فاطمه زرین آمیزی در گفت و گو با ایسنا، در پاسخ به اعتراضات روزهای اخیر به سؤالات کنکور اظهار کرد: هیچ کدام از سؤالات کنکور ۱۴۰۰ خارج از محتوای کتابهای درسی نبود و همه سؤالات از سرفصلهای کتابهایی که وزارت آموزش و پرورش مصوب کرده و به سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده بود، طراحی شدند.
وی در ادامه تاکید کرد: سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی آموزش پرورش اعلام کند کدام سؤال کنکور ۱۴۰۰ خارج از اهداف تعیین شده و سرفصل اعلام شده طراحی شده است تا ما بتوانیم این موارد و مستندات را در سازمان سنجش آموزش کشور بررسی کنیم.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه سؤالات کنکور بر اساس سرفصلهایی که آموزش و پرورش به ما اعلام کرده است طراحی میشوند، اظهار کرد: تعداد کثیری از افرادی که در طراحی پرسشهای آزمون سراسری با این سازمان همکاری میکنند، از بین معلمان هستند. مگر میشود معلم سوالی طراحی کند که آن سؤال در کتاب درسی نباشد. بنابراین در کنکور ۱۴۰۰ هیچ مبحثی خارج از کتاب نبوده است.
وی تاکید کرد: اگر مشکلی در سؤالات کنکور باشد مستندات را ارائه دهند تا بعد از بازنگری، از طریق روشهای سنجش و اندازهگیری که در مرحله اول نتایج انجام میشود، آن سؤالات حذف کنیم. تا اجحافی در حق داوطلب صورت نگیرد.
به گزارش ایسنا، روز گذشته رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با ارسال نامه ای به سازمان سنجش آموزش کشور خواستار تشکیل کارگروهی برای بررسی اعتراضات شرکت کنندگان آزمون سراسری امسال دانشگاهها، شد.
در نامه دکتر حسن ملکی آمده است: "با توجه به گزارشات دریافتی و بررسی های انجام شده بر روی سوالات آزمون سراسری سال جاری با اینکه انتظار می رفت با عنایت به هماهنگی و مکاتبات قبلی به عمل آمده با آن سازمان در طراحی سوالات آزمون امسال شرایط خاص کرونایی در نظر گرفته شود تا از فشارهای روانی که در این دو سال به دانش آموزان و خانواده های آنان وارد شده؛ کاسته شود، متاسفانه نه تنها در برخی از دروس ( خاصه درس ریاضی) چنین چیزی رخ نداد بلکه شاهد عدم تطابق برخی از سوالات آزمون با رویکرد، اهداف و دامنه محتوایی کتاب های درسی بودیم، تاحدی که برخی از سوالات صراحتا ناظر به مفاهیمی بود که در کتاب های درسی هیچ اشاره ای بدان نشده است. هر چند سال های گذشته نیز کم و بیش چنین مواردی اتفاق افتاده بود و مورد اعتراض این سازمان نیز قرار گرفت لیکن سوالات آزمون سال جاری موید این امر می باشد که به اعتراضات توجه کافی نشده است."
سازمان پژوهش تاکید کرده است:"از آنجا که تخطی سوالات آزمون از برنامه های درسی رسمی کشور باعث از بین رفتن اعتماد جامعه به نظام آموزش رسمی کشور، تحت الشعاع قرار گرفتن اهداف برنامه درسی، ترویج کتب کمک آموزشی و جزوات غیر استاندارد و مراجعه دانش آموزان به موسسات کنکور را در پی خواهد داشت؛ لذا پیشنهاد می شود سریعا کار گروهی در آن سازمان تشکیل تا اعتراضات به عمل آمده در خصوص سوالات آزمون مزبور بررسی و نسبت به تصمیم گیری در خصوص حذف سوالات نامعتبر اقدام عاجل انجام پذیرد و نتیجه این اقدام از طریق رسانه های جمعی به اطلاع دانش آموزان و خانواده هایشان رسانده شود."
شایان ذکر است در این نامه، سازمان پژوهش اعلام آمادگی کرده است که کارشناسان این سازمان به عنوان تنها متولی برنامههای درسی نظام آموزش و پرورش کشور، همچون سنوات گذشته مصادیق دقیق عدم تطابق سوالات با رویکرد، اهداف و محتواهای کتاب های درسی را در اختیار سازمان سنجش قرار دهند.
معاون وزیر و رییس سازمان پژوهش در مکاتبه دیگری از وزیر آموزش و پرورش خواست تا اقدام جبرانی لازم و کارشناسانه از سوی سازمان سنجش انجام پذیرد.
وی همچنین خواستار مشخص شدن راهکار قانونی دقیق و معین برای نظارت سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بر سؤالات کنکور سراسری در سالهای آتی شده است.
انتهای پیام
نظرات