• شنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۰ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1400041207853
  • خبرنگار : 50194

به گزارش ایسنا

سوش جدید کرونا مازندران را فیتیله پیچ می کند؟!

سوش جدید کرونا مازندران را فیتیله پیچ می کند؟!

ایسنا/مازندران این روزها هرچند خبر از سوش جدیدی از کرونا که سرعت بالایی در انتشار دارد می آید اما مردم گویا این ویروس را دست کم گرفته اند و پروتکل های بهداشتی به ویژه در مازندران در کمترین حد خود رعایت می شود.

 سیما محسنی آهنگر در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه مازندران متاسفانه در معرض خطر قرمز شدن قرار دارد، اظهار کرد: همه مردم از طولانی شدن بیماری خسته شدند اما اگر یک لحظه خودشان را جای کادر درمان بگذارند برایشان گذاشتن ماسک در ساعت های طولانی وهوای گرم و شرجی واقعا کلافه کننده و غیرقابل تحمل است.
وی با بیان اینکه بیمارستان یحیی نژاد ظرفیت بستری اش تکمیل شده و جا برای پذیرش ندارد، تصریح کرد:متاسفانه آمار پی سی آر مثبت نسبت به هفته گذشته در حال افزایش است و اگر این روند ادامه پیداکند شاهد اوج ویروس کرونا خواهیم بود.
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: متاسفانه کرونا ویروس درمان اساسی و ۱۰۰درصد قطعی ندارد و این درمان ها به صورت حدس و گمان برای کنترل ویروس استفاده می شود و اگر ریه درگیر نشود تا حدودی می توان بیماری را کنترل کرد.
محسنی آهنگر در ادامه افزود: گلودرد، تغییر صدا، کوفتگی بدن، اسهال و استفراغ و کاهش اشتها، التهاب بسیار بالای خون که تا کنون بی سابقه بوده از علائم شایع این روزها است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه سوش هندی که در جنوب کشور گزارش شده است، یادآورشد: این نوع جدید دارای سرعت زیاد انتقال است به طوری که یک نفر فرد آلوده می تواند ۸ تا ۱۲ نفر را آلوده کند که البته هنوز در مازندران گزارش نشده است.
متخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: برای کنترل بیماری باید ۷۰ درصد مردم تحت واکسیناسیون قرار بگیرند و با این مدل واکسیناسیون قطره چکانی عملا نمی توان بیماری را تحت کنترل قرار داد،چراکه  تعداد زیادی از همان کادردرمانی که در اسفند ماه دو دوز واکسن را دریافت کردند؛ به دلیل اینکه پروتکل های بهداشتی نیز رعایت نمی شود و همه واکسینه نشدند دوباره درگیر بیماری شدند.
محسنی آهنگر با اشاره به اینکه فرد مبتلا به ویروس کرونا باید در منزل بماند، خاطرنشان کرد: رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک خصوصا در اماکن عمومی، کاهش دیدوبازدیدها حداقل کار و وظیفه اجتماعی هر فرد است که با همین چند کار کوچک  می توان بیماری را کنترل کرد پس چه بهتر که همه دست به دست هم دهند تا هرچه زودتر این بیماری کنترل شود.

*گوش به زنگی مردم نسبت به خطر ویروس کرونا کاهش پیدا کرده است

در ادامه مجید غفاری در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: مزمن شدن پدیده ویروس کرونا و قرارگرفتن کشور در فضای انتخاباتی باعث شد تا حدی گوش به زنگی مردم نسبت به خطر ویروس کرونا کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: همزیستی با این ویروس باعث شد تا مردم دچار خطا شوند به گونه ای که خطرش هم کمتر شده، در صورتی که این یک خطای ذهنی است.

این روانشناس بالینی و استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: این ویروس همانند گذشته خطرناک است و مردم باید با حفظ پیگیری اخبار از منابع معتبر، حد متوسطی از استرس را برای خودشان حفظ کنند.

غفاری با اشاره به اینکه استرس لزوما بد نیست به ما هشداری می دهد مبنی بر اینکه نیاز است از خودمان و یا دیگران محافظت کنیم ،گفت: نبود استرس بی مسئولیتی را به دنبال دارد و زیاد بودن آن هم ازنظر فردی و هم اجتماعی اختلال در عملکرد را ایجاد می کند.

وی با اشاره به اینکه کماکان خطر تجربه پیک های بعدی وجود دارد، افزود: با توجه به اینکه حضور ویروس کرونا در زندگی مشمول گذر زمان شده و تقریبا به آن عادت کردند و از طرفی که کشور در فضای انتخاباتی قرار گرفت و رسانه ها بیشتر توجهشان به سمت جریان انتخابات بود و کمتر به این مسئله با حساسیت پرداخته ش، بنابراین با حفظ یک هوشیاری متوسط از طریق پیگیری اخبار از منابع معتبر می توان گوش به زنگی و آگاهی و هوشیاری را حفظ کرد و دچار دوگانه بی تفاوتی و افراطی در این زمینه نشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha