محمدتقی فتحی ظهر امروز (هفتم تیرماه) در نشست خبری که به مناسبت قوه قضائیه و در سالن شهید شهریاری جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این قوه، اظهار کرد: باید از برخی وقایع تاریخی عبرت گرفت و به یاد داشت که خون شهدا بود که سبب شد درخت انقلاب تاکنون پایدار شده و تنومند شود.
وی در رابطه با اقدامات سال گذشته، افزود: پارسال، سال ویژهای بود و مشکلاتی به وجود آمد که شاخصهای قضایی را تحت تاثیر قرار داد که پاندومی کرونا، افزایش تورم، کاهش قدرت خرید، سقوط بورس و ... از جمله آن بود و آثار زیانبار هر کدام از این موارد به تنهایی میتواند آسیب و جرم را افزایش دهد.
این مسئول با بیان اینکه در همه حوزههای بزه، آمار روند کاهشی داشته است، ادامه داد: ورودی پروندهها ۶ درصد در سال گذشته نسبت به سال ۹۸ کاهش داشته است. علاوه بر این شاهد کاهش زمان رسیدگی کامل به پروندهها از ۱۱۰ روز به ۹۰ روز هستیم؛ حتی پروندههای معوق که بیش از یک سال از زمان تشکیل آن میگذرد نیز سال گذشته رسیدگی شده و کاهش یافته است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیسکل دادگستری استان زنجان، از کاهش جمعیت کیفری زندانهای استان در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: این کاهش جمعیت کیفری از کاهش ورودی به زندانها با جرائم جایگزین حبس، استفاده از پابند الکترونیکی حاصل شده، همچنین در ایام شیوع بیماری کرونا نیز برخی دادرسیها به صورت الکترونیکی انجام میشود. پیش از شیوع کرونا مجازاتهای جایگزین حبس در راستای تعمیر و تجهیز مدارس بود و پس از کرونا این مجازات به بخش بهداشت سوق داده شد.
فتحی با اشاره به طراحی سامانهای برای کنترل ورود افراد به دادگستری، یادآور شد: زنجان اولین استان در کشور بود که این طرح را اجرا کرد و نتایج مطلوبی از قبیل کاهش ۵۰ درصدی در ورود افراد به این بخش را شاهد هستیم و در این بین شهود تقلبی، افرادی که شهادت در دادگاهها را تبدیل به شغل کرده بودند، دیگر امکان حضور در دادگاهها را نداشتند.
وی در رابطه با سازش در پروندهها، عنوان کرد: ۴۵ درصد پروندههای وارده به دادگستری با سازش حل میشود و استان زنجان در این بخش رتبه دوم را دارد و در بخش جرائم غیرعمد نیز با همکاری خیران و در بخش گستردهتر با گذشت صاحبان حق پروندهها مختومه میشود. باید توجه داشت که سال گذشته ۱۴۰۰ هکتار از اراضی ملی بازپس گرفته شد و ۹ واحد از ۱۸ واحد کارخانهای که در تملک بانک است، وارد چرخه تولید شده است.
این مسئول با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه طلاق، گفت: ۴۰ درصد افرادی که در سامانه تصمیم برای شروع فرآیند طلاق ثبتنام کرده بودند، بدون هیچ دخالتی انصراف دادند و این نشان میدهد که بسیاری از تقاضاهای طلاق تحت تاثیر هیجانات رفتاری ثبت میشود و این در حالی است که این مشکلات با دخالت موثر و منصفانه خانوادهها در همان ابتدا میتوانست حل شود ولی متاسفانه شاهد آن هستیم که خانوادهها با اصرار به حضور در دادگاهها نه تنها زوجین را دعوت به سازش نمیکنند، بلکه آتش اختلاف را نیز شعلهورتر کرده و بر اختلافات دامن میزنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم رئیسکل دادگستری استان زنجان ادامه داد: مشاوره به خصوص مشاوره صحیح تاثیر بالایی در حل اختلافات زوجین دارد؛ به طوری که ۱۵.۲۱ درصد پروندههای ورودی به سامانه پس از مشاوره به مرحله سازش رسیده است، به همین دلیل نیاز است که جوانان چگونگی انتخاب و انتخاب صحیح را پیش از ازدواج آموزش ببینند. مسئولیتپذیر نبودن زوج، اعتیاد و نداشتن مهارت زندگی، از عوامل اصلی طلاق است. طلاق در بین تحصیلکردههای دانشگاهی به خصوص زوجهایی که در محیط دانشگاه با یکدیگر آشنا شدند، کمتر از افراد کمسواد و بیسواد است.
وی از افزایش مشکلات حوزه خانواده پس از کرونا در استان خبر داد و اظهار کرد: پس از بروز کرونا مشکلات حوزه خانواده در دنیا افزایش یافته است که البته این میزان خشونتها در سال گذشته افزایشی و در سه ماهه ابتدایی امسال روند کاهش داشته است.
این مسئول با اشاره به مقوله اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی، خاطرنشان کرد: مراقبت پس از بهبود معتادان مسئله مهمی در پایداری این افراد در سلامت بوده و بهترین اهرم نگهدارنده افراد از بازگشت به اعتیاد و ایجاد اشتغال برای آنان است که در این راستا برای ۱۹۲ نفر از معتادان بهبودیافته استان، شغل ایجاد شد و از واحدهای صنعتی و تولیدی که به بهبودیافتگان شغل دهد، حمایت میشود.
انتهای پیام
نظرات