• دوشنبه / ۷ تیر ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400040704393
  • خبرنگار : 71600

پیش بینی بنیاد کارنگی از جهان در سال۲۰۵۰

پایان تکیه آمریکا بر کرسی نخست اقتصاد جهان

پایان تکیه آمریکا بر کرسی نخست اقتصاد جهان

پیش بینی می شود چین به زودی بزرگ ترین اقتصاد جهان خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، بنیاد صلح کارنگی در گزارشی پیش بینی کرد اقتصاد چین تا سال ۲۰۳۵ جای آمریکا را به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان بگیرد و اندازه اقتصاد این کشور در آن سال، دو برابر اندازه فعلی باشد. کارنگی با پیش بینی رشد اقتصادی بالای ۱۰ درصد برای چین در سال جاری اعلام کرد: بر مبنای شاخص قدت خرید، اکنون اقتصاد چین حدود نصف اندازه اقتصاد آمریکا است.  

چین به لطف توسعه سریع اقتصادی خود موفق شده است تا در سال های اخیر خود را به عنوان یک ابرقدرت نوظهور در جهان معرفی کند و در استراتژی چین برای تبدیل شدن به برترین کشور جهان، اقتصاد جایگاه بسیار مهمی خواهد داشت. بسیاری از نهادهاو موسسات و شرکت های خارجی در سال های اخیر حضور خود را در چین گسترش داده اند و حتی این احتمال وجود دارد که شهرهای پکن و شانگهای به قطب های مالی و اقتصادی جدید جهان تبدیل شوند.  

آلبرت کایدل- اقتصاددان این بنیاد- با بیان اینکه رشد اقتصادی چین در سال های پیش رو پایدار خواهد بود، بازار بسیار بزرگ داخلی و افزایش تقاضای خارجی برای واردات محصولات چینی را موتور محرک رشد اقتصادی این کشور دانست. به گفته کایدل، حجم تولید ناخالص داخلی چین تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸۲ تریلیون دلار خواهد رسید که تقریبا دو برابر تولید ناخالص داخلی آمریکا در آن سال خواهد بود که رقمی حدود ۴۴ تریلیون دلار برآورد می شود.  

به گفته کارنگی، آمریکا در سال های آینده نفوذ اقتصادی و مالی خود را روی اروپا حفظ خواهد کرد اما در برخی دیگر مناطق نظیر شرق آسیا و آفریقا، شاهد سنگین شدن کفه به نفع چین خواهیم بود. چین در حال حاضر شریک نخست تجاری بسیاری از این کشورهاست و این مساله در آینده هم ادامه خواهد داشت. با این حال سطح استاندارد زندگی در آمریکا حتی در آینده هم بهتر از چین خواهد بود و انتظار می رود کیفیت زندگی شهروندان آمریکایی در سال ۲۰۵۰ حدود ۳۰ درصد بهتر از شهروندان چینی باشد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۸ ۰۲:۰۸

با توجه به اینکه بیشتر دولتمردان آمریکایی یکی از مهم ترین امور کشور داری شان سوء استفاده از قدرت است و روحیه جنگ طلبی و همچنین دخالت در امور کشورها را سرلوحه قرار دادند، پرواضح است که باید رشد اقتصادی منفی نیز داشته باشد، و اما چین با برنامه ریزی منسجم سالهاست بدنبال ابرقدرتی سیاسی نظامی اقتصادی در جهان میباشد، همیشه نتيجه سیاست های جنگ طلبانه چیزی به جز عقب افتادگی نبوده و تاریخ به ما ثابت کرده است که تمام جنگ افروزان به نابودی رسیده اند.

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۹ ۰۲:۱۰

این چی میگه

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۸ ۲۳:۳۱

ایران باید هرچه سریع تر رابطه تجاریشو با چین قوی تر کنه،متاسفانه انگلستان و نفوذیهاش همیشه مانع رابطه ایران با چین شدن