به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، "کای لی" (Kai Ly) ستاره شناس آماتور، اطلاعات جمع آوری شده در فوریه ۲۰۰۳ توسط محققان دانشگاه هاوایی را به دقت بررسی کرد و پس از بررسیها یک عضو جدید گروه کارمی (گروهی متشکل از ۲۲ قمر کوچک دیگر که در جهت مخالف چرخش خود به دور این غول گاز میچرخند) را کشف کرده است.
قمر جدید که نام فعلی آن "EJc۰۰۶۱" است، تعداد کل قمرهای تاکنون کشف شده را به ۸۰ عدد میرساند.
گرچه این کار یک کشف بزرگ بود، اما "لی" آن را "سرگرمی تابستانی قبل از بازگشت به مدرسه" توصیف کرده است.
"لی" در مصاحبه با اسکای و تلسکوپ (Sky and Telescope) گفت: با افتخار میگویم که این اولین قمر سیارهای است که توسط یک ستارهشناس آماتور کشف شده است. تصاویر EJc۰۰۶۱ هنوز به صورت عمومی منتشر نشده است.
این تصاویر توسط تلسکوپ هاوایی-فرانسه-کانادا (CFHT) در فوریه سال ۲۰۰۳ ثبت شده است و طی آن اقمار به روشنی میدرخشند که این روشنایی قمرها ناشی از پدیدهای معروف به "مقابله" است که طی آن خورشید و این سیاره (مشتری) در قسمتهای مخالف آسمان زمین قرار میگیرند.
این منجم آماتور همچنین از تلسکوپ دیگری برای ایجاد قوس ۲۲ روزه EJc۰۰۶۱ استفاده کرد که تایید کرد و دادههای این تلسکوپ نیز نشان داد که این قمر به گرانش "مشتری" محدود است و بنابراین به احتمال زیاد یک ماه/قمر است.
بر خلاف ۷۹ قمر دیگر شناخته شده "مشتری" مانند "گانیمد" و "اروپا"، گروه کارمی برخلاف جهت چرخش خود به دور سیاره خود میچرخد.
در سال ۲۰۱۸، محققان وجود ۱۲ قمر جدید که به دور "مشتری" میچرخند را تأیید کردند.
تحقیقی که در سپتامبر سال ۲۰۲۰ توسط محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا منتشر شد نیز حاکی از آن بود که این غول گازی میتواند در واقع ۶۰۰ قمر داشته باشد که اکثریت آنها هنوز کشف نشدهاند.
انتهای پیام
نظرات