به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پارت فوم، معمولا وظیفه اصلی این نوع پنل ها کنترل و بهبود صوت در محیط و اصلاح آکوستیک صدا در یک فضا است. از پرکاربردترین انواع تجهیزات آکوستیک می توان به فوم آکوستیک شانه تخم مرغی، پنل آکوستیک هرمی، بیس ترپ و دیفیوزر اشاره نمود که اکثر این نوع پنل ها توسط مجموعه پارت فوم به بازار ایران عرضه می گردد.
باید دقت داشت که هر کدام از انواع پنل آکوستیک بسته به طراحی خود و نوع متریالشان کاربرد خاصی دارند و در نتیجه هر فضایی بسته به کاربری خود نیاز به پنل مخصوص خود دارد. در ادامه هشت محیطی را که بیشترین نیاز را به پنل آکوستیک دارند بررسی می نماییم.
1. پنل آکوستیک برای استودیو موسیقی
زمانی که از آکوستیک اسم برده می شود اولین فضایی که به ذهن می رسد استودیو موسیقی است. معمولا هدف اصلی از طراحی اکثر پنل های آکوستیک، نصب آن ها در استودیو می باشد و این پنل ها به منظور اصلاح فرکانسی مورد استفاده صدابرداران یا مهندسین آکوستیک قرار می گیرند. بدین منظور برای کاهش فرکانس های بالا و حذف ریورب از پنل های آکوستیک جاذبی نظیر فوم آکوستیک شانه تخم مرغی ، پنل آکوستیک هرمی و سایر تجهیزات آکوستیک مشابه استفاده می شود. از سوی دیگر به منظور حذف هوم و فرکانس های پایین از بیس ترپ و به منظور شفافیت صدا و حذف فلوتراکو از دیفیوزر و یا از پنل های دیفیوزرجاذب بهره برده می شود.
2. پنل آکوستیک برای استودیو دوبلاژ
دومین مکانی که پنل های آکوستیک کاربرد دارند ، استودیو دوبلاژ و صداگذاری است. معمولا اکثر این نوع استودیوها از عایق صوتی خوب و مطلوبی برخوردار هستند و هدف از استفاده از پنل های آکوستیک فقط بهبود کیفیت صدا در محیط است . بدین منظور در این استودیوها از چند عدد پنل جاذب بهره برده می شود و گاهی نیز برای آکوستیک میکروفون ها از پنل ایزولاتور استفاده می شود.
3. پنل آکوستیک در آموزشگاه موسیقی
مشکل اکثر آموزشگاه های موسیقی در بحث آکوستیک معمولا پیچش صدا است. البته در برخی موارد در کلاس های موسیقی مشکل انتقال صدا از یک کلاس به کلاس دیگر نیز وجود دارد. به منظور کاهش پیچش صدا در کلاس موسیقی معمولا از پنل های آکوستیکی نظیر فوم آکوستیک تخم مرغی و فوم هرمی می توان استفاده کرد و به منظور جلوگیری از انتقال صدا معمولا علاوه بر پنل آکوستیک از لایه های مکملی نظیر پلی اتیلن و الاستومری در زیرسازی پنل ها بهره گرفته می شود.
4. پنل آکوستیک برای اتاق تست شنوایی
اتاق ادیومتری یا شنوایی سنجی، محیطی است که برای اندازه گیری شنوایی افراد کاربرد دارد. به همین دلیل این محیط نیاز به سکوت کامل دارد. برای اتاق های شنوایی سنجی معمولا از چندین لایه عایق صوتی نظیر فوم الاستومری ، پشم سنگ و... استفاده می شود و به منظور افزایش کارایی این عایق ها ، در لایه نهایی گاهی اوقات از پنل های آکوستیک نظیر فوم شانه تخم مرغی و یا فوم هرمی نیز استفاده می شود.
5. پنل آکوستیک به منظور تولید محتوا
این روزها با وجود تلفن های همراه ، تولید محتوا به صورت پادکست و به صورت ویدیو آسان شده است. با این وجود یکی از مشکلات اکثر ویدیوها و پادکست ها، کیفیت پایین صدای آن ها می باشد علت این امر معمولا عدم آکوستیک مناسب محیط ضبط است. البته به منظور بهبود این مشکل نیاز به آکوستیک حرفه ای نیست و در اکثر مواقع استفاده از یک یا چند عدد فوم آکوستیک در محیط می تواند این مشکل را رفع کند.
6. پنل آکوستیک برای کلاس آنلاین مجازی
بازار کلاس های آنلاین مجازی این روزها داغ است و از کلاس های درسی و کنکور گرفته تا کلاس های ورزشی اکثرا به صورت آنلاین برگزار می شود. با وجود تمام مزایایی که اینگونه کلاس ها دارند ، در برخی مواقع یکی از مشکلات آن ها صدای ناواضح معلم و استاد است و دلیل اصلی این موضوع اکثرا پیچیدن صدا در محیط می باشد. البته بر طرف نمودن این مشکل کار آسانی است و بهره گیری از چند عدد پنل آکوستیک در قسمت روبرو و یا پشت سر معلم می تواند تا حد زیادی این مشکل را حل نماید.
7. پنل آکوستیک برای سیستم های صوتی حرفه ای
با پیشرفت تکنولوژی هر روز سیستم های صوتی حرفه ای تر و با صدای طبیعی تر وارد بازار می گردد. اگرچه داشتن یک سیستم صوتی حرفه ای می تواند لذت شنیدن موسیقی یا دیدن یک فیلم را چند برابر کند ولی اگر آکوستیک محیط و یا شکل سازه اتاق یا سالن نامناسب باشد کلیه هزینه هایی که برای سیستم صوتی شده است بی فایده خواهد بود، چرا که صدا بعد از پخش شدن در محیط شفافیت خود را از دست خواهد داد و در این زمان است که نقش پنل های آکوستیک برای سیستم های صوتی حرفه ای مشخص می شود. معمولا پنل های جاذب و دیفیوزر برای آکوستیک سیستم های صوتی پرکاربرد می باشند.
8. پنل آکوستیک گیمینگ
آخرین مورد بررسی در این متن آکوستیک گیمینیگ است. گیم استریمرها ، گیم نت ها و گیمرها یکی دیگر از کاربران پنل های آکوستیک هستند. کاربرد اصلی پنل آکوستیک در بحث گیمینگ کاهش پیچش صدا در محیط ، عایق نمودن درب و پنجره و در نهایت افزایش زیبایی محیط می باشد. معمولا در چنین فضاهایی از فوم های آکوستیکی نظیر فوم شانه تخم مرغی، پنل آکوستیک لاین، فوم هرمی و در برخی از موارد از انواع پنل آکوستیک رنگی نظیر پنل ویو وود، پنل آزتکا و سایر پنل های مشابه استفاده می کنند.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات