زهره بالاگبری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه فصل تابستان فرصت خوبی برای آموزش عملی مهارتهای زندگی به دانشآموزان است، گفت: باید مهارت های زندگی را با شیوه های کاربردی به کودکان و نوجوانان آموزش داد.
بالاگبری با بیان اینکه مهارت مسئولیت پذیری یکی از مهمترین مهارت هایی است که باید به دانشآموزان آموزش داده شود، گفت: دانش آموزان باید یاد بگیرند مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرند، لذا والدین باید فرزندان را در ایام اوقات فراغت در کارهای خانه مشارکت داده و به آنها مسئولیت پذیری یاد بدهند. البته در واگذاری مسئولیت ها باید به سن و سال و تواناییهای آنها توجه داشته باشند.
این کارشناس علوم تربیتی با بیان اینکه مهارت تصمیم گیری مهارتی است که برای زندگی بهتر باید به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود، گفت: خانواده ها می توانند با محول کردن تصمیم گیری در موضوعات کوچکی مثل تصمیم گیری در مورد خرید خوراکی و تنقلات به کودکان و نوجوانان، به آنها قدرت تصمیم گیری بیاموزند.
وی با تاکید بر اینکه خانواده ها باید به فرزندان خود مهارت های حل مشکلات زندگی را بیاموزند، یادآور شد: این مهارت ها نوجوانان را قادر می سازد بهتر مسائل زندگی را خودشان حل کرده و اگر هم قادر به حل برخی از آنها نباشند، با استفاده از مشاوران و کارشناسان خانواده عوامل و ریشه های مشکلات را شناسایی و در جهت رفع آنها اقدام کنند.
بالاگبری سپس مهارت مثبت اندیشی را یکی از مهارت های مورد نیاز برای داشتن یک زندگی خوب عنوان کرد و افزود: افراد مثبت اندیش مشکلات خود را با تکیه بر این روحیه خیلی بهتر از سایرین حل می کنند و همیشه از دل سختی ها و مشکلات برای خود فرصت می سازند. برای آموزش مهارت مثبت اندیشی کافی است والدین در انجام امور مثبت اندیش باشند تا فرزندشان این روحیه را از آنها یاد بگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت برنامه ریزی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در فصل تابستان گفت: خانواده ها باید سرگرمی های آموزنده و تفریحات سالم مثل بازی کردن، فیلم دیدن و ... را برای تابستان دانشآموزان در نظر بگیرند.
انتهای پیام
نظرات