"رضا طالبی زاده" امروز ۱۵ تیرماه از انجام ۷۱۶ بازدید از زندان های استان کرمان طی سال جاری خبر داد و افزود: در این رابطه با ۳۵۸۰ مددجوی زندان ملاقات و دستورات قضایی لازم و قانونی برای حل مشکلات آنها صادر شده است.
وی بیان کرد: در راستای اجرای طرح پایش زندانیان در استان کرمان؛ قضات این استان ترغیب شدهاند با خانواده های مددجویان به ویژه متهمان و محکومان مواد مخدر ملاقات داشته و وضعیت فردی، فرهنگی و خانوادگی آنها را بررسی کرده و سپس تصمیم مقتضی را اتخاذ نمایند.
طالبی زاده تصریح کرد: قضات استان کرمان طی سال گذشته ضمن انجام ۲۰۴۱ مورد بازدید از زندان های استان با ۱۰ هزار و ۲۰۵ مددجو به صورت مستقیم و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی ملاقات کرده و درخواست های آنها را مورد رسیدگی قرار دادهاند.
معاون دادگستری کل استان کرمان در ادامه کاهش جمعیت کیفری زندان ها را از محورهای اصلی سند تحول قضایی برشمرد و تاکید کرد: در این راستا طی سال گذشته با اقدامات کمیسیون عفو استان و مرکز و براساس پیشنهاد ریاست قوه قضاییه ۴۶۰ نفر در چهار مناسبت مشمول عفو رهبری قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال نیز ۳۰۷ نفر از محکومان مزایای عفو رهبری بهره مند شده اند و بسیاری از آنها آزادی خود را به دست آورده اند.
طالبی زاده با بیان اینکه در سال گذشته ۳۵۳ نفر با مساعدت خیران و مشارکت مجموعه های مختلف از طریق ستاد دیه آزاد شده اند، گفت: در سه ماهه نخست امسال نیز ۴۵ مددجوی جرایم غیرعمد و مالی توسط ستاد دیه استان کرمان آزاد شده اند.
وی یادآور شد: در سال گذشته بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان کمک های بلاعوض و تسهیلات بانکی برای آزادی زندانیان مورد استفاده قرار گرفته است و با اجرای سه مرحله از نهضت آزادسازی محکومان مالی و غیرعمد، ۱۴۰ مددجو آزاد شدند.
این مقام قضایی در استان کرمان با اشاره به صدور ۳۷۱۵ حکم جایگزین حبس نیز اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته ۲۲۰۴ قرار تعلیق تعقیب، ۲۱۵ تعلیق صدور حکم و سایر تصمیمات برای کاهش جمعیت کیفری زندان ها انجام شده است.
وی افزود: همچنین در سال قبل ۸۱ نفر از زندانیان تبعه افغانستان به منظور ادامه تحمل محکومیت خود با هماهنگی بین وزارت دادگستری و سفارت افغانستان از زندان های استان کرمان به زندان های افغانستان منتقل شده اند.
معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان انجام ۱۳۵۱ مورد تقسیط و تعدیل بدهکاری محکومان مالی را اقدام دیگری در راستای اجرای سیاست های کاهش جمعیت کیفری زندانها برشمرد و گفت: با شیوع بیماری کرونا، هفت لایه قرنطینه ای در زندان های استان کرمان ایجاد شده تا از ورود این بیماری به زندان ها جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات