علیرضا جزءقاسمی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با آب بدون درآمد، اظهار کرد: آب بدون درآمد عبارت است از اختلاف بین حجم آب ورودی به سیستم (شبکه توزیع) و مصارف مجاز با درآمد طی یک سال که دارای سه بخش هدررفت واقعی، هدررفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد است.
وی افزود: هدررفت واقعی به حجمی از آب گفته میشود که به صورت واقعی (فیزیکی) از شبکههای توزیع هدر میرود و شامل نشت از شبکههای توزیع، نشت از خطوط انتقال، نشت و سرریز مخازن و نشت از انشعابات مشترکان است.
این مسئول ادامه داد: هدررفت ظاهری به حجمی از آب گفته میشود که مصرف شده ولی به دلایل متعددی از جمله خطای کنتورهای مشترکان اندازهگیری نشده است. این هدررفت شامل خطای تجهیزات اندازهگیری، انشعابات غیرمجاز و خطای قرائت و انتقال دادهها میشود. مصارف مجاز بدون درآمد نیز به مصارفی گفته میشود که استفاده از آن مجاز است ولی درآمدی برای شرکتهای آب و فاضلاب ندارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه مجموع هدررفت آب شهری در استان زنجان ۲۳ درصد است، تصریح کرد: ۱۰ درصد از این هدررفت واقعی و ۱۳ درصد آن ظاهری است. همچنین هدررفت بخش روستایی ۴۳ درصد بوده که شامل ۲۸ درصد ظاهری و ۱۵ درصد واقعی است.
جزءقاسمی در رابطه با انشعابهای غیرمجاز، خاطرنشان کرد: پارسال ۱۹۳۰ مورد انشعاب غیرمجاز آب در استان زنجان شناسایی شد که بیشتر این انشعابات غیرمجاز در روستاها است؛ چراکه کنتور آب ندارند و بیرویه از آب شرب برای دام و احشام استفاده میکنند. همچنین بیشترین تعداد انشعابات غیرمجاز مربوط به شهرهای زنجان، ابهر، طارم و قیدار است.
انتهای پیام
نظرات