محمدحسین خیاط کاشانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بررسی رفتاری مصرف داروها از ابتدای امسال نسبت به اسفندماه سال گذشته، روند افزایشی مصرف خودسرانه داروها را نشان میدهد که خطرناک است و چنین رفتاری سبب پایین آمدن مقاومت بدن، افزایش شمار بیماران بدحال و در مواردی منجر به مسمومیتهای دارویی میشود.
وی تصریح کرد: داروهای ضدالتهاب استروئیدی یا همان کورتونها از جمله داروهایی هستند که به صورت خودسرانه در بیماران مبتلا به کرونا مصرف میشود که این داروها در زمان خاصی از دوره بیماری و با مقدار مشخص به تجویز پزشک در کنار سایر داروهای مصرفی اثر مطلوبی نشان میدهد.
مدیر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تأکید کرد: شهروندان از مصرف دارو بدون مشورت با پزشک متخصص پرهیز کنند، اما با توجه به شواهد موجود جامعه، لازم است با رعایت پروتکلهای بهداشتی از حاد شدن وضعیت شیوع ویروس جلوگیری شود.
خیاط کاشانی گفت: مهمترین نکته برای درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹، مراجعه زود هنگام به مراکز درمانی است که تأخیر برای مراجعه به پزشک، باعث میشود که ویروس بر اندامها غلبه کرده، ریه درگیر شده و شرایط درمانی دشوارتر شود.
وی افزود: محور کارکرد داروهای ضد ویروس معمولاً از طریق کاهش تکثیر ویروس بوده و اثر بخشی آنها عمدتاً در ۱۰ روز اول بیماری دیده میشود که تکثیر در آن زمان رخ میدهد، اما پس از این زمان، تأثیر آنها کاهش مییابد.
انتهای پیام
نظرات