دلیل لغو پخش فوتبال در سینماها مشخص نبود و با استعلام ایسنا از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، اعلام شد که ادارۀ اماکن، مجوز پخش فوتبال در سینماهای اصفهان را صادر نکرده است اما جواد درستکار، رئیس مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان اصفهان، در گفتوگو با ایسنا تأکید کرد که هیچگونه درخواستی مبنی بر صدور مجوز پخش فوتبال در سینماها برای اداره اماکن ارسال نشده که آنها بخواهند با آن، موافقت یا مخالفت کنند.
در نهایت، این حیدر قاسمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان بود که ۲۵ خردادماه در جلسۀ کمیتۀ نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مدیریت بیماری کرونا در استانداری اصفهان صراحتاً اظهار کرد: «در شرایط نارنجی (پر خطر) اصفهان نباید سینماها اکران داشته باشند. وقتی چارچوب و قاعده مشخص درباره چنین وضعیتی داریم نباید این قواعد به هم بخورد و نیازی به صدور مجوز پخش زنده فوتبال در سینماها نیست» و مشخص شد که علت لغو پخش، پرهیز از شیوع ویروس کرونا بوده است. البته مشخص نیست که بین پخش فوتبال و فیلم چه تفاوتی هست؟ چون اکران فیلم در سینماها همچنان با بلیتفروشی برای ۵۰ درصد ظرفیت سالن، انجام میشود.
کمال حیدری، رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان نیز در جلسهای که از آن سخن رفت، با انتقاد از تصمیمی که برای پخش مستقیم فوتبال در سینماها گرفتهشده بود، این سؤال را پرسید: «چه لزومی دارد وقتی این مسابقه از شبکههای سراسری تلویزیون پخش میشود عدهای آن را در فضای سربسته سینماهای شهرهایی که هنوز دچار وضعیت نارنجی و پر خطر کرونایی هستند، تماشا کنند؟»
ایسنا، از محمد پناهی نژاد، مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر اصفهان خواست تا به این سؤال پاسخ بدهد و او، ماجرای این ممنوعیت را اینگونه روایت کرد: ما نمیدانستیم به چه علت جلوی پخش فوتبال در سینما گرفتهشده. ابتدا گفتند اداره اماکن پخش را ممنوع کرده و بعد مشخص شد که از آنها استعلامی نشده. ساعتی بعد زمزمههایی شنیده شد، مبنی بر اینکه دستور قضایی مانع پخششده اما صبح ۲۵ خردادماه روابط عمومی دادگستری اصفهان با صدور بیانیهای اعلام کرد که پخش مسابقۀ فوتبال ایران و عراق در سینماها بهشرط رعایت پروتکلهای بهداشتی بلامانع است.
پناهی نژاد ادامه داد: بالاخره ظهر ۲۵ خرداد از طریق گزارش نشست کمیته نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مدیریت بیماری کرونا در استانداری اصفهان، متوجه شدیم که به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، با پخش مخالف کردهاند و ازآنجاکه بههیچوجه میل نداشتیم گناه ایجاد موج بعدی بر گردن باریک سینماها بیفتد، بلافاصله خبر لغو پخش را به مخاطبان اعلام کردیم.
مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر تصریح کرد: یکی از اهداف مدیران سینمایی برای میزبانی از پخش فوتبال، جبران افت فروش بود؛ مستحضر هستید که بعضی از سینماها دولتی هستند و از این نظر مشکلی ندارند، اما شرایط سینماهای خصوصی مثل پردیس سینمایی سیتی سنتر که از ۲۱ نیروی قبلی در حال حاضر فقط قادر به حفظ شش نیرو بوده، به سختی برای سرپا ماندن مقاومت کرده و تصمیم آن برای پخش فوتبال نیز استفاده از بعد رسانهای این ماجرا برای آگاه کردن مردم نسبت به باز بودن سینماها بوده است، تفاوت دارد.
وی یادآور شد: پیش از فرارسیدن زمان بازی فوتبال ایران و عراق، جلسهای در شورای صنفی نمایش برگزار شد، اما هیچ تهیهکنندهای حاضر نبود در این شرایط فیلمی برای پخش به سینماها بدهد. سازمان سینمایی قصد داشت با خرید مقداری بلیت از تهیهکننده حمایت کند، اما عددی که آنها مدنظر دارند قطعاً به تهیهکنندگان ضرر میزند. به همین خاطر پیشنهاد تهیهکنندهها این بود که سازمان سینمایی مبلغ دو میلیارد و نیم بهعنوان پیشپرداخت به تهیهکنندگان بدهد تا آنها راضی به اکران فیلمشان در سینماها شوند.
پناهی نژاد توضیح داد: حرف ما سینما دارها در آن جلسه این بود که اگر فیلمهایی که مدنظر ماست روی پرده سینما بیاید، حتماً مخاطب هم خواهد داشت، اما تجربه اکران ناموفق فیلم «شنای پروانه»، تهیهکنندگان را دچار ترس کرده بود.
مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر خاطر نشان کرد: در واقع ما قصد داشتیم با پخش بازی فوتبال ثابت کنیم که اگر فیلم خوبی در سینما اکران شود، مخاطب از آن استقبال خواهد کرد؛ چون فیلمهایی که در حال حاضر در چرخۀ اکران است در حالت عادی هم فروش چندانی نخواهد داشت، اما متأسفانه مانع پخش فوتبال شدند و این فرصت از دست رفت.
وی ادامه داد: برنامۀ لغو پخش فوتبال از اصفهان شروع شد و بعد یکباره و بدون هماهنگی، روی سایت سینما تیکت درگاه فروش بلیت تمام سینماهای کشور بسته شد و پولهای واریزی به کارت خریداران برگشت.
پناهی نژاد گفت: در حال حاضر ما در سینما با ظرفیت ۵۰ درصد بلیتفروشی و اکران داریم و برای همایشها نیز به بیش از ۳۰ نفر برای حضور مجوز نمیدهیم، اگر نگران شیوع ویروس بودند میتوانستند با گفتوگو این ظرفیت را برای پخش فوتبال حتی به کمتر از این مقدار برسانند، اما اجازه بدهند که سینماها کمی نفس بکشند و خودشان را به تهیهکنندهها ثابت کنند.
مدیر پردیس سینمایی سیتی سنتر با اشاره به اینکه مهمترین بازی، بازی ایران و عراق بود و پخش دیگر بازیها دیگر تأثیر رسانهای خاصی برای سینماها نخواهد داشت، اظهار کرد: وقتی قرار به حمایت از سینماها در شرایط کرونا شد، حمایتهای خندهداری مثل اعطای وام ۱۰ میلیونی را اعلام کردند که اصلاً کفاف ضررها را نمیداد. از یک سو پولی به تهیهکننده تزریق نمیشود که فیلمش را به سینماها بدهد و از سوی دیگر از سینماداران حمایتی نمیشود که در این وضعیت سرپا بمانند.
وی گفت: پخش بازی ایران و عراق میتوانست یک کمک بدون هزینه از سوی مسئولان به سینماها باشد که شوربختانه آن را هم دریغ کردند.
انتهای پیام
نظرات