به گزارش ایسنا بنابر اعلام پارساطب، زخم پای دیابتی به عنوان یکی از رایج ترین عوارض دیابت شیرین و زخم های پوستی غیر قابل بهبود یا طولانی مدت در بیماران دیابتی شناخته شده است. یکی از مراقبت های معمول برای پای دیابتی مراقبت های چند رشته ای است؛ اما نتایج درمانی این روش اغلب نامطلوب بوده است.
لیزر درمانی سطح پایین (LLLT) در مناطق زخم و همچنین در نقاط طب سوزنی، به عنوان یک روش غیر تهاجمی، بدون درد و با عوارض جانبی جزئی، یک گزینه درمانی عالی برای سندرم پای دیابتی در نظر گرفته شده است.
اکثر مطالعات بالینی نشان دهنده تاثیرات فراوان و مثبت لیزردرمانی در ترمیم زخم های دیابتی است. دیابت شیرین یکی از بیماری های شایع در سراسر جهان است.
عوامل شکل گیری زخم پای دیابتی
سندرم پای دیابتی در نتیجه عواملی از قبیل نوروپاتی محیطی (حسی، حرکتی و اتونومیک) و بیماری انسداد شریانی محیطی اتفاق می افتد. عوامل دیگری که موجب شکل گیری زخم پای افراد دیابتی می شوند عبارتاند از: تحرک محدود مفصل، تغییر شکل پا و کفش نامناسب.
طبقه بندی زخم های پای دیابتی
امکان دسته بندی زخم های پای دیابتی براساس شدت وجود دارد.
زخم پای دیابت خفیف
این نوع زخم دیابت از نظر اندازه و عمق سطحی و محدود است.
زخم پای دیابت متوسط
این نوع زخم عمیق تر و گسترده تر از زخم پای خفیف دیابت است.
زخم پای دیابت شدید
این عارضه از انواع پیشین شدیدتر بوده و با علائم سیستمیک یا اختلالات متابولیکی همراه است. پارسا طب با در نظر گرفتن نوع زخم پای افراد دیابتی بهترین روش درمانی را به آنها معرفی می کند.
روش های درمانی زخم پای دیابتی
روش های درمانی زخم دیابتی شامل انواع مختلف پاکسازی زخم، دبریدمان، پیوند پوست، آنتی بیوتیک، گشادکننده عروق، کنترل درد و به کارگیری انواع باند است.
لازم است ذکر شود که در سیستم های مراقبت چند رشته ای موجود در زمینه زخم های پای دیابتی، درمان این نوع زخم هنوز یکی از معضلات بوده و نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.
سطح پایین لیزر درمانی؛ روش درمانی جدید
لیزر درمانی سطح پایین (LLLT) که به آن لیزر نرم نیز گفته می شود، با رساندن انرژی نور به صورت مستقیم اقدام به ترمیم سلول های آسیب دیده می کند. به بیانی دیگر انرژی لیزر با تحریک مولکول ها و اتم های سلول، زخم پای دیابتی را معالجه می کند.
از آنجایی که در این روش درمانی لیزر از فاصله مشخصی فرآیند ترمیم زخم را شروع می کند، در نتیجه این روش را روش جدیدی از طب سوزنی لیزر نیز توصیف می کنند که سوزن لیزر نامیده می شود.
سوزن های لیزر در واقع مانند سوزن عادی نبوده و به درون پوست وارد نمی شوند. در این فرآیند فیبر های نوری روی نقاط طب سوزنی در حالت قائم وارد شده و در آنجا ثابت می مانند؛ لذا امکان به دست آوردن چگالی نوری بالا با بررسی این فیبرها وجود دارد.
پارسا طب، با دارا بودن بهترین متخصصان درمانگر زخم در تهران، زخم پای افراد دیابتی را در کمترین زمان و با حداقل درد درمان می کند.
لیزر و طول موج آن ها
لیزر از طول موج های مختلفی برخوردار شده است که این طول موج ها شدت نفوذ به سلول را تعریف می کنند. لیزر قرمز بسیار عمیق تر از لیزرهای بنفش، آبی، سبز و زرد است. نور لیزر مادون قرمز و نزدیک به مادون قرمز قابل مشاهده نیستند، اما بررسی ها نشان داده است که این اشعه در بافت انسان عمیق تر از نور قرمز مرئی نفوذ می کند.
نور قرمز و مادون قرمز
سوزن های لیزری از دو رنگ با طول موج های مختلف بهره مند شده است؛ به عنوان مثال نور قرمز دارای طول موج 685 نانومتر بوده و مادون قرمز نیز از طول موج 785 نانومتر برخوردار شده است. عمق نفوذ این اشعه ها در پوست انسان 2 الی3 سانتی متر است.
تاثیرات مطلوب لیزر درمانی
تحقیقات و بررسی ها نشان داده اند که تابش لیزر کم انرژی یک اثر تحریک کننده روی سلول ها دارد و تابش پرانرژی نیز قابل کنترل شدن است. لیزر درمانی بهترین روش برای درمان زخم های عمقی و غیر قابل معالجه به شمار می آید.
متخصصان درمانگر زخم در پارساطب با بررسی دقیق نوع زخم پای افراد، از لیزر با مناسب ترین طول موج برای درمان زخم استفاده می کنند.
موثرترین روش درمانی زخم پای دیابتی؛ لیزر
زخم پا در بیماران دیابتی به علت پاسخ دهی نامناسب به درمان های مختلف به وجود می آید. شایان ذکر است که این زخم ها اغلب از یک تاول یا خراش جزئی شروع شده و به علت عدم پاسخ دهی به درمان با گذشت زمان بزرگ و بزرگتر می شود.
همچنین این زخم ها گاهی به دلیل عفونی شدن و سرایت عفونت به استخوان، موجب قطع عضو افراد می شود؛ از این رو متخصصان در این حوزه، با مطالعات و پیشرفت های قابل توجهی که در این بین داشته اند، روش درمانی جدید و موثری را معرفی کرده اند.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات