• دوشنبه / ۷ تیر ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1400040704580
  • خبرنگار : 50399

باورهای غلط مانع اهدای خون بانوان شده است

باورهای غلط مانع اهدای خون بانوان شده است

ایسنا/قم اهدای خون یکی از نیازهای اساسی هر جامعه‌ای است. کاهش مخازن خون پیامدهای ناگواری را می‌تواند در پیش رو داشته باشد.

در بسیاری از عمل‌های جراحی و خدمات درمانی به خون نیاز است. داروهای بسیاری از بیماری‌های خاص داروهای مشتق از خون است. در درمان آسیب دیدگان حوادث ناگواری مثل تصادف، زلرله، سیل و... ذخایر خونی نقش پررنگی ایفا می‌کنند.

از این رو مشارکت تمامی اعضای جامعه که واجد شرایط اهدای خون هستند ضروری است. بخشی بزرگی از جمعیت را بانوان تشکیل می‌دهند. اما مشارکت بانوان به علت باورهای نادرست بسیار پایین است. باید با رفع ابهامات و آگاه سازی مردم بانوان را به اهدای خون ترغیب کرد. با بیان سبک درست زندگی و افزایش سلامت و توانمندی بانوان می‌توان میزان ذخایر خونی را با دریافت مشارکت آن‌ها چند برابر کرد.
دکتر علیرضا کبیری، معاون فنی و فن آوری های نوین اداره کل انتقال خون استان قم، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: یکی از باورهای غلط درباره اهدای خون خانم‌ها ترس از کم خونی است. مراکز انتقال خون در زمان مراجعه اهدا کنندگان به خصوص بانوان در ابتدا بررسی می‌کند و اگه دچار کم خونی باشند اجازه اهدای خون داده نمی‌شود. کلیه اهدا کنندگان خانم قرص آهن دریافت می‌کنند که باعث جلوگیری از کاهش آهن خونشان و کم خونی می‌شود.
وی افزود: پیش از در نظر گرفتن منافع اهدای خون برای خودمان بهتر است به منفعت آن برای دیگران فکر کنیم. هر نفر با یک بار اهدای خون جان سه نفر را نجات می‌دهد.
همچنین اهدای خون باعث کاهش غلظت خون، سکته‌های قلبی و مغزی می‌شود.
کبیری تاکید کرد: داوطلبین که به مراکز مراجعه کنند از دو نظر معاینه می‌شوند. اول اینکه اهدای خون برای خودشان مشکلی ایجاد نکند، مثل کم خونی. یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مثل بیماری قلبی، مغزی یا موارد دیگر نباشند.
وی افزود: مورد دوم از لحاظ اینکه خونی که دریافت می‌شود شرایط سلامت و ایمنی لازم را داشته باشد. بیماری‌هایی که از طریق خون منتقل می‌شوند مهم‌ترین مواردی است که حتما باید بررسی شود، مثل بیماری‌های ویروسی، هپاتیتaوb ، بیماریHIV و... در مراکز اهدای خون استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد داوطلبین به صورت موقت یا دائم معاف می‌شوند.
معاون فنی و فن آوری های نوین اداره کل گفت: معمولا گروه اهدا کنندگان خانم، گروه سالم‌تری هستند. چون کمتر در معرض ریز فاکتورهای آلوده کننده خون قرار می‌گیرند و خونشان از کیفیت و سلامت بیشتری برخوردار است. 
وی بیان کرد: داوطلبین روز قبل از اهدای خون باید به اندازه کافی استراحت کرده باشند، مایعات زیاد مصرف‌ کنند و قبل از مراجعه یک وعده غذایی میل کرده باشند و بعد برای اهدای خون مراجعه کنند.
کبیری اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته همگام با آقایان، خانم‌ها به سمت اهدای خون آمده‌اند و نیمی از اهدا کنندگان خانم‌ها هستند. در ایران فقط ۴ درصد اهدا کنندگان خانم هستند. درصد مشارکت خیلی پایین است و نیاز به بهبود دارد.
وی افزود: خانم‌ها به علت فیزیولوژیک بدنشان و از دست دادن ماهانه خون فکر می‌کنند که با اهدای خون کم خون می‌شوند. ولی اهدا کنندگان مستمری هستند که هیچ مشکلی هم برایشان پیش نیامده است. این افراد به باورهای غلط فائق آمده‌اند. خانم‌ها می‌توانند چند ماه بعد از زایمان برای اهدای خون مراجعه کنند و مشکلی هم پیش نمی‌آید.
وی بیان کرد: ترس از سوزن و عدم حضور زنان در اجتماع از دیگر عوامل مشارکت پایین آنان است. من از خانم‌ها درخواست می‌کنم یک بار خون اهدا کنند، لذتی که کسب می‌کنند باعث می‌شود از اهدا کنندگان مستمر بشوند.
حمیده عابدی آستانه یکی از اهدا کنندگان نمونه استان است. او سال‌هاست به طور مستمر خون اهدا کرده است.
وی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: به علت غلظت خون دکتر دو راه به من توصیه کرد، یکی حجامت و یکی هم اهدای خون. دختر از مزایای اهدای خون گفت و من به این کار ترغیب شدم. اولین بار در سن ۴۰ سالگی خون اهدا کردم و تا کنون که ۵۷ سال سن دارم ۲۸ بار خون اهدا کرده‌ام.
عابدی بیان کرد: من هم حجامت کردم هم خون اهدا کردم. از جایی که بعد از هر حجامت تا یک سال نمی‌توان خون اهدا کرد، مدتی است که حجامت نکرده‌ام تا بتوانم خون اهدا کنم. در این مدت هیچ مشکلی برای من ایجاد نشده.
وی اظهار داشت: یک بار رفتم خون بدهم که به علت غلظت و چربی بسیار بالای خونم اجازه ندادند. نذر کردم که اگر درمان شود تا بتوانم دوباره ادامه دهم. داروهای گیاهی خاصی را مصرف کردم و مضکلم رفع شد. مسئول که در مرکز اهدای خون بود تعجب کرده بود از تغییرات.
عابدی افزود: بعد از خون دادن احساس نشاط میکنم، تا چندین روز بعد از اهدای خون احساس سبکی می‌کنم. البته باید گفت مشکل غلظت خون به تنهایی با اهدای خون رفع نمی‌شود ولی اهدای خون در سلامت من خیلی تاثیر داشته.
وی بیان کرد: من به دوستان و آشنایان از مزایای اهدای خون می‌گویم و آن را تبلیغ می‌کنم. خیلی خوب است که در جهت اطلاع رسانی، رفع ترس و آگاه سازی قدمی برداشته شود. هر بار که کسی خون اهدا می‌کند به سه نفر کمک می‌کند. بیان همین می‌تواند در افزایش اقبال مردم خیلی موثر باشد.
آگاه سازی در این زمینه وظیفه تک تک‌ اعضای جامعه است. با بیان مزایای اهدای خون و از بین بردن باورهای نادرست میزان مشارکت قشر برذگی از جامعه را افزایش دهیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha