسل پنجم تلفن همراه مطرح می‌شود. کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع از جمله ویژگی‌های نسل پنج ارتباطی است که این فناوری نوین ارتباطی را به‌عنوان یک فناوری تحول‌ساز که سایر جنبه‌های فناوری را نیز متحول می‌کند مطرح کرده است.

دو سال پیش بود که محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با اعلام خبر برگزاری "جلسات خوب" درباره زیرساخت های 5G وعده راه‌اندازی نسل پنجم اینترنت تلفن همراه، با وجود تحریم‌های آمریکا داد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره می‌کند که در آن زمان آذری جهرمی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: جلسات خوبی درباره زیرساخت‌های 5G داشتیم. جهش بزرگی برای کشور خواهد بود. اگرچه تحریم‌های آمریکا سرعت ما را کم می‌کند اما همان‌گونه که در یک سال گذشته به طور میانگین هر روز به ۲۰ روستا دسترسی دادیم و ۸۰ درصد تکالیف شبکه ملی محقق شد، 5G را هم راه می‌اندازیم. این خبر خوب در سال ۱۳۹۹ با راه‌اندازی مراکز 5G در شیراز، کیش، مشهد و تهران به‌صورت پایلوت تحقق یافت.

5G چیست و چه کاربردی دارد؟

برای ما که در ایران با مشکل دانلود و سرعت مواجه هستیم، می‌شود 5G را اینطور تعریف کرد که گمان کنید می‌توانید یک فیلم سینمایی را در کمتر از چند ثانیه با 5G دانلود کنید.

سرعت اینترنت نسل پنجم تا حدی زیاد است که حتی نیازی به فیبرهای نوری گران‌قیمت نیز نخواهید داشت. سازمان بین‌المللی ارتباطات (ITU) در حال حاضر پیش‌بینی تجربه سرعت ۱۰۰ مگابیت‌برثانیه تا یک گیگابیت‌برثانیه را برای کاربران ارائه داده و حداکثر سرعت قابل دستیابی را نیز ۲۰ گیگابیت‌ برثانیه اعلام کرده که قطعا جای پیشرفت دارد اما همین اعداد هم به مراتب بالاتر از سرعت‌هایی است که اکنون از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

افزایش چشمگیر در ظرفیت پهنای باند

 برخی از کمپانی‌ها معتقدند ظرفیت نسل آینده چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر ظرفیت کنونی بوده و اشیاء متصل به اینترنت بیشترین استفاده را از این ظرفیت خواهند برد. شاید ملموس‌ترین مثالی که می‌توان برای چگونگی تغییر زندگی در آینده با حضور 5G زد، بخش حمل و نقل باشد. جایی که دیگر حتی لازم نیست اتومبیل خود را برانیم. تشخیص برخورد، مسیریابی لحظه‌ای، مدیریت ترافیک از راه دور و سیستم‌های ترمز خودکار تنها بخشی از قابلیت‌هایی هستند که می‌توان با حضور فناوری 5G متصور شد.

عدم قطعی شبکه در 5G

یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌هایی که برای فناوری 5G پیش‌بینی می‌شود، پایداری و ثبات آن است. دقت و سرعتی که حتی می‌توان از آن در عمل‌های جراحی حساس استفاده کرد.

جراحی از راه دور به دلیل حساسیت آن نیاز به یک شبکه مطمئن و پایدار دارد که نسل پنجم تلفن همراه این امکان را در اختیار پزشکان قرار می‌دهد که از راه دور و در شرایط بحرانی بتوانند به بیماران کمک کنند و تحول مهمی را در حوزه درمان ایجاد کند.

اینترنت اشیا در بستر 5G

در آینده نزدیک بیشتر اشیا بر بستر اینترنت به هم متصل می‌شوند و اتصال این حجم گسترده از لوازم هوشمند به یکدیگر به ظرفیت مخابراتی و پهنای باند قابل ملاحظه‌ای نیاز دارد و همین مسئله اهمیت 5G را نشان می‌دهد.

بنابراین در آینده‌ای نزدیک با استفاده از فناوری 5G و گوشی هوشمند خود می‌توانید از کیلومترها دورتر، لوازم خانگی خود را کنترل کرده و به عنوان مثال آن‌ها را خاموش یا روشن کنید.

توسعه فناوری 5G نیاز به سرمایه‌گذاری سنگینی دارد و در کشورهای مختلف نیز برنامه‌هایی برای توسعه کاربردهای آن و ایجاد بازار انجام داده‌اند. ما در ایران در حوزه 5G در ابتدای مسیری هستیم که در دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۹ آغاز شد و دولت آینده باید به سرعت با توسعه کاربردهای این فناوری و ایجاد بازار مناسب، به جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه کمک کند.

فرهنگ‌سازی و تدوین مقررات موارد دیگری هستند که باید در کنار توسعه فناوری و بازار به آنها پرداخته شود تا با رشد همزمان این بخش‌ها، 5G و مزیت‌های آن به سرعت عملیاتی شود تا مردم همزمان با دیگر کشورها از فواید این فناوری به‌روز دنیا بهره‌مند شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha