حسن جابر انصاری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر همه محافظهای برق تولید داخل است، اظهار کرد: قطعات، برد و مقاومتها وارد میشود، اما در داخل برنامه ریزی و در نهایت مونتاژ و در کیلو واتهای مختلف به بازار ارائه میشود. بنابراین محافظ لوازم الکترونیکی مختلف مانند تلویزیون، یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی و غیره با یکدیگر متفاوت است.
به گفته وی تاکنون مازاد زیادی از محافظ در بازار وجود داشت، اما با قطعی برق تعداد زیادی از لوازم مردم در نقاط مختلف کشور سوخت و از بین رفت که هزینه تعمیر آنها بسیار بالاست. بنابراین مردم ترجیح میدهند با قیمت کمتر یک محافظ بخرند. در چنین شرایطی به ویژه در شهرستانها تقاضای خرید محافظت به شدت افزایش داشته است.
هر محافظ را برای کالای مخصوصش بخرید
جابرانصاری با اشاره به مشکل سرمایه در گردش، افزایش هزینههای تولید و مشکلاتی که کرونا برای تولیدکنندگان ایجاد کرده، تصریح کرد: شهروندان حتماً باید هنگام خرید محافظ دقت کنند که آن را برای چه وسیلهای میخواهند و برای مثال محافظ مختص تلویزیون را برای یخچال فریزر استفاده نکنند، چرا که هر کدام از اینها در کیلوواتهای مختلف و با خروجیهای مختلف تولید شده است.
مشکل کبود قطعات به دلیل تعلل صمت و بانک مرکزی
وی در پاسخ به اینکه آیا این افزایش تقاضا، منجر به کمبود یا افزایش قیمت در بازار شده؟ گفت: برای تامین محافظهای صوتی تصویری مشکلی وجود ندارد، اما در برخی از انواع دیگر محافظها کمبودهایی وجود دارد. قیمت قطعات وارداتی از چین حدود ۷۰ درصد در این کشور افزایش یافته و حدود بیست شرکت تولیدکننده محافظ در ایران با مشکل کمبود قطعه مواجه هستند.
این مقام صنفی همچنین گفت که وزارت صنعت، معدن و تجارت در صدور مجوز واردات قطعه تعلل میکند، بنابراین قطعات دیر به کشور میرسد. در این شرایط برخی شرکتها هنوز توانستند سفارشهای ۲ تا ۳ ماه اخیر خود را تحویل دهند که علت اصلی آن کمبود قطعه است.
وی با تاکید بر لزوم تسریع در صدور مجوز از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از طرف دیگر تامین ارز نیمایی در بانک مرکزی هم زمان زیادی میبرد. بعد هم تهیه ۳۵ درصد تعهد به بانک مشکل ایجاد میکند. بنابراین بیشتر مشکلات در خود وزارتخانه هاست. پس دستورالعملها باید ساده و مانع زدایی شود.
حداقل قیمت محافظ چقدر است؟
به گفته نایب رئیس اتحادیه صنف الکتریک تهران، حداقل قیمت محافظ ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان است و برای دستگاههایی مثل کولر گازی به ۲۵۰ هزار تومان هم میرسد.
انتهای پیام
نظرات