• پنجشنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400041007352
  • منبع : وزارت صنعت، معدن و تجارت

به مناسبت روز صنعت و معدن

افتتاح ۶ طرح ملی با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومانی

افتتاح ۶ طرح ملی با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومانی

وزیر صمت اعلام کرد که ۶ طرحی که امروز با دستور رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار می گیرند در مجموع با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومان و ظرفیت اشتغال زایی ۸۸۱ نفری در مدار تولید قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، علیرضا رزم حسینی همزمان با روز ملی صنعت ومعدن و در هفتاد و هفتمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، در آیین افتتاح طرح های ملی وزارت صمت با حضور رییس جمهور با اشاره به حفظ جایگاه دهمی ایران در بین کشورهای تولید کننده فولاد، اظهار کرد: با بهره برداری از طرح های امروز وزارت صمت، تعداد واحدهای تولید کننده شمش فولادی کشور به ۸۹ مورد رسید.

به گفته وی، در دوران شیوع پاندمی کرونا کشور با رشد ۳/۱۳ درصدی در تولید فولاد، بالاترین رشد فولادی را در بین کشورهای دنیا در سال ۲۰۲۰ به خود اختصاص داد.

رشد صنعتی ۹/۹ درصدی در سه ماهه پایانی سال ۱۳۹۹

وی با تشریح شرایط صنعتی کشور خاطرنشان کرد: اگر امروز تولید کشور حال خوبی دارد و کالای ایرانی در بازار به فراوانی در دسترس است، با تکیه بر همت بلند کارآفرینان، تولیدکنندگان، صنعت گران و معدن کاران کشور میسر شده است که می بایست به بهانه روز ملی صنعت و معدن قدردان زحمات آنان باشیم.

رزم حسینی با تأکید بر میزان رشد صنعتی کشور در سال گذشته خاطرنشان کرد: در سه ماهه پایانی سال گذشته کشور رشد صنعتی ۹/۹ درصدی را تجربه کرد و در بسیاری از کالاها و رشته های صنعتی شاهد رشد چشمگیر و جهش تولید بودیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فعالیت ۷۲ هزار واحد فعال صنعتی و تولیدی کشور افزود: این واحدها اشتغال مستقیم دو میلیون و ۵۴۲ نفر را فراهم کرده‌اند و بخش صنعت در کنار پتروشیمی، سهم ۷۵ درصدی از ارزش صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده اند.

رزم حسینی با تأکید بر اجرای سیاست درون زایی و برون نگری اقتصاد مقاومتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت، خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی واردات مواد اولیه کارخانجات را تأمین نمودیم و مفتخریم که در سه ماهه نخست سال جاری در اکثر کالاها و محصولات رشد تولید بالای ۵۰ درصدی را تجربه کرده ایم.

اجرای طرح عظیم آزادسازی ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیرفعال کشور

وی به آمار رسمی مربوط به حوزه معدن کشور اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۶۱۳۰ معدن فعال در کشور داریم که ظرفیت مستقیم اشتغال ۲۴۵ هزار نفر را فراهم کرده اند.

وزیر صمت به اجرای طرح عظیم آزادسازی ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیرفعال کشور اشاره کرد و افزود: ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیر فعال کشور برای فعالسازی از طریق واگذاری با برگزاری مزایده آزاد شد و برنامه مزایده عمومی محدوده های اکتشافی، مجوز برداشت، گواهی کشف و پروانه های بهره‌برداری این معادن در ٣١ استان کشور، جنوب کرمان، مناطق تجاری ارس، ماکو و قشم با ایجاد فرصت برابر و شفافیت در واگذاری انجام پذیرفت.

افتتاح ۶ طرح ملی وزارت صمت، با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۸۸۱ نفر

وزیر صمت ادامه داد: شش طرحی که امروز با دستور رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار می گیرند در مجموع با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومان و ظرفیت اشتغال زایی ۸۸۱ نفری در مدار تولید قرار می گیرند.

