به گزارش ایسنا، به نقل از النشره، سعد حریری، نخستوزیر مکلف لبنان تاکید کرد: با رئیسجمهوری ملاقات کردم و ما رایزنیهایی درباره تشکیل دولت داشتیم و میشل عون خواستار اصلاحاتی ریشهای و اساسی در ترکیب کابینه شد. ما مسائل مربوط به اعتماد و تعیین وزیران مسیحی را بررسی کردیم و مشخص است موضع او تغییری نکرده و ما قادر به توافق با هم نخواهیم بود.
حریری تاکید کرد: من به عون پیشنهاد دادم مدت بیشتری را برای بررسی چارچوب دولتی که ارائه کردم، صرف کند. به هر حال ما هرگز قادر به توافق نخواهیم بود و از این رو از تشکیل دولت انصراف دادم.
دفتر اطلاعرسانی ریاستجمهوری لبنان تاکید کرد، میشل عون بعد از ظهر امروز با سعد حریری دیدار و تشکیل دولت جدید را بررسی کرد. در این دیدار عون به حریری ملاحظات خود درباره ترکیب پیشنهادی را مطرح کرد و از او خواست برخی اصلاحات را برای بازگشت به توافقی که در مرحله گذشته حاصل شده بود، بررسی و اعمال کند. اما حریری آماده بررسی هیچ تغییر و اصلاحی نبود و فقط به عون پیشنهاد داد یک روز دیگر وقت بگذارد تا ترکیب پیشنهادی را بپذیرد.
در این بیانیه اشاره شده است: عون از او پرسید وقتی باب بحث بسته است یک روز اضافی چه فایدهای دارد؟
طبق این بیانیه، عون بر لزوم پایبندی به توافق قبلی تاکید کرد اما حریری هرگونه اصلاح در هر تغییری در وزارتخانهها و تقسیم بندی طایفهای در کابینه و اسامی مرتبط به آن یا مشورت با فراکسیونهای پارلمانی را نپذیرفت تا دولت رای اعتماد لازم را از پارلمان بگیرد و اصرار کرد انتخاب او همان اسامی ارائه شده است.
دفتر عون تاکید کرد: نخستوزیر مکلف اصل توافق با رئیسجمهوری و مشورت با او در اجرای هر تغییری در اسامی و پستها را رد کرد و این دال بر آن است که او قبلا تصمیم به انصراف گرفته بود تا دلایل توجیه انصرافش را ایجاد کند. این به رغم آمادگی رئیسجمهوری برای تسهیل ماموریت تشکیل کابینه بود زیرا او حساس بودن مرحله را درک کرده و به لزوم تسریع در تشکیل کابینه قادر به انجام اصلاحات پایبند بوده است. رئیسجمهوری این پایبندی را به هیئتهای منطقهای و بینالمللی نیز که اخیرا به لبنان سفر کردند، ابلاغ کرده بود.
طبق این بیانیه، بعد از انصراف نخستوزیر مکلف رئیسجمهوری موعدی را برای رایزنیهای پارلمانی الزام آور در اسرع وقت ممکن مشخص خواهد کرد.
پیش از ظهر امروز دفتر رئیس جمهوری لبنان اعلام کرده بود که در حال بررسی کابینه پیشنهادی است و افزود که از حریری دعوت شده که بعد از ظهر با رئیس جمهوری دیدار کند.
با گذشت حدود ۱۱ ماه از استعفای دولت «حسان دیاب» در پی انفجار بندر بیروت، نیروهای سیاسی لبنان هنوز نتوانستهاند بر تشکیل دولت در این کشور به توافق برسند.
این در حالی است که لبنان گرفتار یکی از دشوارترین بحران های اقتصادی در تاریخ این کشور است.
انتهای پیام
نظرات