اسحاق ترکاشوند در گفتو گو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان تویسرکان از سبک و طرحهای منحصر به فردی در بخش صنایع مبلو منبت برخوردار است اما تا کنون این تولیدات صاحب برند و نشان ویژه تجاری نشدند.
وی بیان کرد: شهرستان تویسرکان از نزدیک به ۴۵۰۰ کارگاه و در حدود ۷۵۰۰ هنرمند و صنعتگر در این بخش برخوردار است که ایجاد نشان ویژه تجاری موجب افزایش چشمگیر بازار فروش و صادرات برای آنها می شود.
ترکاشوند با اشاره به اینکه تویسرکان با توجه به برخورداری از تولید منحصر بهفرد طرح منبت گلریز بهویژه در روستای اشترمل، با اعلام وزارت میراث فرهنگی و بهصورت رسمی شهر" ملی منبت گلریز کشور" محسوب میشود، تأکید کرد: قدمت و سابقه بالا و درخشان تویسرکان در حوزه تولیدات مبل و منبت، عدم دخالت دستگاههای سی.ان.سی در عمده تولیدات این بخش و قیمت مناسب نسبت به بازارهای مبل و منبت در نقاط مختلف کشور از مهمترین مزایای شهرستان تویسرکان در این حوزه به شمار میروند.
وی تصریح کرد: کمبود واحدهای تولیدی که چرخه کامل تولید یعنی طراحی، ساخت، رویهکوبی و رنگکاری تولیدات مبل و مُنبت را انجام میدهند از مهمترین مشکلات آسیبرسان به بازار فروش صنایع مبل و منبت تویسرکان است که اکنون گسترش این واحدهای تولیدی با جدیت دنبال میشود.
ترکاشوند متذکر شد: همچنین وزارت میراث فرهنگی از ایجاد فروشگاه و نمایشگاههای دائمی فروش صنایع مبل و منبت با اختصاص زمین با قیمت مناسب و تسهیلات ارزان قیمت در شهرستان تویسرکان حمایت میکند.
به گزارش ایسنا به نظر میرسد علاوه بر برندسازی و گسترش واحدهای زنجیره کامل تولید تا فروش در شهرستان تویسرکان، انسجام بیشتر هنرمندان این حوزه در شهرستان تویسرکان در قالب اتحادیههای صنفی، استفاده از ظرفیتهای تشکلهایی مانند اتاق بازرگانی و همچنین تلاش هدفمند و مؤثر برای تبلیغات تخصصی با هدف شناساندن تولیدات صنایع مبل و منبت تویسرکان بهعنوان شهر ملی منبت گلریز، میتوانند در رونق بیش از پیش و گسترش بازارهای فروش تولیدات این بخش نقش مؤثری داشته باشند.
گفتنی است؛ تویسرکان علاوه بر اختصاص شهر ملی مبل و منبت گلریز، نشان جغرافیایی مبل و مُنبت را نیز کسب کرده و روستای اُشترمل این شهرستان از سوی وزارت میراث فرهنگی به صورت رسمی به عنوان دهکده ملی منبت معرفی شده است.
انتهای پیام
نظرات