رزم حسینی با اشاره به جزئیات و ویژگی های طرح هایی که همزمان با روز ملی صنعت و معدن مورد افتتاح قرار می گیرند، تصریح کرد: طرح شمش فولادی پارس بوتیل یزد در اشکذر، طرح توسعه توتون و تنباکو فراوری شده شرکت جی تی آی پارس سلطانیه، طرح تولید کاشی و سرامیک جواهر یزد در اشکذر، طرح انتقال و ذخیره صادرات اسید سولفوریک در کرمان و بندرعباس، طرح آهک پخته و هیدراته در اهر و طرح گندله سازی شرکت آهن اسفنجی اردکان طرح هایی هستند که با دستور رئیس جمهور مورد بهره برداری قرار گرفته و ضمن رفع نیاز داخلی، تقویت توان صادراتی کشور را باعث می شوند.

به گزارش ایسنا، همزمان با روز ملی صنعت و معدن شش طرح ملی وزارت صمت، با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومان، با حضور رئیس جمهور به صورت ویدیوکنفرانسی افتتاح شد. این شش طرح بزرگ صنعتی و معدنی در هفتاد و هفتمین پنجشنبه‌های افتتاحی دولت، دهم تیرماه، به دستور رئیس جمهور و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به صورت ویدیوکنفرانسی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

این طرح‌ها مجموعا با سرمایه گذاری ۳۵۷۷ میلیارد تومان و ایجاد ۸۸۱ فرصت شغلی جدید در استانهای یزد، زنجان، هرمزگان و آذربایجان شرقی به بهره برداری رسید.

طرح شمش فولادی پارس بوتیل یزد در اشکذر، طرح توسعه توتون و تنباکو فراوری شده شرکت جی تی آی پارس سلطانیه، طرح تولید کاشی و سرامیک جواهر یزد در اشکذر، طرح انتقال و ذخیره صادرات اسید سولفوریک در کرمان و بندرعباس، طرح آهک پخته و هیدراته در اهر و طرح گندله سازی شرکت آهن اسفنجی اردکان طرح هایی بودند که با دستور رئییس جمهور مورد بهره برداری قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۱۱ ۱۰:۵۹

با سلام . تحریم یک واقعیت را اشکار ساخت که ایران فاقد صنایع الیاژی مناسب با رشد صنایع تولید مواد خام هست . الان بعد از چهار دهه صنایع بسیار بزرگ در تولید مواد خام مانند صنایع پترو شیمی . اهن . مس . روی . الومینویم و قلع و غیره در ایران ایجاد شده است ولی بعلت نبود صنایع الیاژی و نبود دانش متالوژی کافی الان ایران به بزرگترین صادر کننده مواد خام و بزرگترین وارد کننده مواد اولیه برای صنایع خودرو سازی . لوازم خانگی . صنعتی و حتی دارویی تبدیل شده است . بنیاد برکت با ساخت واکس ثابت کرد که در ایران نیروی متخصص بسیار زیاد و ورزیده وجود دارد .واگر انها در قالب شرکتهای دانش بنیان تجمع شوند و بخوبی هدایت شوند می توانند دانش متالوژی را در ایران بومی سازی کنند و ایران در اینده نزدیک به صادر کننده مواد اولیه تبدیل شود . یعنی مواد خام در ایران تبدیل به مواد اولیه شده و به دنیا صادر شود . همانطوریکه که الان چین . امریکا . المان . ژاپن .فرانسه این کار را انجام می دهند . متاسفانه در ایران سود واردات خیلی بیشتر از تولید است ان هم بعلت اینکه هنوز نظام مالیاتی در ایران بطور کامل مکانیزه نشده است و دقیقا مشخص نیست که هر کد ملی در سال چقدر مالیات می پردازد . چون فقط با تعرفه و مالیات می توان فرهنگ واردات را به فرهنگ صادرات تبدیل شود .