• چهارشنبه / ۹ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400040906346
  • خبرنگار : 30054

راهنمای ثبت شرکت

راهنمای ثبت شرکت

ثبت رسمی برای تمامی کسب و کارها لازم است، چرا که علاوه بر اعتبار آن، از نظر قانونی شما دیگر دچار مشکل نخواهید شد. قطعا مشتریان تمایل بیشتری برای همکاری با شرکت‌های ثبت شده دارند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام ثبت شرکت نیک، در این مطلب به نقل از سامانه ثبت شرکت نیک، صفر تا صد راهنمای ثبت شرکت را برای شما عزیزان قرار داده‌ایم. ثبت نیک ارایه دهنده انواع خدمات ثبتی از جمله ثبت شرکت و ثبت تغییرات شرکت و ثبت برند می‌باشد.

از طرفی، با به ثبت رسیدن شرکت،کلیه قراردادهای منعقد شده بین شرکا نیز رسمی می‌باشند. در نتیجه هیچ‌ یک از افراد قادر به ابراز بی‌اطلاعی از هیچ‌یک از تصمیمات اخذ شده نمی‌باشند.

شرکت چیست؟

شرکت متشکل از مجموعه‌ای با بیش از 2 نفر می‌باشد که در یک مجموعه جمع شده و به انجام فعالیت‌های اقتصادی می‌پردازند.در جامعه امروز افراد زیادی را می‌بینیم که با یکدیگر در یک مغازه شریک هستند یا کاسبی راه انداخته‌اند و در حال انجام فعالیت‌های اقتصادی می‌باشند. این افراد بدون آن که شرکتی را به صورت رسمی ثبت کرده باشند، عملکرد و ساختار شرکت را پیاده‌سازی کرده و از قوانین آن پیروی می‌کنند با این تفاوت که فعالیت این افراد رسمی نمی‌باشد.

انواع شرکت

قبل از هر اقدامی برای ثبت شرکت، ابتدا باید با انواع نمونه‌ شرکت‌هایی که می‌توانید ثبت نمایید آشنا شوید. تا بسته به نوع فعالیت و همچنین همکاری بین شرکا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.شرکت‌های تجاری نوعی شرکت هستند که تحت قوانین تجاری شکل گرفته‌اند و هدف از ایجاد آنها کسب و سود و منفعت و تقسیم آن بین اعضا می‌باشد. در این شرکت‌ها تمامی فعالیت‌ها پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل می‌گیرد. این شرکت‌ها به 7 زیر شاخه تقسیم می‌شوند:

شرکت سهامی عام

شما برای ثبت این شرکت، نیاز به حداقل سرمایه پانصد هزار تومانی و هیأت‌مدیره حداقل 5 نفر می‌باشید. در شرکت سهامی عام، مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام آنها می‌باشد.

شرکت سهامی خاص

حداقل تعداد شرکا در این نوع شرکت 3 نفر با حداقل سرمایه صد هزار تومان است.مسئولیت هر یک از شرکا نیز به میزان مبلغ اسمی سهام هر کدام است.

شرکت با مسئولیت محدود

با حداقل شرکا 2 نفر و بدون هیچ محدودیتی در سرمایه می توانید این شرکت را ثبت نمایید. در شرکت‌های مسئولیت محدود، مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر کدامشان است.

شرکت تضامنی

شرکت‌های تضامنی بدون محدودیت در میزان سهم می‌باشند و حداقل شرکا آنها نیز 2 نفر است. هر یک از شرکا در این نوع شرکت، مسئولیت کامل داشته و مسئولیت آنها نامحدود است.

شرکت مختلط غیر سهامی

بدون محدودیت در سرمایه، با حداقل تعداد شرکا 2 نفره است.حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای غیر سهامی به میزان سهم الشرکه می باشد.

شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط غیرسهامی، انتخابی مناسب برای مجموعه‌های غیرسهامی با حداقل شرکا 2 نفره می‌باشد.سهم هر یک از شرکا به میران مبلغ اسمی آنها می‌باشد.

شرکت نسبی

با حداقل شرکا 2 نفر و بی هیچ محدودیتی در سرمایه می‌توانید شرکت نسبی را ثبت نمایید. لازم به ذکر است مسئولیت شرکا در این شرکت، به نسبت سهم الشرکه هر کدام است.

شرکت تعاونی تولید و مصرف

برای ثبت شرکت‌های تعاونی باید حداقل تعداد شرکا،7 نفر بوده و حداقل هیات مدیره نیز باید 3 تا 7 نفر باشند.اگر این شرکت سهامی باشد در نتیجه مسئولیت شرکا آن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار بوده و در صورت غیر سهامی بودن آن مسئولیت هر یک براساس اساسنامه مشخص خواهد شد.

راهنمای مراحل ثبت شرکت

تعیین نوع شرکت

از میان انواع شرکت‌های عنوان شده، شرکتی که با اهداف، شرایط، امکانات و برنامه‌های شما هماهنگی بیشتری دارد را انتخاب نمایید. عموما شرکت‌هایی که در ایران ثبت می‌شوند از نوع شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی خاص، شرکت تعاونی، شرکت تضامنی هستند و تا حدودی شامل شرکت با سهامی عام نیز می‌باشند.

انتخاب شرکاء و سهامداران

مهم‌ترین گام برای ثبت شرکت، انتخاب شرکا و سهامداران است. در این مرحله باید فرد یا افرادی که قرار است سرمایه، کار، اندیشه، تخصص، تجربه، انرژی، زمان، سود و زیان خود را با آنها در قالب یک شرکت سهیم شوید را به دقت انتخاب کنید. زیرا کوچک‌ترین غفلت در انتخاب شریک می‌تواند شما را با مشکلات و چالش‌هایی روبرو نماید و حتی منجر به منحل شدن شرکت شما شود.

مشخص کردن سرمایه شرکت و آورده سهامداران

زمانی که تصمیم به ثبت شرکت دارید باید ابتدا میزان سرمایه مورد نیاز برای شرکت را اعم از نقدی و غیر نقدی تعیین نمایید.

تعیین زمینه فعالیت شرکت از مهم‌ترین گام‌های ثبت شرکت می‌باشد. زیرا در صورتی که در این مورد دقت لازم را نداشته باشید ممکن است شرکت شما ثبت نشده یا در صورت ثبت شدن در ادامه فرایند کار با مشکلاتی مواجه شوید.

به همان اندازه که پرچم یک کشور مهم است، نام و برند شرکت نیز اهمیت دارد. از اقدامات اولیه ثبت شرکت بشمار می‌رود و لازم است قوانین انتخاب نام نظیر مشابه نبودن نام شرکت، همخوانی داشتن با فعالیت شرکت و بسیاری موارد دیگر مد نظر قرار گیرد.

در هر شرکت با توجه به اندازه و حجم کاری آن شرکت سمت‌های نظیر:

مدیرعامل

رئیس هیئت مدیره

نایب رئیس هیئت مدیره 

عضو هیئت مدیره

بازرسان

وجود دارد که ضمن تعیین سمت هر عضو باید وضعیت و حدود اختیارات هرکدام در شرکت مشخص گردد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha