• دوشنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۰ / ۲۰:۲۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400042820815
  • خبرنگار : 30054

مالیات مشاغل و اصناف در پایان سال چگونه محاسبه می شود؟

مالیات مشاغل و اصناف در پایان سال چگونه محاسبه می شود؟

مالیات به عنوان منبع مهم تامین مالی بودجه دولت‌ها، در چند سال اخیر در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام شرکت نرم افزاری پارمیس، به منظور برقراری عدالت اجتماعی به عنوان یکی از اهداف مهم مالیات و نیز اجرا کردن دقیق آن و جلوگیری از فرار مالیاتی، قوانین متعددی وضع شده است. با توجه به طیف گسترده اصناف در ایران و جایگاه ویژه آنها در اقتصاد کشور، می‌توان گفت از دغدغه‌های مهم اصناف و مشاغل نحوه محاسبه نرخ مالیات بر درآمد آنها توسط مامورین سازمان امور مالیاتی است. آشنا بودن با قوانین مربوط به مالیات بر درآمد و به ویژه قوانینی که در رابطه با اصناف مختلف است، می‌تواند به آنها برای ثبت دقیق تراکنش‌های مالی و محاسبه نرخ مالیات مناسب با درآمد سالیانه آنها موثر عمل کند.

دسته بندی مشاغل مالیاتی

سازمان امور مالیاتی با هدف شفاف کردن تکالیف مالیاتی مودیان، مشاغل مختلف را بر اساس میزان درآمد حاصل از فروش دسته‌بندی کرده است. بنابراین مودیان مالیاتی با توجه به نوع گروه شغلی که در آن قرار می‌گیرند، موظف به رعایت قوانین مالیاتی و ارائه گزارش‌های مالی برای محاسبه میزان مالیات سالانه می‌شوند. پیش از بیان سه گروه مشاغل مالیاتی لازم به تاکید است، افرادی که به تازگی کسب‌وکار خود را شروع کرده‌اند می بایست پس از چهار ماه به سازمان امور مالیاتی اطلاع رسانی کنند تا بتوانند از معافیت‌های در نظر گرفته‌شده برای مشاغل بهره ببرند، در غیر این صورت امکان جریمه مالیاتی نیز برای آنها وجود دارد.

گروه اول: مشاغلی که مالیات ابرازی آنها بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل آنها بیش از 55 میلیارد ریال باشد.

البته در کنار این معیار لیستی از مشاغل مختلف نیز برای تشخیص گروه مشاغل ذکر شده است که دارندگان کارت بازرگانی، صاحبان کارخانه و واحدهای تولیدی، صاحبان صرافی ‌ها، صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر، صاحبان بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، صاحبان موسسات حسابرسی و حسابداری و صاحبان موسسات حمل‌ونقل در این گروه قرار می‌گیرند.

گروه دوم: مشاغلی که درآمد ابرازی آنها بر اساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل، بیشتر از 18 میلیارد و برابر یا کمتر از 55 میلیارد ریال باشد.

گروه سوم: مشاغلی که در گروه‌های اول و دوم قرار نمی‌گیرند که اغلب کسب‌وکارهای کوچک هستند.

مالیات بر اصناف چگونه محاسبه می‌شود؟

با توجه به گروه‌بندی مشاغل و قوانین مالیاتی، نرخ مالیات اصناف بر اساس اظهارنامه مالیاتی که می‌بایست هر سال در زمان مشخص به سازمان امور مالیاتی تسلیم شود، محاسبه می‌شود. بنابراین ثبت دقیق تراکنش‌های مالی و فاکتورهای خرید و فروش مشاغل در دفاتر حسابداری و یا نرم افزار حسابداری اهمیت بسیاری دارد. زیرا نرخ مالیاتی با توجه به درآمد گزارش شده در اظهارنامه مالیاتی توسط خود مودی محاسبه می‌شود؛ البته گزارش‌های مالیاتی ارائه شده باید بر اساس اصول و استانداردهای تعیین شده باشد که لازمه آن ثبت جریان‌های مالی در نرم افزارهای حسابداری طراحی شده بر اساس استانداردهای حسابداری است.

نرخ مالیات برحسب درآمد محاسبه می‌شود. برای مشاغل و اصناف مختلف سقف معافیت در نظر گرفته شده که به درآمدهای بیشتر از سقف‌های تعیین شده، درصد مشخصی مالیات تعلق می‌گیرد. امسال با توجه به شرایط بد اقتصادی که اغلب مشاغل مختلف به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل بوده‌اند، سقف معافیت از 30 برابر به 45 برابر افزایش یافت. بدین معنا که مودیان مالیاتی با درآمدی برابر 45 برابر معافیت مالیاتی از پرداخت مالیات معاف بوده و در صورت بیشتر بودن درآمد، به اختلاف درآمد آنها از 45 برابر، مالیات تعلق می‌گیرد که با افزایش میزان درآمد درصد نرخ مالیات نیز افزایش خواهد یافت.

اهمیت ارائه اظهارنامه مالیاتی دقیق و شفاف به سازمان مالیاتی

همان طور که گفتیم واحدهای اقتصادی موظف هستند در پایان سال، گزارشی استاندارد و جامع از درآمدها و دارایی‌های خود به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند تا میزان مالیات سال آنها محاسبه شود. اگر به هر دلیلی این گزارش‌های مالی به‌ویژه اظهارنامه مالیاتی شفاف نبوده و یا ثبت اطلاعات منطبق با اصول و استانداردهای حسابداری نباشد، جریمه‌های سنگین مالیاتی را برای مودیان به همراه خواهد داشت. به همین دلیل توصیه می‌کنیم به هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری مناسب کسب‌وکار و یا خرید صندوق فروشگاهی برای فروشگاه خود مطمئن شوید این نرم افزار بر اساس استانداردهای حسابداری طراحی شده است. نرم افزار حسابداری پارمیس که نرم افزارهای شرکتی، تولیدی و فروشگاهی خود را به بازار عرضه کرده‌ است، در کنار توجه به تمام نیازهای حسابداری مشاغل، استانداردهای حسابداری را در ثبت اطلاعات مالی رعایت کرده است. از ویژگی‌های موثر نرم افزار حسابداری پارمیس، ارائه گزارش‌های مالی مهم مانند اظهارنامه و صورت سود و زیان است که اگر داده های مالی خود را به صورت دقیق ثبت کرده‌ باشید، در پایان دوره مالی گزارش‌های کاملی را به شما ارائه خواهد داد.

برای آشنایی بیشتر با امکانات نرم افزار حسابداری پارمیس و نسخه مناسب کسب‌وکار خود از کارشناسان پارمیس مشاوره رایگان بگیرید.

021-87759999

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha