حسین صالحیان روز چهارشنبه در اینباره اظهار کرد: از دیدگاه باستان شناسان این گورستان بیانگر یک سنت تدفینی است که به طور احتمالی از دوره هخامنشی آغاز شده ولی تاریخ گذاری صورت گرفته پیرامون آن از اواخر دوره اشکانی تا اوایل دوره ساسانی و ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سال قدمت دارد.
وی تصریح کرد: گورستان شغاب در دانش باستان شناسی شهرت جهانی دارد و احداث سایت موزه آن حائز اهمیت بسیار زیادی است زیرا به گواه یکی از باستان شناسان بین المللی نوع تدفین اجساد در این گورستان در هیچ جای دنیا یافت نشده است.
شهردار بوشهر افزود: در این زمینه از "ده پهلوان" به عنوان عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران کمک گرفته شده تا بتوان با استفاده از ظرفیتهای علمی وی نسبت به احداث سایت موزه گورستان عیلامیان بوشهر اقدام کرد
صالحیان خاطر نشان کرد: بوشهر شهری با قدمت تاریخی بسیار بالا است که در صورت احیای ظرفیت های تاریخی آن به شهری با تراز شهرهای اصفهان، شیراز، یزد در سطح ملی و بین المللی معرفی خواهد شد.
وی عنوان کرد: در صورت توجه لازم به ظرفیت تاریخی بوشهر گردشگری آن و به ویژه از لحاظ تاریخی رونق گرفته و وضعیت اقتصادی و اشتغال ساکنان این بندر نیز به واسطه صنعت گردشگری متحول میشود.
به گزارش ایسنا: گورستان شغاب از جاهای دیدنی بوشهر به شمار میرود که حدود سال ۱۳۷۷ از سوی اداره میراث فرهنگی کشف و از این سال در فهرست آثار ملی ثبت شده است. در این قبرستان اسکلت اموات در داخل خمرههای بزرگ و کوچک رنگ مدفون شده که روی برخی از خمرهها نوشتههای نیز نقش بسته است.
در دین زرتشت، جسدها را درون خمره یا تابوتهایی از جنس سنگ و سفال و در داخل صخرههای سنگی میگذاشتند تا طبق اعتقاد آنها، خاک آلوده نشود. پس از گذشت زمان و با متلاشی شدن اجساد، استخوانها را همراه با آنچه همراه اجساد دفن شده بود، داخل استودانی میگذاشتند تا به این ترتیب، فضا برای دفن دیگر مردگان باز شود و گورستان بزرگتر نشود.
محوطه گورستان شغاب شامل پشتههای کم ارتفاعی است که تا لب دریا کشیده شده که این پشتهها هر چه به محله شغاب نزدیکتر میشوند قابلیت دید بیشتری پیدا میکند.
انتهای پیام
نظرات