دکتر محمود جوادی نژاد امروز، ۲۱ تیر ماه، در نشست هماندیشی با رسانهها در خصوص طرح بهداشتی مجموعه دامپزشکی مبنی بر اجرای سنت حسنه ذبح دام در کشتارگاههای مجاز در مجتمع صنعتی گوشت مشهد اظهار کرد: مهمترین مساله که باید در روز عید قربان در نظر گرفت، موضوع دام زنده است. برای عید قربان سال جاری چهار بازار دام در مشهد از جمله بازار دام عسگریه، بازار دام مهد طوس، بازار دام سنگین مهر و بازار دام کشتاری در نظر گرفته شده است.
وی افزود: سال گذشته با اقداماتی که انجام شد، ۳۳۱۶ دام زنده و همچنین ۲۶۶۳ لاشه بازرسی و ۲۰۵۶ راس دام ذبح شد.
سید مجید موسوی، مدیر مجتمع صنعتی گوشت مشهد، نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: مجتمع صنعتی گوشت مشهد یکی از بزرگترین واحدهای کشور با تولید روزانه ۱۵۰ هزار کیلوگرم انواع گوشت است. این موسسه بزرگترین فیلتر دفع آلودگی در سطح کشور را در اختیار دارد. همچنین ۱۷ مجموعه جانبی این موسسه را پشتیبانی میکند. در حال حاضر فرایندهای بررسی سلامت دام اینگونه است که ابتدا دام به مجمع وارد شده و سپس توسط بیش از ۱۷ کارشناس دامپزشکی آلودگیها و امراض آن شناسایی و نهایتا گوشت مورد تایید دامپزشکی به بازار عرضه میشود.
وی افزود: این موسسه در حوزه رعایت حدود شرعی کشتار دام در سطح کشور پیشتاز است. در این مجموعه ۲ روحانی مسئولیت کنترل شرعی ذبح در خطوط کشتار را بر عهده دارند.
مدیر مجتمع صنعتی گوشت مشهد با اشاره به بیماری کرونا و محدودیتهای آن برای ذبح دام تصریح کرد: سال گذشته با توجه به شیوع بیماری کرونا عملکردها هنوز درست تعریف نشده بود و در برگزاری عید قربان تردید وجود داشت اما سرانجام تصمیم گرفته شد عید قربان به صورت غیرحضوری برگزار شود. آن زمان مجتمع صنعتی گوشت مشهد در عرض ۳ الی ۴ روز بستر برگزاری این مراسم را به صورت غیرحضوری فراهم کرد. در تهران مراکز مختلفی به موضوع قربانی اختصاص یافت اما در مشهد، مجتمع صنعتی گوشت مشهد به این کار با رعایت موارد بهداشتی و زنجیره سرد اختصاص یافت.
موسوی ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقات مهمی که سال گذشته رخ داد، تامین دام مورد نیاز مردم در بازار دامی بود که موسسه احداث کرد. صبح عید قربان سال گذشته دامی که موسسه در اختیار مردم قرار داد، با قیمت مناسبی عرضه شد و شرایط تقلب بازار در آن وجود نداشت و کارشناسان سازمان نیز این موضوع را تایید کردند. مساله بعدی رضایت مردم از کیفیت گوشت و آلایش بسیار مناسب آن بود.
وی عنوان کرد: رکورد ذبح و استحصال دام در سال قبل شکسته و ۲۰۵۶ راس دام دبح شد. سال پیش همکاران ما به صورت شبانهروزی بعد از مراحل آلایش دام، نسبت به بستهبندی و ارسال تمام سفارشها به درب منزل شهروندان اقدام کردند.
توسعه روشهای سفارشدهی غیر حضوری برای ذبح دام در عید قربان امسال
مدیر مجتمع صنعتی گوشت مشهد تصریح کرد: برای عید قربان امسال روشهای سفارشدهی غیر حضوری توسعه یافته است. شهروندان میتوانند با سه روش از جمله مراجعه به سایت مجتمع گوشت مشهد به آدرس https://mashadmeat.ir، استفاده از اپلیکشن مارلیک در کافه بازار و یا تماس با شماره تلفن ۵ رقمی ۳۱۳۰۱ سفارشهای خود را ثبت کنند. در حال حاضر دام زنده در بازار موجود بوده و شرایط تغذیهای مناسبی برای آن فراهم شده تا ضرر و زیانی شامل حال مردم نشود. امسال با توجه به ادامهدار شدن بیماری کرونا پیشبینی میشود مردم از این بستر آنلاین استفاده کنند. با توجه به اینکه امسال قیمت دام نسبت به سال گذشته کاهش داشته، پیشبینی میشود میزان ذبح افزایش یابد.
موسوی ادامه داد: در سال جاری درخواست شده کردهایم از ظرفیت فروشگاههای شهرداری یا اتحادیه توزیع گوشت قرمز برای توزیع گوشت قربانی و ذبح شده استفاده شود و حداقل برای توزیع گوشت ذبح شده و رسیدن آن به دست شهروندان، ۲۰ مرکز در نظر گرفته شده است. مردم میتوانند با توجه به منطقه جغرافیایی محل زندگی خود مراکز عرضه را انتخاب و به محل تحویل گوشت مراجعه کنند. شهروندان میتواند از روز شنبه هفته جاری سفارشات خود را از سه طریق مذکور ثبت کنند. تنها خواسته ما این است که برق در روز عید قربان قطع نشود. در سال جاری قطعی برق مشکلات بسیار زیادی را رقم زده است. همچنین در سال جاری عدد پیش پرداخت خرید دام بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. امکان ثبت سفارشها تا ظهر روز عید قربان از سه طریق اعلام شده فراهم است.
انتهای پیام
نظرات