محسن نصرپور در نشست با اهالی رسانه که تحت عنوان رضوان قلم، امروز سوم تیر ماه، در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سهم رسانهها در رویدادهای مختلف قابل توجه، بنیادین و اساسی است. گفتوگوی میان اصحاب رسانه، دولت، نظام سیاسی و اجتماعی و مردم به اصلاح و حل مشکلات اجتماعی و تبادل نظرات بیشتر منجر خواهد شد. بر این اساس اصحاب رسانه حلقه اصلی ارتباط با افکار عمومی، دولتمردان، نظام سیاسی و مردم هستند.
وی با بیان اینکه رسانهها در هر جامعهای در سه حالت در برابر نظام و دولت حاکم عمل میکند، ادامه داد: رسانهها یا در اختیار دولت و روابط عمومی دستگاههای اجرایی هستند یا در مقابل دولت هستند و بدون توجه به مسئولیت و ماموریت راه خود را میروند و در تقابل دولت میکوشند؛ یا اینکه در حالت بینابینی قرار دارند که در این حالت، حاکمیت و دولت و رسانه با شناخت مقام و جایگاه یکدیگر و اعتقاد به این واقعیت که تمام سازوکارها، ابزاری علمی و عقلی در خدمت جامعه هستند، هرکدام در چارچوب قواعد و قوانین مصوب جامعه به کار خود ادامه میدهد و مکمل و یاور یکدیگر در مسیر رسیدن به هدف واحد که خدمت به مردم است، هستند.
نصرپور افزود: اقدامات بسیار شایستهای طی یک سال گذشته در خصوص اهداف و منویات مقام معظم رهبری توسط اصحاب رسانه صورت گرفت. توصیه اکید تمام اصحاب رسانه به همکاران خود در بخشهای مختلف وحدتآفرینی، همافزایی و حمایت از برنامههای دولت رسمی و مورد تایید مقام معظم رهبری و پرهیز از نقد غیرمنصفانه، مچگیری و سیاهینمایی بوده است. البته ممکن است برخی اوقات، با شیب کُند اشتباهاتی مشاهده شده باشد اما هدف چنین نبوده است.
مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی با اشاره به اینکه سیاست اصحاب رسانه بیان صرف مشکلات مردم در استان نیست، تصریح کرد: بررسی و پیگیری مشکلات و مطالبه از مسئولان امر مورد توجه اصحاب رسانه استان قرار گرفته و سعی بر این است که مشکلات و آسیبها به صورت یک طرفه بررسی نشود بلکه تریبون رسانهها علاوه بر بیان مشکلات مردم، در اختیار مدیران اجرایی قرار بگیرد تا آنها هم فرصت ارائه نظرات، پاسخها و دغدغههای خود را داشته باشند. در برنامههای مختلف و رسانههای مختلف نیز این اتفاق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: عطف به اینکه جامعه ناامید و بینشاط به جامعهای بیمسئولیت و کمتحرک تبدیل میشود، اصحاب رسانه این احساس را کردند که به ساخت جامعه با نشاط، پویا و خلاق اهتمام ویژهای داشته باشند که در کنار آن نسبت به انعکاس شایسته دستاوردهای نظام، دولت و مدیریتهای زیرمجموعه آنها به احاد جامعه، باعث امیدآفرینی، ارتقای نشاط اجتماعی شدن و تا حدودی خنثیکننده توطئه دشمنان نظام در حوزه شبههافکنی در کارآمدی نظام شدند. البته در مواردی لازم است که رسانه خطاها و لغزشها را عیان کرده و به صورت بسیار محدود، بزرگنمایی هدفمند کنند تا از تکرار خطاها جلوگیری کند؛ لذا نباید این اقدام اصحاب رسانه در استان، به عنوان تقابل اصحاب رسانه با دستگاههای اجرایی تلقی شود اما متاسفانه برخی اوقات این تلقی توسط برخی از مسئولان استان صورت گرفته است. یقینا تعامل اصحاب رسانه با مدیریتهایی اجرایی استان، میتواند به افزایش مشارکت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بینجامد.
نصرپور با بیان اینکه موقعیت کشور در انتخابات از جهاتی مانند جنگ احزاب در صدر اسلام بود، عنوان کرد: وجه تشابه آن دو را اصحاب رسانه و دستاندکاران حوزههای فرهنگی و تبلیغی از همه بهتر درک کردند چراکه جنگ رسانهای برقرار و میدان جنگ نیز افکار عمومی جامعه و فرماندهان آن هم اصحاب رسانه بودند. این جنگی تمام عیار اما نابرابر بود چراکه تمام رسانههای معاند و ضدانقلاب با تمام قوا در صدد تخریب ذهنیت جامعه نسبت به انتخابات بودند و هرچه به انتخابات نزدیکتر میشدیم، این هجمه بیشتر میشد و این مساله اصحاب رسانه در استان را رنج میداد چون نگران تحت تاثیر قرار گرفتن مردم بودند.
مدیرکل صداوسیمای خراسان رضوی ادامه داد: برخی از دلسوزان انقلاب در حوزههای مختلف، بهویژه در حوزه رسانه پیشنهاد دادند که یک اتاق فکر قوی و پویا تشکیل شود و راهکارهای عملیاتی برای دفع حملات و هجمههای رسانهای دشمن را طراحی و اجرا کنند. شکر خدا با عنایت امام هشتم(ع) در جلسات مختلف با هماندیشی و محوریت صداوسیمای خراسان رضوی، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، روزنامهها و خبرگزاریهای مختلف، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی شهرداری مشهد برگزار شد و مشاهده کردیم که مردم خراسان رضوی با تبعیت از مقام عظمای ولایت، حضور پرشوری از خود نشان دادند.
انتهای پیام
نظرات