سجاد انوشیروانی در گفتوگو با ایسنا گفت: خدمت وظیفه عمومی بستر مناسبی برای مشارکت مردمی در امر دفاع مردمی و یکی از مهمترین منابع تامین نیروی انسانی مورد نیاز نیروهای مسلح است، لذا یکی از ارکان توان رزمی نیروهای مسلح و بنیه دفاعی کشور است.
وی افزود: با عنایت به اهمیت و ضرورت مهارتآموزی و توانمندسازی جوانان برای ورود به بازار کار و تشکیل زندگی میتوان از فرصت خدمت وظیفه عمومی برای این امر مهم در بدو ورود جوانان به اجتماع بهره برد.
انوشیروانی با اشاره به جزئیات طرح سرباز ماهر، تصریح کرد: طرح سرباز ماهر در استان اردبیل به عنوان استان پایلوت از اسفند سال 1397 کلید خورد و در این راستا تفاهمنامهای فی ما بین اداره کل ورزش و جوانان استان و جهاد دانشگاهی جهت اجرای دورههای آموزشی برای سربازان وظیفه منعقد گردید.
مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل ادامه داد: مرحله اول آن با آموزش یک هزار و سه سرباز وظیفه(آجا، ناجا و سپاه) در آذرماه سال 1398 به پایان رسید که بعضا به دلیل عدم سهمیهبندی نیروهای مسلح از طرف ستاد کل نیروهای مسلح مشکلاتی به وجود آمد که با پیگیریهای مستمر مشکلات حل شد و طرح به خوبی پیش رفت و در آذر ماه سال مذکور به اتمام رسید و بلافاصله مرحله دوم آن با سهمیهبندی نیروهای مسلح با آموزش 445 سرباز وظیفه(آجا، ناجا و سپاه) در دی ماه سال 1398 آغاز گردید، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و به دلیل اینکه دورهها به صورت حضوری برگزار میشد، به صورت موقت متوقف شد، اما با پیگیریهای متداول و با تائیدیه دانشگاه علوم پزشکی استان مبنی بر بلامانع بودن آن در خرداد ماه 1399 آغاز به کار کرد و در اسفند سال مذکور با آموزش 477 سرباز وظیفه به کار خود پایان داد.
انوشیروانی اضافه کرد: مرحله سوم طرح نیز با هدف آموزش سربازان وظیفه پادگانهای آموزشی(شهید مدنی اصلاندوز و شهید بیگلری مشگین شهر) در سال 1400 آغاز شده و در حال برگزاری است و تا به حال 981 نفر از سربازان وظیفه در این پادگانها آموزش دیدهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تاکید کرد: در این طرح سربازان در دو دوره مهم و اساسی از جمله کسب و کار و کارآفرینی و مهارتهای زندگی آموزش میبینند که در مرحله سوم طرح سواد مالی و سواد رسانهای نیز به این دورهها اضافه شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این طرح دو مورد از نیازهای اساسی جوانان از جمله کارآفرینی و مهارتهای زندگی را مورد بحث و بررسی قرار میدهد، بنابراین در این خصوص تاثیر مثبتی بر سربازان و جوانان استان داشته در شرایط حاضر وجود کار ثابت و شرایط ورود به بازار کار و همچنین ایجاد مهارت جهت تشکیل زندگی و مهارتهای آموزشی در این خصوص بسیار مهم و ضروری میباشد.
انوشیروانی تصریح کرد: در خصوص اجرای طرح سرباز ماهر در هر سه مرحله جهاد دانشگاهی استان اردبیل نهایت همکاری را با این اداره کل داشته و در این خصوص تلاشهای بسیاری از جهت برگزاری دورهها در مراحل مختلف داشته که جا دارد از رئیس و همکاران این نهاد ارزشمند نهایت تشکر را داشته باشیم.
وی با اشاره به نحوه برگزاری دورههای آموزشی در این طرح، گفت: نحوه آموزش دورهها بدین شکل است که دو دوره کارآفرینی و کسب و کار اجتماعی و مهارتهای زندگی به ترتیب 48 و 32 ساعته میباشد، لازم به ذکر است که در مرحله اول دورهها به صورت حضوری و با حضور مدرسان و استادان مجرب در دو حوزه مذکور برگزار گردید. در مرحله دوم که در اوج شیوع ویروس کرونا بود برگزاری دورهها متوقف شد و بعد از بهبود نسبی وضعیت کرونایی استان، کلاسهای آموزشی برای سربازان وظیفه به صورت تعداد محدود و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار گردید. مرحله سوم در چهار دوره از جمله کارآفرینی، مهارتهای زندگی، سواد مالی و سواد رسانهای که جمعا 80 ساعت میباشد و برای سربازان وظیفه پادگانهای آموزشی است نیز بر اساس دستورالعمل و شیوهنامههای ارسالی از سوی وزارت مربوطه هم حضوری و هم مجازی در حال برگزاری است که دورههای حضوری با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و توسط اساتید متخصص در رشتههای مذکور انجام میگیرد.
انوشیروانی خاطرنشان کرد: نظر به اینکه در شرایط کرونا برگزاری دورهها با محدودیت خاصی صورت میگیرد، برای همین منظور تعداد کلاسهای آموزشی افزایش یافته و این دورهها با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی صورت میگیرد و یا به صورت مجازی برای سربازان وظیفه برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات