• دوشنبه / ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۶:۵۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400033123356
  • خبرنگار : 71523

پیش‌بینی بورس در دولت جدید

پیش‌بینی بورس در دولت جدید

یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه روند این بازار تا پایان سال صعودی خواهد بود، با اشاره به شرایط فعلی بازار گفت: شاید جناح رقیب نمی خواست پول را وارد بازار کند تا امتیاز رشد سهام به نام دولت فعلی زده شود.

مرتضی دلخوش در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه وضعیت بازار سرمایه مشخص شده است، اظهار کرد: پیش از انتخابات سرمایه گذاران عمده این ابهام را داشتند که وارد بورس شوند یا خیر. شاید جناح رقیب نمی‌خواست پول را وارد بازار کند تا امتیاز رشد سهام به نام دولت فعلی زده شود. بنابراین ممکن است این کش و قوس ها تا تعویض دولت ادامه داشته باشد و بعد از آن استارت رشد زده شود.

وی ادامه داد: بعد از تغییر دولت، می‌توان برای بازار سرمایه تا پایان سال روند رو به رشدی را پیش بینی کرد. قیمت های بازار سرمایه در کف قرار دارد، درحالی که طی یک سال گذشته قیمت های جهانی رشد داشتند و باید قیمت سهم ها افزایش پیدا میکرد.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه باید از روند غیرمنطقی نزول یا صعود بازار سرمایه جلوگیری شود، گفت: اینکه برخی از رشد خوششان نمی آید غیرمنطقی است. همانطور که باید جلوی حباب باید گرفته شود، از روند منفی غیرمنطقی نیز باید جلوگیری شود. اگر نماد برای رشد ۲۰ درصدی باید توضیح دهد باید برای رنج منفی هم باید توضیح دهد و بسته شود.

دلخوش با اشاره به رفتار حقوقی ها در بازار سرمایه اظهار کرد: زمانی که سهم بعد از مدت ها صف خرید می‌شود، حقوقی ها شروع به عرضه قابل توجهی می‌کنند. برخی می‌گویند این کار برای تامین منفی است اما باید به اندازه بفروشند که تعادل سهم بهم بخورد. حقوقی نباید به قدری عرضه کند که صف خرید، صف فروش شود. در این شرایط ناظر باید ورود کند،  زیرا سهام دار خرد که اطلاعات کافی ندارد سهم را با قیمت بالا می‌خرد و سهم همان  روز تبدیل به منفی می‌شود و در نهایت اعتماد سهام دار به بازار از دست می‌رود.

چند پیشنهاد به دولت آینده

وی در ادامه با تاکید بر اینکه  دولت آینده نباید برای تامین کسری بودجه به بازار نگاه کند، توضیح داد: زیرا دولت نمی‌خواهد سهم خود را قیمت پایین بفروشد و بازار را شارژ کرده و باعث رشد غیرمنطقی آن می‌شود. البته بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ جلوی تورم وحشتناک را گرفت و باعث شد اتفاقی که برای ونزوئلا افتاد برای کشور ما نیفتد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به دولت آینده پیشنهاد می‌کنم قوانین بازار را به مرو تغییر دهد،  نه اینکه هر هفته یک قانون جدید تصویب شود. همچنین دامنه نوسان برداشته شود اما به جای آن نظارت ناطر بیشتر شود. باید آزادسازی قیمت ها صورت بگیرد، FATF در کشور تصویب و برجام دوباره امضا شود. این اتفاقات باعث می‌شود وارد جامعه جهانی شده و شرکت های خارجی را کم کم برای سرمایه گذاری بپذیریم. در این شرایط به راحتی نمی‌توانند ما را تحریم کنند.

دلخوش تاکید کرد: سیاست باید در جهت رفاه مردم باشد. از اجرای حرکت نمایشی خودداری کنند. سرمایه گذار مثل آهو است با کوچک ترین حرکت پا به فرار می‌گذارد. بنابراین امنیت اقتصادی نشان از آرامش سیاسی دارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۰۹:۵۲

ایا میدانستید حتی با تصویب fatf مشکل حل نمیشه چون بانک ها رو به طور کامل امریکا تحریم کرده پس قبل از هر امضایی باید اول تحریم بانک ها برداشته شود

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۱۰:۰۰

اینا از قوانین خبر ندارند فکر میکنن دوتا امضا بزنن همچی حله.درحالی ک بانکها تحریما و نمیشه پول جابجا بشه...

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۸

آقای دلخوش خوشبحالت دلت خیلی خوشه

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۳۱ ۲۱:۰۸

رشد بورس آغاز شده نترسید

avatar
۱۴۰۰-۰۴-۰۱ ۰۷:۴۸

نه برجام و نه fatf کمکی به ما نخواهد کرد مادامی که دو تحریم وجود دارد. یکی یو ترن یا چرخه دلار (که ایران نمیتواند چه مستقیم و چه غیره مستقیم با دلار کار کند) و دومی قانون ایسا یا داماتو که اجازه نمیدهد سرمایه گذار خارجی بیشتر از 20 میلیون دلار سرمایه گذاری کند. در این دو مورد متاسفانه در برجام هیچ صحبتی نشده است.